• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Yhdysvaltain 45. presidentti Donald J. Trump

Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Voi voi Trumpia. Tänään sitten taas 5D-shakkimoovien selittelyä ja kiukuttelua joka tuutin läpi tiedossa mitä ilmeisimmin.
 

Ville Suvanto

Modulaattori
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
461
Tässä ketjussa on viimeksi eilen huomautettu, että keskustelu valuu täyden offtopicin puolelle. Yöllä sama meno on jatkunut, joten jaoin nyt kaikille osapuolille varoitukset.
 
Liittynyt
11.07.2017
Viestejä
6 569
NYT: $88 Million and counting: Trump amasses huge head start for 2020 Campaign

Lähteenä valhemediaksi Trumpinkin toimesta luonnehdittu NYT, mutta kyllähän demokraateilla tuolla 2020 vaaleissa tulee aika kylmää kyytiä varmastikin. Republikaanit menettänevät edustajainhuoneen marraskuun vaaleissa, mutta ihme jos voittavat senaatin. Lopputulemana sitten 2020-2024 tilanne, jossa ei saada oikein mitään aikaiseksi.
Sanon nyt suunnilleen saman asian mutta omin sanoin.

Eikö tässä vaalijärjestelmässä yhtenä ilmiönä ole juuri tämä että kerran kahdeksaan vuoteen valtikka vaihtuu toiselle puolueelle ja valtava presidentinvaalikampanja imee myös molemmat huoneet sekä osavaltiotason mukanaan. Sitten seuraavissa välivaaleissa (eli 2010 ja 2018) kampanjoidaan kovasti ettei lupauksia ole pidetty eikä jessen seuraaja löytynytkään, jolloin edustajainhuone ja (ehkä jopa) senaatti kääntyvät takaisin ja päätöksenteosta tulee hankalampaa. Nythän republikaaneilla taitaa olla tuuriakin mukana siinä että senaatin ylivoiman menettäminen on osavaltioista johtuen aika epätodennäköistä. Tahtoisin vain että Cruz häviää.

Sen jälkeen on seuraavat presidentinvaalit ja istuva yleensä jatkanee. Tästä en sitten tiedä miten yleensä/ennustettavasti jatkossa käy niissä vaaleissa (2020) ja seuraavissa (2022) kongressille.
 

wanderer_

Team R&T
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
2 557
Hillary Clintonia kutsuttiin ”saatanaksi” ja hänen väitettiin kannattavan sharia-lakia – HS kävi läpi erikoistutkija Muellerin 37-sivuisen syytekirjelmän venäläisten vaalivaikuttamisesta USA:ssa


Hillary Clintonia kutsuttiin ”saatanaksi” ja hänen väitettiin kannattavan sharia-lakia – HS kävi läpi erikoistutkija Muellerin 37-sivuisen syytekirjelmän venäläisten vaalivaikuttamisesta USA:ssa

Venäläisten valetilien uutisia twiittasivat eteenpäin Yhdysvaltain presidentti, hänen poikansa, avustajansa ja turvallisuuspoliittinen neuvonantajansa.




Kuvassa Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen tiedustelukomitean poimintoja venäläisten perustamista Facebook-sivustoista, joista osa on mainittu myös erikoistutkija Robert Muellerin syytekirjelmässä.


Laura Saarikoski HS

Julkaistu: 21.2. 18:06



”Olen ollut paljon kovempi Venäjää kohtaan kuin Obama, katsokaa faktoja. Täydellisiä valeuutisia!”
I have been much tougher on Russia than Obama, just look at the facts. Total Fake News!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 20. helmikuuta 2018




Näin jatkoi Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tiistaina twiittimyrskyä, jolla hän on viime päivinä puolustanut vaalivoittoaan.

Presidentti tuntee olonsa tukalaksi, koska erikoistutkija Robert Mueller nosti viime perjantaina raskaat syytteet kolmeatoista venäläistä vastaan Yhdysvaltain syksyn 2016 presidentinvaaleihin sekaantumisesta Trumpin hyväksi.

Ainakaan vielä Mueller ei syytä Trumpin kampanjaa yhteistyöstä venäläisten kanssa. Syytteet poistivat kuitenkin epäilyt siitä, että venäläisten sekaantuminen Yhdysvaltain vaaleihin olisi vain häviäjien selittelyä, kuten Trump on toistuvasti väittänyt.


