• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Yhdysvaltain 45. presidentti Donald J. Trump

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 786
Obama taisi olla tyypillinen demari. Täällä suomessa ainakin on korjausvelka kasvanut sitä mukaan, kun nämä on päästetty hallitukseen pitämään edustuspuheitaan ja siirtämään lypsylehmän ruokinnan budjetista mm. naisalojen korkeakoulutukseen, valikoituihin vähemmistöihin ja kaikkeen muuhun kivaan... Sellaiseen, missä on ollut helppoa leikkiä maailmanparantajaa.
Loppujen lopuksi todellisuus näyttäyttyy parasiitille, mutta epärehellisyys estää tätä tunnustamasta. Siten taas "ahneet rikkaat" vievät kaiken humanitaarisuuden... Tämän takia en äänestä ikinä demareita. Epärehellisiä (tai ainakin edesvatuuttomia), kuten kannattajansa.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 801
Reaganista Yhdysvaltojen kunnon velkaantuminen alkoi, jonka jälkeen mm. Afganistani/Irakin sodat ovat velkaa kasvattaneet. Massiivinen finanssikriisi toi ongelmia ja Obaman elvytyspaketti verohelpotusten lisäksi syyti miljardeja dollareita työttömyysetuuksiin ja infrastruktuurihankkeisiin, jotka lisäsivät velkaa entisestään.

Nyt Yhdysvallat on kasvun tiellä ja silloin yleensä pyritään vähentämään velkaa, mitä moni Yhdysvalloissa myös toivoisi tapahtuvan.
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
1 165
Pitäisikö suomessakin ottaa reilusti lisää velkaa?
Syömävelkaa ulkomaisessa valuutassa?

Laura Saarikoski sanoi:
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump julkaisi maanantaina budjettiesityksen vuodelle 2019. Sen myötä Trump luopuu republikaanien perinteisestä tavoitteesta tasapainottaa Yhdysvaltain liittovaltion budjetti.
Viimeisen viidenkymmen vuoden aikana republikaanien presidenteistä velkaantumisastetta ovat kasvattaaneet Ford, Reagan, G. Bush ja G.W. Bush eli jokainen. Trump ei mitenkään poikkea republikaanien linjasta ja syy tähän on ilmiselvä: Laskeva velan korko kannustaa lisävelkaantumiseen eikä se horjuta valtion budjettia, jos/kun se vastaavasti kasvattaa taloutta.

Laura Saarikoski sanoi:
Yhdysvallat käyttää rahaa rutkasti enemmän kuin mitä se saa. The Washington Post -lehden mukaan valtiontalouden alijäämä kasvaa lähivuosina noin tuhanteen miljardiin dollariin (noin 815 miljardiin euroon) vuodessa.

Vuoden 2017 lopussa valtionvelka oli 104 prosenttia bruttokansantuotteesta. Budjettiesityksen seurauksena velka kasvaisi 7 000 miljardia kymmenen vuoden aikana.
Lähde olisi kiva, varsinkin sellainen joka ei ole maksumuurin takana. 7000/10v=1000/1v?

Laura Saarikoski sanoi:
Tuolloin valtionvelka olisi korkein sitten vuoden 1946, jolloin se oli 118,9 prosenttia bkt:sta – mutta silloin Yhdysvallat olikin juuri maksanut yhden maailmansodan.
Yhdysvallat maksoi koko toisen maailmansodan? WAU!! Ihan uutta tietoa. Montako vuotta Yhdysvallat muuten soti kyseisessä sodassa? Nyt Yhdysvallat on sotinut yhtäjaksoisesti 15 ja vuoteen 2028 mennessä se on sotinut 25.

Laura Saarikoski sanoi:
Osa rahoista menee Yhdysvaltain infrastruktuurin uusimiseen. Trump haluaisi investoida yhteensä 1 500 miljardia dollaria teihin, kouluihin, lentokenttiin ja rautateihin, mikä loisi uusia työpaikkoja.

Budjettiesityksessä rakentamiseen osoitetaan kuitenkin vain 200 miljardia dollaria. Loppurahojen toivotaan tulevan osavaltioilta, kaupungeilta ja yrityksiltä.

Budjettiesitys osoittaa lisärahaa myös armeijalle, rajavalvontaan ja sotaveteraanien terveydenhoitoon.

Sen sijaan eläkeläisten, köyhimpien ja kehitysvammaisten terveydenhoito-ohjelmiin Medicareen ja Medicaidiin esitetään leikkauksia. Tämä voi olla ikävä yllätys monille Trumpin pienituloisille kannattajille, jotka uskoivat presidentin auttavan heitä.
Infrastruktuuriin panostamista on odotettu jo ties kuinka pitkään. Jos se vihdoin tapahtuu niin hyvähän se. Trump lupasi panostaa armeijaan, rajavalvontaan ja sotaveteraaneihin. Onko vika äänestäjien vai Trumpin, kun lupauksia nyt pidetään? Köyhät äänestivät, koska Trump lupasi kotiuttaa töitä, ei siksi, että Trump lupasi lisää rahaa tyhjästä. Se on demokraattien heiniä. Nähdäkseni Trump on terävöittänyt olevansa keskiluokan presidentti.

