Kulttuurin rikastuminen

Tila
Keskustelu on suljettu.
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 039
tuo sotaan varautuminen luonnollisesti koskettaa vain niitä todellisia uhrilampaita, eli VHM:iä - vai kuvitteliko joku saavansa Mohammudin tai Ibrahimin taistelemaan kuffirien puolesta kun ei sen omankaan kotimajansa puolustus aiemmin kinostellut verrattuna länkkärien leveään leipään ja (halal) lihapatoihin?:rolleyes:

ehei, jatkavat matkaansa ruotsista kohti seuraavaa suvakkilaa tasan tarkkaan silloin kun alkavat olot "kotirintamallakin" käymään tukalammiksi sekä tukiaiset pienemmiksi.. :psmoke:
Kyllä eliitti haluaa juuri näitä käymään sotaa omaa väestöä vastaan. Kun lopullinen kansan aseistariisunta alkaa, vallannäyttönä ja nöyryytyksenä juuri huivipääpoliisit toteuttavat sitä.

Ei matujen tarvitse taistella kuffarien puolesta, vaan aluksi kalifaattiystävällisen Ruotsin puolesta ja lopulta Ruotsin kalifikunnan puolesta.
 

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Oikein tervettä kulttuuria.

Sukulaismies raiskasi 13-vuotiaan – vuosia myöhemmin äiti pakotti tyttärensä naimisiin saman miehen kanssa
Sukulaismies raiskasi 13-vuotiaan – vuosia myöhemmin äiti pakotti tyttärensä naimisiin saman miehen kanssa


Julkaistu: 23.5. 16:04

BRITANNIA

Tyttärelleen pakkoavioliiton järjestänyt nainen on saanut neljän ja puolen vuoden vankeustuomion Britanniassa.

Tuomio on ensimmäinen laatuaan, vaikka pakkoavioliitot kieltävä laki astui maassa voimaan jo vuonna 2014.

Tytär pakotettiin menemään Pakistanissa naimisiin itseään 16 vuotta vanhemman sukulaismiehen kanssa, joka oli raiskannut hänet 13-vuotiaana. Tyttö tuli raskaaksi, mutta teki abortin palattuaan Britanniaan. Kun tytär lähestyi 18. syntymäpäiväänsä, oli äiti järjestänyt uuden matkan Pakistaniin ja väittänyt sitä lomamatkaksi.

Pakistanissa tyttö pakotettiin menemään naimisiin saman miehen kanssa. Hän onnistui Britannian sisäministeriön avulla palaamaan Pakistanista. Tytön äiti pidätettiin viime vuoden tammikuussa.

Äiti sai tuomion valeavioliiton järjestämisestä uhria pettämällä.
STT-AFP
Kaikki kulttuurit ovat yhtä hyviä ja muita Aku Ankan parhaita. Pakistanilaisille pitäisi laittaa porttikielto läntiseen maailmaan kokonaan. Paskokoot oman maansa, mutta ei muiden.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 039
Kaikki kulttuurit ovat yhtä hyviä ja muita Aku Ankan parhaita. Pakistanilaisille pitäisi laittaa porttikielto läntiseen maailmaan kokonaan. Paskokoot oman maansa, mutta ei muiden.
Käsittämättömintä on, että kehitysmaalainen voi saada oleskella ja olla elätettävänä länsimaassa humanitaarisin perustein ja samaan aikaan vierailla lomamatkalla juuri siinä kehitysmaassa, josta on muka vainon takia paennut.
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
1 287

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Ihmiset raivostuivat mauttomasta mainoksesta – häämekkoon pukeutunut suklaavaahtokarkki esitti herttuatar Meghania: ”Rasistista”

Saksalaisen yhtiön mainosmoka koskien Sussexin tuoretta herttuatarta Meghania herätti välittömän vastareaktion.
Ihmiset älähtivät välittömästi kuvan nähtyään ja kommentoivat sen olevan hyvän maun vastainen ja rasistinen. Pian kuva poistettiinkin yhtiön toimesta.