37-sivuinen syytekirjelmä antaa tähän asti yksityiskohtaisimman kuvan venäläisten vaikutuskeinoista. Se on hyödyllistä luettavaa myös suomalaisille, jotka saattavat joutua venäläisten vaikutusyritysten kohteeksi. Juttuun poimitut kuvat ovat omaa Venäjä-tutkintaansa tekevän Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen tiedustelukomitean aineistosta, joka käsittelee venäläisten ostamia Facebook-mainoksia.

Muellerin syytteen mukaan venäläisten tavoite oli horjuttaa luottamusta Yhdysvaltain poliittiseen järjestelmään, kylvää eripuraa äänestäjien välille ja auttaa Trumpia voittamaan Hillary Clinton, joka oli Trumpia kriittisempi Venäjää kohtaan.

Operaatiota johdettiin Pietarin ”trollitehtaassa” eli Internet Research Agencyssa (IRA), jossa kaksitoista kolmestatoista venäläissyytetystä työskenteli. Vaalioperaation koodinimi oli Translator Project (Kääntäjäprojekti). Siinä työskenteli kesään 2016 mennessä 80 ihmistä, jotka vaikuttivat Youtubessa, Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Rahoitus tuli syytteen mukaan venäläiseltä liikemieheltä Jevgeni Prigožinilta ja hänen yrityksiltään. Prigožin on Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriä, ja hänet tunnetaan lempinimellä ”Putinin kokki”, koska hän on omistanut ravintoloita Pietarissa.

Operaatio alkoi kesällä 2014, jolloin kaksi IRA:n työntekijää, Aleksandra Krylova ja Anna Bogatšova, matkustivat Yhdysvaltoihin keräämään tietoa vaaleista. He kävivät yhdeksässä osavaltiossa ja olivat varustautuneet kameroilla, kertakäyttökännyköillä ja peitetarinoilla.

Venäläiset kuulivat texasilaiselta kansalaisjärjestöaktiivilta, että vaaleissa kannattaa keskittyä ratkaiseviin vaa’ankieliosavaltioihin, joita kutsutaan Yhdysvalloissa nimellä purple states (violetit osavaltiot). Venäläiset olivatkin aktiivisia esimerkiksi Floridassa, joka kallistui Trumpin puolelle.

Toimintatapoja oli useita. Venäläiset varastivat amerikkalaisten sosiaaliturvatunnuksia ja avasivat niiden avulla pankkitilejä ja sähköpostitilejä. He loivat sosiaaliseen mediaan satoja valetilejä, joissa he esiintyivät amerikkalaisina.

Facebook-yhtiön oman arvion mukaan 120 venäläisten valetiliä tuotti vaalikampanjan aikana ainakin 80 000 viestiä, joille altistui 126 miljoonaa amerikkalaista pelkästään Facebookin kautta. Twitterin mukaan ainakin 677 000 amerikkalaista näki venäläistilien twiittejä.

Valetilit keskittyivät amerikkalaisia jakaviin teemoihin: maahanmuuttoon, uskontoon ja rotuun.


Kuvakaappaus venäläisten luomalta Facebook-sivustolta ”Jeesuksen armeija”. (KUVA: Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen tiedustelukomitea)


Venäläiset loivat ryhmät nimeltä ”Jeesuksen armeija”, ”Amerikan yhdistyneet muslimit”, ”Turvatut rajat” ja ”Mustat aktivistit”. Niillä oli satojatuhansia seuraajia.



Facebook-sivulla ”Amerikan yhdistyneet muslimit” oli satojatuhansia tykkääjiä. (KUVA: Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen tiedustelukomitea)


Yksi venäläisten Twitteriin perustama valetili, Ten_GOP, sai yli 100 000 seuraajaa. Se julkaisi tietoja muun muassa muslimien tekemistä kunniamurhista ja väitteen siitä, että Clinton olisi myynyt aseita äärijärjestö Isisille. Tilin julkaisuja jakoivat edelleen Trumpin poika Donald Trump Jr., neuvonantaja Kellyanne Conway, kampanja-avustaja Roger Stone ja turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Michael Flynn.

Toinen venäläisten valetili, March_for_Trump, levitti esimerkiksi juttua raiskaussyytöksistä Bill Clintonia vastaan. Trump itse jakoi valetilin twiitin kymmenille miljoonille seuraajilleen.

Sosiaalisessa mediassa venäläiset myös ostivat vaalimainoksia tuhansilla dollareilla kuussa ja seurasivat tarkkaan, kuinka suuren yleisön ne tavoittivat milläkin alueella.