Laura Saarikoski sanoi:
Osa Yhdysvaltain alijäämästä johtuu Trumpin verouudistuksesta, joka leikkasi veroja – eli valtion tuloja – 1 500 miljardilla tämän vuoden alussa.
Paljon parempi syy velkaantua kuin valtiontalouden paisuttaminen. Vaikuttaa erittäin järkevältä päätökseltä näin kasvukaudella. Talousteorian mukaan valtion pitää tulla vetoapuun taantumissa.

Laura Saarikoski sanoi:
Aiemmin republikaanit ovat olleet valtion budjetin tasapainoa vahtiva kamreeripuolue. Demokraattipresidentti Barack Obaman aikana republikaanit arvostelivat jatkuvasti valtion velkaantumista.

Republikaanien noustua valtaan huoli rahankäytöstä on unohtunut. Republikaanit selittävät sitä väittämällä, että heidän rahankäyttönsä maksaa itse itsensä. Arvostelijoiden mielestä republikaanit lainaavat rahaa tulevaisuudelta ja jakavat sen äänestäjille, jotta nämä tukisivat puoluetta syksyn kongressivaaleissa.
Poliittinen puolue arvostelee vastustajiaan. Stop the press!!!
Republikaanit eivät ole kamreeripuolue. Asian pitäisi olla päivänselvä. Velkaantuminen todellakin maksaa itse itsensä, jos investoinnit kohdistuvat oikein. Onko asiasta jotain muutakin kerrottavaa kuin nimettömiä mielipiteitä?

Laura Saarikoski sanoi:
Republikaanien ainoita toisinajattelijoita on senaattori Rand Paul, joka arvosteli puoluetovereitaan viime viikolla kaksinaismoraalista.

”Kun demokraatit ovat vallassa, republikaanit näyttävät konservatiivipuolueelta. Mutta kun republikaanit ovat vallassa, konservatiivipuoluetta ei ole olemassa”, Paul sanoi.
Oho! Järkevä ja paikkansapitävä kannanotto. Ja vielä nimen kanssa! Sattuikohan tässä vahinko??

Laura Saarikoski sanoi:
Presidentti Trump ei ole perinteinen republikaani, vaan on julistautunut ”velan kuninkaaksi”. The Washington Postin mukaan kuusi Trumpin yritystä hakeutui konkurssiin vuosien 1991 ja 2009 välillä. Ennen valintaansa Trump vihjasi, ettei valtionkaan välttämättä tarvitse maksaa kaikkia velkojaan.
Kolmannen ja toivottavasti viimeisen kerran, republikaanit eivät ole kirstunvartijoita. Valtioiden ei tarvitse maksaa velkojaan. Onko tapahtunut vielä kertaakaan historiassa, että valtio olisi maksanut velkansa pois? Lisäksi Yhdysvallat voi koska hyvänsä maksaa kaiken velkansa pois, mutta se ei tee sitä. Koska sen ei tarvitse, eikä kannata.

Laura Saarikoski sanoi:
Trump on lupaillut, että velka hoituu helposti, kun talouskasvu kiihtyy nykyisestä 2–3 prosentista 4–6 prosenttiin. Monet asiantuntijat arvelevatkin veroleikkausten vauhdittavan kasvua väliaikaisesti, vaikkakaan ei aivan Trumpin lupaamiin lukuihin.
Lisää nimettömiä mielipiteitä. Näitä lisää.

Laura Saarikoski sanoi:
Ongelma on, että valtio elvyttää hyvänä aikana. Talouskasvu Yhdysvalloissa jatkuu yhdeksättä vuotta. Nyt valtio toimii kuin juoppo, joka ottaa lisää viinaa jatkaakseen juhlia ja lykätäkseen krapulaa.
Yhdysvallat on "elvyttänyt" viimeiset 50 vuotta?

Laura Saarikoski sanoi:
Pörssin levottomuus osoittaa, että riskit alkavat jo pelottaa. Palkkojen ja hintojen nousu johtaa inflaatioon eli rahan arvon alenemiseen.
Palkkojen nousu tapahtui Trumpin julistettua verouudistuksensa. Nyt palkkojen nousukin on sitten huono asia. Toisia on vaikea miellyttää. Mitä tapahtuu velan arvolle, kun rahan arvo laskee? Entä kilpailukyvylle?