Ketä kiinnostaa puolestaloukkantujien mielipiteet? :confused:
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 995
Tanska vetää maahanmuutossa tiukkaa linjaa, Ruotsi seuraa perässä, Suomessa aiheesta ei juuri keskustella – ”Kaikki alkavat ymmärtää, ettemme voi kutsua tänne kaikkia”

Tanska vetää maahanmuutossa tiukkaa linjaa, Ruotsi seuraa perässä, Suomessa aiheesta ei juuri keskustella – ”Kaikki alkavat ymmärtää, ettemme voi kutsua tänne kaikkia”
HS kysyi maahanmuutosta Suomen, Ruotsin ja Tanskan pääministereiltä. Suomi on joukossa poikkeus kahdella tavalla: Hallituksessa on maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuva puolue ja keskustelu aiheesta on vähäistä. ”Suomella on ollut aika tiukka linja koko ajan, ehkä siksi tämä ei ole meillä päivänpolttava keskustelun aihe”, uskoo pääministeri Sipilä.
Ruotsin pääministeri Stefan Löfven (vas), Tanskan Lars Løkke Rasmussen ja Suomen Juha Sipilä osallistuivat Pohjoismaiden pääministerien epäviralliseen kokoukseen Ruotsin Örnsköldsvikin edustalla olevalla Ulvön saarella tiistaina. (KUVA: ERIK MARTENSSON / TT)
Minna Nalbantoglu HS
Julkaistu: 25.5. 2:00 , Päivitetty: 25.5. 8:34


TANSKA on vetänyt muihin Pohjoismaihin verrattuna huomattavasti kovempaa linjaa maahanmuuttopolitiikassaan. Hallituksen tämän kevään iso hanke on ”ghettojen” vastainen ohjelma, jossa erityisen ongelmallisiksi määriteltyjen maahanmuuttajavaltaisten alueiden asukkaille säädetään muusta yhteiskunnasta poikkeavia lakeja.

Tanska ei kuitenkaan enää pitkään ole maahanmuuttopolitiikan suhteen omassa sarjassaan Pohjoismaissa, uskoo maan pääministeri, liberaalia Venstre-puoluetta edustava Lars Løkke Rasmussen.

”Erot ovat tulossa pienemmiksi ja pienemmiksi”, hän sanoo.

Lars Løkke Rasmussen (KUVA: MARTIN SYLVEST / RITZAU SCANPIX)

”Kaikki alkavat ymmärtää, ettemme voi kutsua tänne kaikkia. Emme voi ratkaista maailman ongelmia kutsumalla ihmisiä yhteiskuntiimme.”

RASMUSSENIN mukaan Norja on ollut jo pitkään Tanskan kanssa samoilla linjoilla maahanmuuttopolitiikassaan. Myös Ruotsi on tehnyt maahanmuuttolinjassaan täyskäännöksen.

Ruotsissa kiristyksiä tehtiin jo vuoden 2015 turvapaikanhakijavyöryn jälkeen. Nyt maahanmuutosta on tullut keskeinen teema, kun maa valmistautuu ensi syksynä järjestettäviin vaaleihin. Retoriikka on tiukentunut entisestään.

Ruotsin päähallituspuolue sosiaalidemokraatit esitti toukokuun alussa useita heikennyksiä turvapaikanhakijoiden oikeuksiin. He eivät esimerkiksi saisi enää nykyiseen tapaan valita itse asuinpaikkaansa ja kielteisen päätöksen saaneiden poistumista maasta tehostettaisiin.

Kun turvapaikanhakijoiden määrästä puhumista pidettiin aiemmin Ruotsissa ”ruokottomana”, nyt häveliäisyys on kadonnut.

”Haluamme pienentää sitä määrää, joka tulee Ruotsiin”, sanoo Ruotsin demaripääministeri Stefan Löfven suoraan.

Stefan Löfven (KUVA: JONAS EKSTRÖMER / TT)

HS KYSYI maahanmuuttopolitiikasta Tanskan Rasmussenilta, Ruotsin Löfveniltä ja Suomen pääministeriltä Juha Sipilältä (kesk) Pohjoismaiden pääministerikokouksen yhteydessä Ruotsin Örnsköldsvikissä tiistaina.

Rasmussenin mukaan on olennaista tunnustaa, että maahanmuuttajien määrillä on merkitystä.

”Numeroilla on tietenkin merkitystä, sillä jos otat vastaan suuria määriä, heitä on vaikeampi integroida”, hän sanoo.

”Minusta keskustelu Ruotsissa on nyt tullut rehellisemmäksi.”