Toukokuussa 2016 venäläiset maksoivat mainoksen, jonka mukaan ”Donald nitistää terrorismin, Hillary tukee sitä”. Toukokuussa ilmestyi mainos, jonka mukaan ääni Trumpille on ääni aseenkanto-oikeuden puolesta.



Venäläiset mainostivat sosiaalisessa mediassa myös aseenkanto-oikeutta puolustavaa sivustoa. (KUVA: Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen tiedustelukomitea)


Lokakuussa 2016 venäläiset mainostivat, että ”Hillary on saatana, ja hänen rikoksensa ja valheensa todistavat, kuinka paha hän todella on”.

IRA:n ohjeiden mukaan venäläisten piti arvostella sosiaalisessa mediassa kaikkia ehdokkaita paitsi Trumpia ja demokraatti Bernie Sandersia.

Sandersin tukemisen taustalla oli onnistunut yritys jakaa demokraattipuolue sisältäpäin. Siksi venäläiset levittivät väitteitä, joiden mukaan Clinton olisi huijannut esivaalivoiton Sandersilta.

Venäläiset tukivat myös vihreiden ehdokasta Jill Steinia, jonka nähtiin vievän ääniä Clintonilta. ”Valitse rauha ja äänestä Jill Steinia. Usko minua, äänesi ei mene hukkaan”, mainosti venäläisten luoma Instragram-tili.

Stein sai vaa’ankieliosavaltioista Michiganissa ja Wisconsinissa enemmän ääniä kuin Trumpin ja Clintonin välisten äänien erotus.

Lisäksi venäläiset keskittyivät taitavasti vähemmistöihin, joiden tuki oli Clintonille elintärkeää. Kuukausi ennen vaaleja venäläisten luoma Instagram-tili Woke Blacks (Valveutuneet mustat) kirjoitti näin: ”Me emme voi valita kahdesta pahasta pienempää. Parempi, ettemme äänestä OLLENKAAN.”

Mustista alle 60 prosenttia äänesti vuoden 2016 vaaleissa, kun vuoden 2012 vaaleissa prosenttiosuus oli 66,6. Nuorten mustien äänestysprosentti pieneni 55:stä alle 50:een.



Monet venäläisten luomista Facebook-sivuistoista keräsivät satojatuhansia tykkäyksiä. (KUVA: Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen tiedustelukomitea)


Syytteen mukaan venäläiset järjestivät myös poliittisia tapahtumia amerikkalaisten avulla ja amerikkalaisina esiintyen.

Facebookin mukaan venäläiset mainostivat sivuston kautta 130:tä vaalitapahtumaa, joihin ilmoittautui yhteensä 62 500 ihmistä. He myös kutsuivat tilaisuuksiinsa amerikkalaisia ja lupasivat maksaa matkakulut.

Esimerkiksi kesällä 2016 venäläiset järjestivät Washingtonissa vaalitapahtuman nimellä ”Tue Hillarya, pelasta Amerikan muslimit”. He palkkasivat tilaisuuteen amerikkalaisen pitelemään kylttiä, jonka mukaan Clinton olisi sanonut ”minusta sharia-laki on uusi, vahva ohje vapaudelle”.

Houstonissa venäläiset järjestivät toukokuussa 2016 muslimeja tukevan ja vastustavan mielenosoituksen ilmeisesti siinä toivossa, että saisivat aikaan rähinän. Vastustavaan mielenosoitukseen ilmestyi kymmenkunta ihmistä, jotka kantoivat aseita ja etelävaltion lippuja. Poliisi piti heidät erillään suuremmasta vastamielenosoituksesta.

Venäläiset olivat myös yhteydessä Trumpin kampanjaväkeen, joka ei syytteen mukaan tiennyt olevansa tekemisissä venäläisten kanssa. Esimerkiksi Floridassa venäläiset maksoivat yhdelle amerikkalaiselle siitä, että hän rakentaisi häkin, ja toiselle siitä, että hän pukeutuisi vanginpukuun ja esittäisi häkkiin teljettyä Clintonia.

Venäläiset järjestäjät eivät usein saapuneet tilaisuuksiin itse vaan antoivat innokkaiden amerikkalaisten hoitaa hommat.

Ponnistelut eivät loppuneet vaaleihin. Kolme päivää Trumpin voiton jälkeen venäläiset järjestivät New Yorkissa sekä Trumpia tukevan että Trumpia vastustavan mielenosoituksen. Päämäärä oli lisätä vaikutelmaa kaaoksesta Yhdysvalloissa.