OMAN MAANSA maahanmuuttopolitiikan onnistumista Rasmussen perustelee nimenomaan numeroilla. Hän kiittää Tanskan tiukkaa linjaa siitä, että maahan on vuosina 2015–2017 tullut väkilukuun suhteutettuna huomattavasti vähemmän turvapaikanhakijoita kuin Ruotsiin tai Saksaan. Yhteensä heitä on tullut 32 000.

Väkiluvultaan selvästi suurempaan Ruotsiin heitä tuli pelkästään viime vuonna noin 26 000.

Tämä määrä on siis Ruotsin Löfvenin mielestä liian suuri. Sitä hän ei kuitenkaan halua sanoa, minkä verran sitä pitäisi pienentää.

”Muillakin EU-mailla pitää olla solidaarisuutta”, hän tyytyy sanomaan.

ENTÄ SUOMI?

Suomessa maahanmuutto ei ole viime kuukausina noussut keskustelunaiheeksi samassa mittakaavassa kuin Ruotsissa ja Tanskassa.

Ei ehkä ihme. Määrät ovat vajonneet mitättömiksi Ruotsiin verrattuna.

Ensimmäisen turvapaikkahakemuksensa Suomeen jätti viime vuonna vain noin 2 100 ihmistä. Määrä on maahanmuuttovirasto Migrin mukaanjopa alhaisempi kuin tyypilliset luvut ennen vuotta 2015, jolloin turvapaikanhakijoiden määrä nousi huomattavasti sekä Suomessa että koko Euroopassa.

Juha Sipilä (KUVA: VESA MOILANEN / LEHTIKUVA)

”Suomella on ollut aika tiukka linja koko ajan, ehkä siksi tämä ei ole meillä päivänpolttava keskustelun aihe”, pääministeri Sipilä arvioi.

SUOMESSA tehtiin vuonna 2016 ulkomaalaislakiin useita tiukennuksia, joita korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) presidentti Pekka Vihervuori arvosteli vastikään HS:n haastattelussa.

Uudistuksessa rajoitettiin KHO:n mahdollisuutta ottaa käsiteltäväkseen hallinto-oikeuden jo ratkaisema turvapaikka-asia, muutettiin turvapaikanhakijoiden oikeusavustajien palkkiot kiinteiksi ja lyhennettiin valitusaikoja.

SUOMEN ERO etenkin Ruotsiin on myös se, että Suomessa maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuva populistipuolue, perussuomalaiset, nousi viime vaalien jälkeen hallitukseen. Tosin puolue hajosi viime vuonna kahtia ja hallitukseen jäi vain maltillisempi puoli.

Ruotsissa taas muut puolueet eivät suostu samaan hallitukseen eivätkä edes neuvotteluihin maahanmuuttovastaisten ruotsidemokraattien kanssa, koska puolueen historia liittyy äärioikeistoon.

Tanskassa maahanmuuttovastainen kansanpuolue jättäytyi hallituksen ulkopuoliseksi tukipuolueeksi, vaikka se sai vuoden 2015 vaaleissa toiseksi eniten ääniä.

TANSKAN Rasmussen uskoo, että Ruotsin maahanmuuttolinjan tiukentumisen taustalla on oivallus siitä, että määrillä ja tulijoiden integroitumisella on yhteys myös hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysymiseen.

”Me ymmärsimme sen 20 vuotta sitten, ja muut Pohjoismaat ymmärtävät sen nyt.”

Raadollisemmin voi pohtia, onko tiukennusten taustalla toinenkin oivallus.

Ruotsissa ja Tanskassa valtapuolueiden niskaan hengittävät populistipuolueet, jotka ovat ottaneet maahanmuuton vastustamisen keskeiseksi teemakseen.

Valtapuolueiden näkökulmasta hätä on akuutein Ruotsissa, jossa maahanmuuttovastainen puolue ruotsidemokraatit on noussutmielipidemittauksissa aivan demarien ja maltillisen kokoomuksen kannoille. Sanomalehti Dagens Nyheterin tiistaina julkaisemassa mielipidemittauksessa ruotsidemokraattien kannatus oli enää neljän prosenttiyksikön päässä demareista.

Löfven korostaa, että demarien kiristynytkin maahanmuuttolinja eroaa yhä huomattavasti ruotsidemokraateista.

”Me puolustamme tietenkin oikeutta hakea turvapaikkaa”, hän sanoo.

”Ihmisten, jotka pakenevat eri syistä, täytyy saada tarvitsemaansa suojelua.”

RASMUSSEN muistuttaa, että turvapaikanhakijoiden määrän vähentämisen lisäksi Tanska on samaan aikaan tehnyt muutakin: hallitus on pyrkinyt tehostamaan toimia, joilla maahanmuuttajia autetaan työmarkkinoille.

Tässäkin on hänen mukaansa onnistuttu. Kun vuonna 2015 omillaan tuli toimeen 20 prosenttia niistä, jotka olivat saaneet Tanskasta turvapaikan, viime vuonna määrä oli noussut 40 prosenttiin.

Rasmussenin mukaan maahanmuuttajien saaminen veronmaksajiksi on tärkeää myös pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämiseksi. Kansalaisille maksuttoman koulutuksen, terveydenhuollon, kirjastot ja viljalti muuta hyvää tarjoava yhteiskuntamalli toimii vain, jos sen rahoittamiseen osallistuu riittävän suuri joukko ihmisiä.

”Jos meillä on ryhmiä, joiden osallistumisaste [työmarkkinoille] on vain puolet siitä, mikä on keskiarvo, pohjoismainen malli joutuu haasteen eteen.”

MYÖS Ruotsissa uudenlaista keskustelua turvapaikanhakijoiden määristä käydään samaan aikaan, kun hallitus yrittää saada heitä entistä pontevammin työhön kiinni.

Maahan vastikään tulleiden pakolaisten työnsaanti onkin nopeutunut. Kaksi vuotta maassa olleiden työllisyysaste on korkeampi kuin koskaan aikaisemmin.

Keväällä Ruotsin hallitus sopi työmarkkinajärjestöjen kanssa uudenlaisesta tukityöstä, jossa palkasta noin puolet tulee valtiolta ja neljäsosa työajasta on kieliopintoja ja muuta koulutusta.

Suomessa EU:n ulkopuolella syntyneiden työllisyysaste oli 2016 hieman yli 50 prosenttia, kun Ruotsissa ja Tanskassa se oli yli 60 prosenttia.

Tästä Suomi voisi ottaa oppia, Sipilä sanoo.

”Varmasti meillä on opittavaa kotouttamisen käytännön järjestelyistä.”
Mielenkiinnolla luen kommentteja, että millaisia pääsee läpi.

Hesarilla on muutenkin tainnut viimeaikoina vähän vapautua toi keskustelun sensuuri ja siellä on välillä aika värikästäkin keskustelua.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
704
”Suomella on ollut aika tiukka linja koko ajan, ehkä siksi tämä ei ole meillä päivänpolttava keskustelun aihe”, pääministeri Sipilä arvioi.
"Olen 17-vuotias ja voin todistaa sen" (tosin passi saattoi hukkua Välimeren pohjaan). Näiden ja muiden juttujen vuoksi ei tästä saa niin "päivänpolttavaa keskustelun aihetta" tehdä.
 

jipsu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 452
Hesarilla on muutenkin tainnut viimeaikoina vähän vapautua toi keskustelun sensuuri ja siellä on välillä aika värikästäkin keskustelua.
Hesarilla on jo yli vuoden ollut vapaampaa kommentointia (nuivaa) ja muutenkin unelmoinnit ovat vähentyneet (NYT liite on sitä varten), laatujulkaisu se on mielestäni jo ollut kauan aikaa (2017->)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
357
Schengen on kyllä meikäläisille ja normaalisti sen ulkopuolelta turisteille tuleville helvetin toimiva juttu, mutta näitten "turvapaikan" hakijoiden takia nakertaa.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
589
Hyvä koulutus Suomessa, puolessa vuodessa lukutaidottomista koodareita (no iPhone osaaminen on).
Saksassa menee 3 v. autokuskiksi (kamelikuskipätevyys toki monella).
Meidän PISA-tulokset kohenee.
 