Liittovaltion poliisin FBI:n tutkimusten alettua venäläiset alkoivat tuhota todistusaineistoa. Syytteen mukaan 13. syyskuuta 2017 yksi trollitehtaan työntekijöistä kirjoitti perheenjäsenelleen sähköpostia: ”Meillä oli tänään pieni kriisi töissä. FBI sai selville, mitä teemme (tämä ei ole vitsi). Joten olen ollut kiireinen kollegoiden kanssa peitellessäni jälkiä.”

Hän jatkoi: ”Loin kaikki nämä kuvat ja postaukset, ja amerikkalaiset uskoivat, että ne olivat heikäläisten tekemiä.”



Venäläiset ostivat vaalimainoksia tuhansilla dollareilla kuussa. (KUVA: Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen tiedustelukomitea)


Muellerin syyte ei ota kantaa siihen, oliko venäläisten operaatiolla vaikutusta vaalitulokseen. Trumpin ja Clintonin äänimäärien ero oli kolmessa ratkaisevassa osavaltiossa yhteensä alle 80 000 ääntä (vajaasta 130 miljoonasta koko maassa annetusta äänestä). Sosiaalisen median vaikutusta on kuitenkin vaikea arvioida.

Venäläisiä ei epäillä itse äänestystuloksen peukaloinnista. Venäjä on toistuvasti kiistänyt syytökset.

Mueller ei myöskään syytä Trumpin kampanjaväkeä tietoisesta yhteistyöstä venäläisten kanssa, mikä sai presidentin jälleen twiittaamaan, että ”yhteistyötä ei ole”.

Muellerin työ ei kuitenkaan ole päättynyt. Venäläisten vastaisissa syytteissä ei käsitelty lainkaan demokraattipuolueen sähköpostien hakkerointia tai tapaamista, jonka Donald Trump Jr. järjesti venäläisten kanssa Trump Towerissa kesällä 2016, kun nämä olivat luvanneet ”likaisia tietoja” Clintonista.

Venäläisten toiminta luultavasti jatkuu. Viime viikolla Yhdysvaltain tiedustelupalvelujen johtajat varoittivat kaaoksen lietsonnan onnistuneen niin hyvin, että venäläiset yrittävät vaikuttaa syksyn kongressivaaleihinkin.

Myös Floridan viimetorstaisen kouluampumisen jälkeen Twitter täyttyi viesteistä, joiden lähettäjiksi epäillään venäläisiä valetilejä. Twiiteissä sekä kannatettiin että vastustettiin aseita – lietsottiin siis jälleen riitaa.

Muellerin syytekirjelmän voi lukea Yhdysvaltain oikeusministeriön verkkosivuilta. Lähteenä on käytetty myös The New York Times -lehteä.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
969
Hieman ihmeellistä että noi Facebook ryhmät yms on nostettu tuossa uutisessa pääasiaksi kuvien yms kanssa koska ne nyt on mitä on koska niitä varmasti porukka joka puolelta maailmaa perusti puolelle ja toiselle vaikka kuinka hitosti. Minusta tuo että ainakin osa noista mielenosoituksista oli tekaistuja on paljon mielenkiintoisempi ja tärkeämpi osa tuota uutista.
 

Diziet Sma

Tukijäsen
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 402
Minusta tuo että ainakin osa noista mielenosoituksista oli tekaistuja on paljon mielenkiintoisempi ja tärkeämpi osa tuota uutista.
Samoin se, että venäläiset hääräsivät myös "vastapuolella", muka tukemassa suvaitsevaisia piirejä. Tähän astihan on puhuttu vain venäläisten yhteyksistä kansallismielisiin ja maahanmuuttovastaisiin ryhmiin.
HS/Laura Saarikoski sanoi:
Venäläiset tukivat myös vihreiden ehdokasta Jill Steinia, jonka nähtiin vievän ääniä Clintonilta. ”Valitse rauha ja äänestä Jill Steinia. Usko minua, äänesi ei mene hukkaan”, mainosti venäläisten luoma Instragram-tili.

Esimerkiksi kesällä 2016 venäläiset järjestivät Washingtonissa vaalitapahtuman nimellä ”Tue Hillarya, pelasta Amerikan muslimit”. He palkkasivat tilaisuuteen amerikkalaisen pitelemään kylttiä, jonka mukaan Clinton olisi sanonut ”minusta sharia-laki on uusi, vahva ohje vapaudelle”.