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Hyvä koulutus Suomessa, puolessa vuodessa lukutaidottomista koodareita (no iPhone osaaminen on).
Saksassa menee 3 v. autokuskiksi (kamelikuskipätevyys toki monella).
Meidän PISA-tulokset kohenee.
Ei kai vaan autoiskujen määrä kasva? Autot kun tuntuvat muuttuvan murhanhimoisemmiksi turvislapsukaisten käsissä. Mikähän siinäkin on, autot vihaavat muslimeita? :kahvi:
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
272
Nämä ihmiset on vissiin täysin pihalla, miten kyseisiä töitä tehdään. Luulevat varmaan, että koodariksi oppii, kuin siivoojaksi kunhan vain pikakurssin ja työhönopastuksen antaa :think:
Viittaan nyt artikkelissakin mainittuun Integrifyhyn: tunnetko yhtään heistä, kun oletat heidän olevan "vissiin täysin pihalla"?

Minä tunnen ja sen verran voin kertoa, että ovat ihan mukana siinä, missä pitääkin. Toki meillä (ja heillä) on varjostamassa ~32.000 irakilaista, 17-vuotiasta miehenalkua "maan alla". Mutta se ei tarkoita, etteivätkö työtä vaille jääneet ja ilman mahdollisuutta todistaa koulutustaan olevat maahanmuuttajat osaisi ja oppisi näitä asioita.

Ja oman työttömän väestön uudelleenkouluttamisesta ei ole juurikaan hyötyä, jos ei löydy motivaatiota ja pohjatietoja. Otetaan esim. LVI-alaa opiskellut, Rauno, 28v Peräseinäjoelta, jonka mielestä kaikki on paskaa. Ja sitten DI-opiskelija, Yosef, 26v Espoosta (synt. Iranissa), joka haluaa integroitua ja päästä työelämään mahdollisimman pian.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
357
Tai hei, saattaa olla vähän radikaali idea, mutta mitä jos uudelleenkoulutetaan omaa työtöntä väestöä! :eek:
Mitäs jos se väestö ei pysty ja halua kouluttautua siihen hommaan? Oletko sitä ajatellut? Jos vaikka sinut laitettaisiin ohjelmoimaan niin et varmasti samoin tein osaa pitää yllä palvelua missä on satoja käyttäjiä tms
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
357
Pitäisi saada joku ei legendaarinen Lieksalainen "monet ovat koneinsinöörejä, mutta heillä on jäänyt todistukset somaliaan", kuka osaa
 

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Mitäs jos se väestö ei pysty ja halua kouluttautua siihen hommaan? Oletko sitä ajatellut? Jos vaikka sinut laitettaisiin ohjelmoimaan niin et varmasti samoin tein osaa pitää yllä palvelua missä on satoja käyttäjiä tms
Niin, ne mitään osaamattomat ja työskentelyhaluttomat turhikset varmaan ovat parempi ratkaisu.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
357
Hauskana esimerkkinä jos nainen on briteistä ja itse täältä. Tavattu opiskelemassa Australissa. Voi kyllä saat virastolle toimittaa kaikenmaailman skype-logit ja muut mitä kaikkea. Kavereiden todistukset jne. Helpompi oisi laittaa lankkia naamaan ja pyytää turvapaikkaa
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
985
Viittaan nyt artikkelissakin mainittuun Integrifyhyn: tunnetko yhtään heistä, kun oletat heidän olevan "vissiin täysin pihalla"?

Minä tunnen ja sen verran voin kertoa, että ovat ihan mukana siinä, missä pitääkin. Toki meillä (ja heillä) on varjostamassa ~32.000 irakilaista, 17-vuotiasta miehenalkua "maan alla". Mutta se ei tarkoita, etteivätkö työtä vaille jääneet ja ilman mahdollisuutta todistaa koulutustaan olevat maahanmuuttajat osaisi ja oppisi näitä asioita.