Houstonissa venäläiset järjestivät toukokuussa 2016 muslimeja tukevan ja vastustavan mielenosoituksen ilmeisesti siinä toivossa, että saisivat aikaan rähinän.
Kun venäläisten todistettu tarkoitus on luoda länsimaissa jakolinjoja ja vastakkainasettelua, niin tuntuu kummalliselta, jos he olisivat keskittyneet vain äärioikeiston kanssa kaveeraamiseen. Miksi ihmeessä venäläiset olisivat jättäneet tukematta erilaisia "refugees welcome"- ja "meillä on unelma"-porukoita?
 

ATE

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
11 923
Todella väsynyttä ulista jostain "vaikuttamisesta vaaleihin" joka todellisuudessa olikin sitä että jossain twitterissä on vähän trollattu ja puhuttu pahaa hillarysta joka mahdollisesti on ollut tai ei ole ollut Venäjän valtiojohtoista kun Obama ja yhdysvallat itse esim. otti kantaa brexittiin puolustamalla Unionia mikä nyt on monta kertaa pahempaa vaikuttamista toisten sisäisiin asioihin.
 
Liittynyt
16.03.2017
Viestejä
1 039
Aika epätoivoiseksi mennyt touhu Trumpilla, kun pitää kiittää Rand Paulia (joka on pro-venäjä) Trumpin puolustamisesta.

"Thank you @RandPaul. “The President has gone through a year and a half of totally partisan investigations - what’s he supposed to think?"


Ja lykkyä pesään...
"While I had a great meeting with NATO, raising vast amounts of money, I had an even better meeting with Vladimir Putin of Russia. Sadly, it is not being reported that way - the Fake News is going Crazy!"
 

blueowl

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
22.02.2018
Viestejä
3 414
Todella väsynyttä ulista jostain "vaikuttamisesta vaaleihin" joka todellisuudessa olikin sitä että jossain twitterissä on vähän trollattu ja puhuttu pahaa hillarysta joka mahdollisesti on ollut tai ei ole ollut Venäjän valtiojohtoista kun Obama ja yhdysvallat itse esim. otti kantaa brexittiin puolustamalla Unionia mikä nyt on monta kertaa pahempaa vaikuttamista toisten sisäisiin asioihin.
Guccifer 2.0 ja Wikileaksin ajoitetut vuodot. Yksi esimerkiksi tunteja Access Hollywood-videosta uutisoinnin jälkeen ja tipoittain hetkejä ennen vaaleja. Aika varmasti vaikutti tulokseen.

Itketään miten Venäjä vaikuttaa ulkopuolisena vaaleihin mutta samalla tulee tälläistä:
SF Department of Elections issues voter registration forms for non-citizens
Voin järkyttää: Suomessakin kunnallisvaaleissa äänestäminen ei vaadi Suomen kansalaisuutta. Paikallisdemokratiaa nääs.

E. Ja tuokin koskee vain Board of Educationin jäseniä...
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Täysi damage control menossa the_donaldissa. Äkkiä nyt jotain Obamasta ja Clintonista ja sitten äänipumppaus, että saadaan etusivu täyteen :D
 

RoopeAnkka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.03.2017
Viestejä
102
Täysi damage control menossa the_donaldissa. Äkkiä nyt jotain Obamasta ja Clintonista ja sitten äänipumppaus, että saadaan etusivu täyteen :D
Kyllä se on muu reddit joka harrastaa botteineen äänipumppausta kun yksinkertainen tyhmä anti-trump meemi saa 100k ääntä kun kommentteja on muutama.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 175
Todella väsynyttä ulista jostain "vaikuttamisesta vaaleihin" joka todellisuudessa olikin sitä että jossain twitterissä on vähän trollattu ja puhuttu pahaa hillarysta joka mahdollisesti on ollut tai ei ole ollut Venäjän valtiojohtoista kun Obama ja yhdysvallat itse esim. otti kantaa brexittiin puolustamalla Unionia mikä nyt on monta kertaa pahempaa vaikuttamista toisten sisäisiin asioihin.
Sulla on ihan samanlainen vähättelevä ja muita syyttelevä whatabouthism -ääni kellossa kuin juuri Trumpilla ja Putinillakin on, mutta valitettavasti olet totuuden ja oikeudenmukaisuuden väärällä puolella.

Putin vaikutti USA:n vaaleihin monin keinoin somessa ja muualla, ei tämä ole mitenkään kiistanalaista. Kiistanalaista on korkeintaan se, että oliko tällä kuinka suuri vaikutus. Mutta pitää muistaa, että marginaalit oli pienet ja suurta vaikutusta ei tarvitakaan, pienikin vaikutus riittää.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
pro venäjä plaa plaa itärajan junttejako siellä ollaan
Onkos Roope Ankalla itse asiaan jotain lisättävää? Täähän on nimittäin sikäli harvinaista herkkua, ettei tartte edes kuunnella huutelua fake newsseistä kun jokainen voi (taas kerran) itse katsoa, että sanoiko se Donald tosiaan niin :psmoke:
 

RoopeAnkka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.03.2017
Viestejä
102
Onkos Roope Ankalla itse asiaan jotain lisättävää? Täähän on nimittäin sikäli harvinaista herkkua, ettei tartte edes kuunnella huutelua fake newsseistä kun jokainen voi (taas kerran) itse katsoa, että sanoiko se Donald tosiaan niin :psmoke:
Kai sinä tajuat että Trumpin kampanja perustui eri instituutioiden luotettavuuden kyseenalaistamiseen ja hänestä tuli presidentti? Myöskin halusi jo tuolloin luoda paremmat suhteet Venäjään? Niin mikä tässä hommassa on niin yllättävää? Olisikohan taas kyseessä keinotekoinen skandaali kun ei asiallisempaa kritiikkiä keksitä?
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Kai sinä tajuat että Trumpin kampanja perustui eri instituutioiden luotettavuuden kyseenalaistamiseen ja hänestä tuli presidentti? Myöskin halusi jo tuolloin luoda paremmat suhteet Venäjään? Niin mikä tässä hommassa on niin yllättävää? Olisikohan taas kyseessä keinotekoinen skandaali kun ei asiallisempaa kritiikkiä keksitä?
Minkä instituutioiden luotettavuuden kyseenalaistamiseen Trumpin kampanja perustui? Fake newssiä kovasti huudeltiin (ja niitä on sittemmin ihan omasta takaa tarjottu) ja suo luvattiin kuivata (ei kuivattu) sekä tietty muuri (aineeton) ja MAGA.

Nyt Trump sitten meni julkisesti sanomaan, että hänen oma tiedustelupalvelunsa on vähemmän luotettava kuin Putin, jonka puheisiin ei usko kukaan tervejärkinen. Jalkapallon heittäessään Putin olisi voinut kommentoida omasta maalista :D
 

blueowl

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
22.02.2018
Viestejä
3 414
Kai sinä tajuat että Trumpin kampanja perustui eri instituutioiden luotettavuuden kyseenalaistamiseen ja hänestä tuli presidentti? Myöskin halusi jo tuolloin luoda paremmat suhteet Venäjään? Niin mikä tässä hommassa on niin yllättävää? Olisikohan taas kyseessä keinotekoinen skandaali kun ei asiallisempaa kritiikkiä keksitä?
Electoral college-instituution kyseenalaistaminen ei ilmeisesti tule kyseeseenkään?
 

RoopeAnkka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.03.2017
Viestejä
102
Minkä instituutioiden luotettavuuden kyseenalaistamiseen Trumpin kampanja perustui? Fake newssiä kovasti huudeltiin (ja niitä on sittemmin ihan omasta takaa tarjottu) ja suo luvattiin kuivata (ei kuivattu) sekä tietty muuri (aineeton) ja MAGA.
Eli et sen kummemmin kärryillä ole pysynyt kun ei edes 'drain the swamp' pomppinut mieleen.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Eli et sen kummemmin kärryillä ole pysynyt kun ei edes 'drain the swamp' pomppinut mieleen.
Niin toistan, oliko Roope Ankalla asiaan jotain lisättävää vai meinasiko pitkään one linereilla paikkailla naurettavan ahtaaesen nurkkaan maalattua asemaasi?

Kerro nyt vaikka oma kantasi aluksi. Luotatko sinä Putinin sanaan? Uskotko, että luottaisit enemmän Putinin sanaan kuin sinua palvelevaan tiedustelupalveluun? Mistä moinen luottamus naapurimaitaan valtailevaan ja loikkareita myrkyttävään diktaattoriin?
 
Liittynyt
16.03.2017
Viestejä
1 039
Taitaa tulla kalliiksi Trumpin suunnitelmille eli parantaa välejä Venäjän kanssa, koska luottaa enemmän Putiniin kuin maansa tiedustelupalveluun:

Paul Ryan harkitsee lisäpakotteita Venäjää kohtaan

– Harkitsen sellaisia enemmän kuin mielelläni.

Ryan nimitti Venäjää uhkaavaksi hallinnoksi, joka ei jaa Yhdysvaltain intressejä tai arvoja.