Ja oman työttömän väestön uudelleenkouluttamisesta ei ole juurikaan hyötyä, jos ei löydy motivaatiota ja pohjatietoja. Otetaan esim. LVI-alaa opiskellut, Rauno, 28v Peräseinäjoelta, jonka mielestä kaikki on paskaa. Ja sitten DI-opiskelija, Yosef, 26v Espoosta (synt. Iranissa), joka haluaa integroitua ja päästä työelämään mahdollisimman pian.
Olipa typerä vertaus, LVI-alaa opiskellut on opiskellut enemmän kuin suurin osa noista tietyistä maista tulleista matuista, miksi halveerat LVI-alan opiskelijoita. Tuo diplomi-insinööri opiskelija on varmaan juutalainen. Tyypillinen suvakin vertailu ja perinteinen stereotypia, "diplomi-insinööreitähän" sieltä tulee ja lääkäreitä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 526
Nämä ihmiset on vissiin täysin pihalla, miten kyseisiä töitä tehdään. Luulevat varmaan, että koodariksi oppii, kuin siivoojaksi kunhan vain pikakurssin ja työhönopastuksen antaa :think:
Offtopic kommentti, mutta tämä on hämmästyttävän yleinen asenne, johon tömää kyllä monellakin alalla, ja joidenkin johtotehtävissä olevien henkilöidenkin kohdalla. Ajatusmalli menee jotenkin näin: palkataan ketä sattuu ja laitetaan kurssille => osaaja.

Ilmeisesti tuossa on taustalla se että kun se omakaan työnkuva ei oikeasti vaadi mitään (joka voi olla tilanne joidenkin suvakkien kohdalla), kuvitellaan että kaikki työt ovat tuollaisia. Ikävä kyllä totuus on hieman toinen, monessakin "yksinkertaisessa" työssä osaaminen syntyy vasta vuosien kokemuksen myötä ja jotta jossain hommassa kehittyisi oikeaksi osaajaksi tyypillisesti pitää myös olla jonkinasteista paloa tehdä juuri sitä hommaa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
272
Olipa typerä vertaus, LVI-alaa opiskellut on opiskellut enemmän kuin suurin osa noista tietyistä maista tulleista matuista, miksi halveerat LVI-alan opiskelijita. Tuo diplomi-insinööri opiskelija on varmaan juutalainen. Tyypillinen suvakin vertailu ja perinteinen stereotypia, "diplomi-insinööreitähän" sieltä tulee ja lääkäreitä.
En halveeraa LVI-alaa. Loin vain stereotypian työelämästä ja yhteiskunnasta syrjäytyneestä nuoresta kantasuomalaisesta (joita on tilastojen mukaan enemmänkin kuin pelkkä esimerkin "Rauno"). Tämä siksi, että jonkun lankaan kirjoittaneen mielestä IT-alalle täytyy uudelleenkouluttaa ensisijaisesti maahanmuuttajien sijaan kantasuomalaisia.

Eli asetelma, jossa motivoitunutta maisteri/kandi-tason insinööriopiskelijaa - oli se koulutus sitten hankittu siellä Iranissa tai Suomessa - ei saisi jatkokouluttaa hyvinkin spesifille osaamisalueelle, koska meillä on joukko "Raunoja".

Eikä se ole suvakkiajattelua, kun tapaa yhteistyökykyisen ja osaavan henkilön välittämättä hänen ihonväristään tai lähtömaasta. Lisäksi nämä demografiset taustansa valehtelevat turvapaikanhakijat ovat aivan eri joukko (kuten jo edellistä postauksessa totesin) kuin esim. Integrifysta valmistuneet ja siellä opiskelevat.

Ja jos tuntuu, että Integrifyn agenda on jotenkin poikkeuksellinen ja koulutusjakso (6kk) liian lyhyt, niin kannattaa seurata alaa hieman tarkemmin. Löytyy yllin kyllin firmoja, jotka kouluttavat alaa opiskelevia ja junnuja osaajiksi paljon lyhyemmälläkin aikavälillä.

Ja kertokaa toki vaihtoehtoisia ratkaisutapoja. Jos mut nyt nakattaisiin tästä Belgiaan pakolaisena ja saisin sieltä perheineni turvapaikan, niin mitkä olisivat minun mahdollisuudet todistaa osaamiseni. Heikko ylioppilastodistukseni? Muutama julkinen git-reponi? Vai muutaman kuukauden jatkokoulutus, jossa voisin todentaa osaamiseni - oli ohjelmointikielenä tai frameworkina mikä tahansa?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 526
Eli asetelma, jossa motivoitunutta maisteri/kandi-tason insinööriopiskelijaa - oli se koulutus sitten hankittu siellä Iranissa tai Suomessa - ei saisi jatkokouluttaa hyvinkin spesifille osaamisalueelle, koska meillä on joukko "Raunoja".
Varmasti saa jatkokouluttaa, mutta kun meiltä puuttuu ne "motivoituneet maisteri/kandi tason insinööriopiskelijat" jotka jotenkin kummasti olisi tänne päätyneet ulkomailta. Joten loit nyt varsin teoreettisen "skenaarion". Jokunen hassu tänne eksynyt ei kesää tee, jos pääosa tulokkaista on ihan jotain muuta.