Trumpin mielestä tapaaminen Putinin kanssa oli parempi kuin Nato-kokous – USA:n edustajainhuoneen puhemies Ryan harkitsisi lisäpakotteita Venäjälle


 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
7 010
Vähän haisee tuo yhden toimittajan poistaminen julkisuustempulta. Nyt ollaan jo mussuttamassa oikeusjutusta. Voi olla varma että samalla toiminnalla jenkeissä sen poistamisen olisi tehnyt salainen palvelu :D
Pitää noin kokeneen tyypin ymmärtää että tuollaisessa tilaisuudessa se paperilappu annetaan pois ekalla nätillä pyynnöllä, eikä aleta painimaan.
 

RoopeAnkka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.03.2017
Viestejä
102
Nyt Trump sitten meni julkisesti sanomaan, että hänen oma tiedustelupalvelunsa on vähemmän luotettava kuin Putin, jonka puheisiin ei usko kukaan tervejärkinen
Niin toistan, oliko Roope Ankalla asiaan jotain lisättävää vai meinasiko pitkään one linereilla paikkailla naurettavan ahtaaesen nurkkaan maalattua asemaasi?

Kerro nyt vaikka oma kantasi aluksi. Luotatko sinä Putinin sanaan? Uskotko, että luottaisit enemmän Putinin sanaan kuin sinua palvelevaan tiedustelupalveluun? Mistä moinen luottamus naapurimaitaan valtailevaan ja loikkareita myrkyttävään diktaattoriin?
Voisitko vielä kaivata sen kohdan tiedotustilaisuudessa jossa Turmp nimenomaan sanoo pitävänsä venäjää luotettavampana kuin jenkkien tiedustelua. Katsoin tuon livenä enkä muista mitään sellaista kohtaa.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Voisitko vielä kaivata sen kohdan tiedotustilaisuudessa jossa Turmp nimenomaan sanoo pitävänsä venäjää luotettavampana kuin jenkkien tiedustelua. Katsoin tuon livenä enkä muista mitään sellaista kohtaa.
En viitsi kaivata (sic). Jos et tähän mennessä ole sitä huomannut, en ymmärrä miltä pohjalta tätä keskustelua siellä päässä ollaan käyvinään. Trumpilta kysyttiin ihan selkeästi, uskooko omaan tiedusteluunsa vai itänaapuriimme ja totesi, ettei näe syytä epäillä Putinin sanaa.
 

RoopeAnkka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.03.2017
Viestejä
102
En viitsi kaivata (sic). Jos et tähän mennessä ole sitä huomannut, en ymmärrä miltä pohjalta tätä keskustelua siellä päässä ollaan käyvinään. Trumpilta kysyttiin ihan selkeästi, uskooko omaan tiedusteluunsa vai itänaapuriimme ja totesi, ettei näe syytä epäillä Putinin sanaa.
Joo vähän arvasinkin tällaisen vastauksen. Hetken yrität siellä kelata sitä kohtaa mutta ei löydy ja joudut isellesi myöntämään että olet narhtanut fake news otsikoihin niin vastaus on tämä. I rest my case ja painun vittuun täältä.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Joo vähän arvasinkin tällaisen vastauksen. Hetken yrität siellä kelata sitä kohtaa mutta ei löydy ja joudut isellesi myöntämään että olet narhtanut fake news otsikoihin niin vastaus on tämä. I rest my case ja painun vittuun täältä.
Tässä se tulee heti videon aluksi: Trump 'treasonous' after siding with Putin on election meddling

Bonuksena Trump nielee heti perään siinä Putinin "armeliaan" tarjouksen auttaa tutkinnassa. Mutta jos pulushakki on pelisi ja liihottelit jo pois niin minkäs sille voi :smoke:
 

RoopeAnkka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.03.2017
Viestejä
102
Tässä se tulee heti videon aluksi: Trump 'treasonous' after siding with Putin on election meddling

Bonuksena Trump nielee heti perään siinä Putinin "armeliaan" tarjouksen auttaa tutkinnassa. Mutta jos pulushakki on pelisi ja liihottelit jo pois niin minkäs sille voi :smoke:
Kai sä tajuat, että kohta "I will say this: I don't see any reason why it would be" voi viittaa siihen, että mitään todisteita ei ole jotka antaisivat Trumpille syyn uskoa muuta? Eikä sitä, että uskoo nimenomaan, yksinomaan, Putinin sanaan. :facepalm:
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Kai sä tajuat, että kohta "I will say this: I don't see any reason why it would be" voi viittaa siihen, että mitään todisteita ei ole jotka antaisivat Trumpille syyn uskoa muuta? Eikä sitä, että uskoo nimenomaan, yksinomaan, Putinin sanaan. :facepalm:
Ei mitään muuta syytä uskoa kuin oma tiedustelupalvelu? :D