Kun asiaa katsoo kotimastaan lähtevän henkilön silmin niin miksi tuollainen tänne tulisi, ellei nyt sattumalta avioliiton kautta päädy tänne. Hyvin monesta euroopan maasta saa osaaja paremman palkan ja korkeamman elintason. Täältä Suomesta puuttuu vetovoimatekijät tuollaisille ihmisille. Korkeat verot, heikko palkka, ja kelikin varsin ikävä suuren osan vuodesta. Nykysellään tänne houkutellaan vain väkeä lähinnä ilmaisen elatuksen perässä. Jos arvata saatan ei nuo "maisterit" jaa suomalaisen suvakin arvomaailmaa siinä määrin että haluaisivat osallistua kotomaansa joutoväen elättämiseen täälläkään.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
272
Varmasti saa jatkokouluttaa, mutta kun meiltä puuttuu ne "motivoituneet maisteri/kandi tason insinööriopiskelijat" jotka jotenkin kummasti olisi tänne päätyneet ulkomailta. Joten loit nyt varsin teoreettisen "skenaarion". Jokunen hassu tänne eksynyt ei kesää tee, jos pääosa tulokkaista on ihan jotain muuta.

Kun asiaa katsoo kotimastaan lähtevän henkilön silmin niin miksi tuollainen tänne tulisi, ellei nyt sattumalta avioiliiton kautta päädy tänne. Hyvin monesta euroopan maasta saa osaaja paremman palkan ja korkeamman elintason. Täältä Suomesta puuttuu vetovoimatekijät tuollaisille ihmisille. Korkeat verot, heikko palkka, ja kelikin varsin ikävä suuren osan vuodesta. Nykysellään tänne houkutellaan vain väkeä lähinnä ilmaisen elatuksen perässä. Jos arvata saatan ei nuo "maisterit" jaa suomalaisen suvakin arvomaailmaa siinä määrin että haluaisivat osallistua kotomaansa joutoväen elättämiseen täälläkään.
Täysin samaa mieltä. Tässä kontekstissa puhuin nimenomaan ketjuun linkitetystä uutisesta ja siitä kuinka Integrifyn kaltaista tahoa ei saisi olla, koska "mamut on sitä ja turhikset tätä..."

Suomi ei ole tällä hetkellä kovinkaan vetovoimainen eikä huoltosuhdevajetta (eli poliitikkojen kielellä: työvoimapula) saada paikattua ottamalla tänne 32.000 irakilaista miestä syljeksimään kattoon. Mutta jokainen näistä 32.000:sta, joka tekee muuta kuin syljeksii, niin ansaitsee ainakin allekirjoittaneen pyyteettömän kunnioituksen. Aikoinaan nostinkin keskusteluun, että jos pystyttäisiin todentamaan TPH:n integroitumishalukkuus ja (työ)moraali sen sijaan että tivataan kampa-wiinereiden ääressä jotain seksuaalisesta tai poliittisesta suuntautuneisuudesta, niin tilanne olisi paljon parempi. Samoin ne aikoinaan koulukiusatut ja muuten huomiota vaille jääneet kantikset, jotka meluavat pakkopalautuksista yms. menisivät itsekin maallemme edes jollain tavoin lisäarvoa tuottaviin hommiin, niin pianhan tässä oltaisiin jo etelänaapurin kehityksen tasolla.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 218
"Naisten käyttämän kielen perusteella heidän epäillään olevan ulkomaalaistaustaisia."

Poliisi pyytää havaintoja röyhkeistä varkaista Tampereella - tunkeutuivat vanhusten kotiin ja anastivat arvotavaraa
Poliisi pyytää havaintoja röyhkeistä varkaista Tampereella - tunkeutuivat vanhusten kotiin ja anastivat arvotavaraa

Lauantai 26.5.2018 klo 15.32

Tampereen Lielahdessa tapahtunutta rikosta tutkitaan törkeänä varkautena.


Poliisi etsii kahta epäiltyä naista Tampereella. (VESA JOENSUU)

Poliisi tiedottaa, että kahden seniorikansalaisen omakotitaloon pyrki lauantaina sisään kaksi naista, jotka olivat pyydelleet asukkailta rahaa. Tapaus sattui Pohtolankadulla Tampereen Lielahdessa puolenpäivän aikaan.

Naiset olivat päässeet sisään asuntoon. Kun asukas oli kertonut soittavansa poliisille, naiset poistuivat talosta.

Pian tämän jälkeen asukkaat huomasivat, että naisten mukana asunnosta oli kadonnut omaisuutta, jonka arvo on poliisin mukaan huomattava. Asiaa tutkitaan tällä hetkellä epäiltynä törkeänä varkautena.

Poliisin julkaisemien tuntomerkkien mukaan molemmat epäillyt olivat noin 25-30 -vuotiaita, hoikkia ja tummahiuksisia. Naisten vaatetus oli väritykseltään kesäisen kirjavaa - toisella heistä oli pitkät housut ja toisella hame.

Naisten käyttämän kielen perusteella heidän epäillään olevan ulkomaalaistaustaisia.

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja tuntomerkkeihin sopivista henkilöistä, sekä heidän käyttämistä kulkuneuvoista ja seuralaisista. Lisäksi pyydetään ilmoittamaan, mikäli alueella on havaintoja vastaavanlaisista kyselijöistä lauantain aikana.

Havaintoja pyydetään Sisä-Suomen poliisin rikosvihjenumeroon 0800 900 22 tai sähköpostiin vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi.

SAKARI NUUTTILA
sakari.nuuttila@iltalehti.fi
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
704
Onneksi nerg tietää matujen taustat ja roskaväen kotoutuminen Suomeen toimii Ranskaa paremmin.
Kyllä vaan ja eikös tässä pari kolme vuotta sitten joku vastaanottokeskuksen tms. pikkupomo todennut, että saapuneet kaverit olivat yllättävän korkeasti koulutettujakin.

Kappas, ihan ekalla googletuksellahan löytyikin
– Syyrian sotaa paenneita. Eikä pelkästään nuoria miehiä. Nämä nuoret miehet on nyt haluttu nostaa esiin kielteisessä mielessä. Kyllä tässä on paljon nuoria miehiä, mutta sieltähän tulevat perheet perässä, Helsingin vastaanottokeskuksen johtaja Leena Markkanen sanoo.

Markkanen kertoo, että nyt tulleiden joukossa on erityisen paljon korkeasti koulutettua väkeä.

– On lääkäreitä ja insinöörejä ja muutenkin kielitaitoista porukkaa. Mitä olen henkilökunnan kanssa jutellut niin noin puolet heistä on todella koulutettua porukkaa, Markkanen jatkaa.
Turvapaikanhakijoiden joukossa nyt erityisen paljon korkeasti koulutettuja
 

Fribo-71

Team Mo-Ra3
Liittynyt
27.01.2017
Viestejä
1 909
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 532
Koodaribussit ja muut ½ vuoden koodarikurssit on sellaista paskanjauhamista ja kansalaisten kusettamista, että näin alan ihmisenä, vituttaa tämä piilovittuilu sekä alaan kohdistuva ala-arvoistaminen... "tehdään kaikista koodareita" :sidea:
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
3 231
Menee vähän offtopic, mutta:
Jos suomessa on 300-500K työtöntä laskentatavasta riippuen, niin miten niin ei mollin 22K työpaikkaan löydy tekijöitä ilman irakilaisia lapsisotilaita?
Kielen opettelu ja kulttuuriin totuttautuminen menee sujuvasti siinä puolen vuoden opiskelun ohessa ihmiseltä, jota ei voisi kiinnostaa tämä pohjolan nurkka vähääkään?
Tottakai ne kaikki kolme kiinnostunutta kelpaa meille, mutta hyötysuhdetta se ei kauheasti paranna, jos loput 32K nostaa tukia ja valittaa puurosta.
 
Tila
Keskustelu on suljettu.
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 542
Viestejä
4 165 929
Jäsenet
70 422
Uusin jäsen
Minibee

Hinta.fi

Ylös Bottom