Ja kyse nimenomaan vastauksesta kun pyydetään suoraan vastaamaan, kumpaan uskoo. Hyvin sä vedät :smoke:
 

blueowl

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
22.02.2018
Viestejä
3 414

namlepo

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.06.2018
Viestejä
4 604
Kyllähän se on hirveää kun yrittää venäjän kanssa toimeen tulla. Ois pitänyt ydinsota julistaa että oltaisiin mielissään. Saatanan sotahullut. Itsekin ihmettelin että missä sanoi muka että uskoo ennemmin putiniin kuin omiin tiedustelujoukkoihinsa. Ei missään.
 

RoopeAnkka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.03.2017
Viestejä
102
Ei mitään muuta syytä uskoa kuin oma tiedustelupalvelu? :D
Presidentti ja instituutiot ovat riippumattomia toisistaan syystä. Eikä tämä ole yksisuuntainen tulkinta. Tai onhan se teille, kun presidenttinä on joku josta ette tykkää. Kelaa videon loppuun ja katso mitä putin sanoo.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 175
Kyllähän se on hirveää kun yrittää venäjän kanssa toimeen tulla. Ois pitänyt ydinsota julistaa että oltaisiin mielissään. Saatanan sotahullut. Itsekin ihmettelin että missä sanoi muka että uskoo ennemmin putiniin kuin omiin tiedustelujoukkoihinsa. Ei missään.
Niin siis sun mielestä "Venäjän kanssa toimeentuleminen" on ilmeisesti sitä, että kumarrellaan Putinia, tehdään kaikki sen mielen mukaan ja nuollaan peppu kaupan päälle.

Jos Trumpilta ja Tuomiojalta (ja sinulta) kysyttäisiin, niin juuri sitähän se tarkoittaa. Onneksi useimmat fiksut ihmiset on vähän eri mieltä asiasta.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Presidentti ja instituutiot ovat riippumattomia toisistaan syystä. Eikä tämä ole yksisuuntainen tulkinta. Tai onhan se teille, kun presidenttinä on joku josta ette tykkää. Kelaa videon loppuun ja katso mitä putin sanoo.
Ei Roope Ankka nyt vakavissaan selitä, että presidentti tutkisi itse tällaisia asioita ja tonkisi todisteita esiin? Ja sitten keskustelisi Vladimir-sedän kanssa ja kun vaikuttaisi niin miellyttävältä ja oikein vakuuttamalla vakuuttaisi niin toteaisi, että kyllä se nyt on varmaan syytön kuitenkin? :facepalm:

Presidentillä on käytettävissään Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu, ei mitään konkreettisia keinoja tutkia itse asioita. Jos hän päättää uskoa Putinin sanaa sen sijaan, että uskoisi tiedustelupalveluaan (jonka raportista hän luultavasti ei ymmärrä hölkäsen pöläystä), tarkoittaa se ihan konkreettisesti sitä, että hän uskoo ennemmin Putinia kuin tiedustelupalveluaan.
 

RoopeAnkka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.03.2017
Viestejä
102
Niin siis sun mielestä "Venäjän kanssa toimeentuleminen" on ilmeisesti sitä, että kumarrellaan Putinia, tehdään kaikki sen mielen mukaan ja nuollaan peppu kaupan päälle.

Jos Trumpilta ja Tuomiojalta (ja sinulta) kysyttäisiin, niin juuri sitähän se tarkoittaa. Onneksi useimmat fiksut ihmiset on vähän eri mieltä asiasta.


ole nyt kiltti ja reagoi tähän edes jotenkin
 

blueowl

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
22.02.2018
Viestejä
3 414
Viimeksi muokattu:

RoopeAnkka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.03.2017
Viestejä
102
Asiaton käytös
Ei Roope Ankka nyt vakavissaan selitä, että presidentti tutkisi itse tällaisia asioita ja tonkisi todisteita esiin?
Minusta alkaa tuntumaan että kun luet asioita niin sun mielikuvitus muovaa niistä sinun älykkyysosamäärällsesi sopeutuvan version jolloin karkaat aiheesta melko kauaksi ja lopputuloksen ei ole muutakuin hevonpaskaa.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 136
Viestejä
4 196 759
Jäsenet
70 854
Uusin jäsen
rata-mestari

Hinta.fi

Ylös Bottom