Laura Saarikoski sanoi:
Lopulta krapula aina iskee, ja juhlien laskut on maksettava. Se voi pakottaa sosiaaliohjelmien lisäleikkauksiin tulevina vuosina.
Jos krapulalla tarkoitetaan taantumaa, niin se tulee velkaantumisesta huolimatta.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 001
Eipähän päässyt vastaukset yllättämään. Eli suomellekkin olisi nyt hyvä juttu ottaa rahaa seinästä varmaankin, vai koskeeko tämä vain maita joissa on trump?

Pitäisikö trumpin ottaa vielä lisää velkaa ja maksaa muuri velkarahalla, kun meksiko ei maksanutkaan?
 

WonderShare

Kahvimu Selänne
Köyhä
NOSTO
Liittynyt
05.10.2017
Viestejä
233
Eipähän päässyt vastaukset yllättämään. Eli suomellekkin olisi nyt hyvä juttu ottaa rahaa seinästä varmaankin, vai koskeeko tämä vain maita joissa on trump?

Pitäisikö trumpin ottaa vielä lisää velkaa ja maksaa muuri velkarahalla, kun meksiko ei maksanutkaan?
Eipä se muuri paljoa tuntuisi nykyisessä velkapotissa :cigar:
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 001
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 001
Välivaaleissa odotettavissa että venäjä taas puuttuu hommiin, menee sopivasti yhteen tuon kanssa kun trump esti pakotteiden laajentamisen, jotka kuitenkin äänestettiin aika yksimielisesti käyttöönotettavaksi. Jos trump ei estelisi esim. pakotteita niin ehkä venäjäkin voisi lopettaa tukemisen. Toki vaikka pakotteet olisi toteutettu, putinin etu on maansa paskova pressa päättämässä usan asioista.

Tiedustelupomot Yhdysvalloissa yksimielisiä: Venäjän puuttuminen USA:n politiikkaan uhkaa välivaaleja
Osa venäjän Trump supportereista uskaltaa esiintyä omalla nimellään..
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Onkohan Trumpin palvelukseen astuvien lakimiesten pätevyysvaatimuksena, että makselevat kuusinumeroisia summia pornotähdille ilman mitään syytä "muuten vaan"? :vihellys:
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 801
Nyt etenee taas Venäjä tutkinta: Muellerin syytekirjelmä. Syytettyinä useita venäläisiä henkilöitä ja organisaatioita.

Tukee sitä teoriaa, että Venäjä halusi vain heikentää Clintonia ja syventää kahtiajakoa Yhdysvalloissa.
Eivät uskoneet että Trumpista voisi tulla presidentti. Hyvin onnistuivat kuitenkin syventämään kahtiajakoa.

Trumpille hyvin kiusallista, nyt kun ei voi väittää että tutkinta olisi demokraattien kehittämä salajuoni tappion vuoksi. Oma veikkaus että Trump pyrkii vain vähättelemään Venäjän sekaantumista ja vaikutusta.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 576
Eikö tutkinnan tarkoituksena olekaan löytää yhteyksiä venäläisten ja Trumpin välillä, että päästään nostamaan syytteitä maanpetoksesta? Koska muuten Hillaryn tappiota ei voi selittää ja Putinkin kehui Trumppia...
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 001
Eikö tutkinnan tarkoituksena olekaan löytää yhteyksiä venäläisten ja Trumpin välillä, että päästään nostamaan syytteitä maanpetoksesta? Koska muuten Hillaryn tappiota ei voi selittää ja Putinkin kehui Trumppia...
Taidat ymmärtää tutkinnan tavoitteet hieman pieleen? Republikaanien tutkinnan tavoite on selvittää onko lakia rikottu ja kuka sitä on rikkonut. Venäjällä toimitaan sinun tapaasi eli keksitään sopiva rikos ja sitten tehtaillaan todisteet.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 576
Taidat ymmärtää tutkinnan tavoitteet hieman pieleen? Republikaanien tutkinnan tavoite on selvittää onko lakia rikottu ja kuka sitä on rikkonut. Venäjällä toimitaan sinun tapaasi eli keksitään sopiva rikos ja sitten tehtaillaan todisteet.
Olen ymmärtänyt, tämänkin ketjun todistajien perusteella, että maanpetos on tapahtunut ja impeachment vahvasti tulossa. Ilmeisesti kyseessä on ollut todistajien vilkas mielikuvitus sitten?

On totta, että Putin kehui Trumppia (sylikoiraansa todistajien mukaisesti) ja sen on pakko olla raskauttavaa?
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 001
Olen ymmärtänyt, tämänkin ketjun todistajien perusteella, että maanpetos on tapahtunut ja impeachment vahvasti tulossa. Ilmeisesti kyseessä on ollut todistajien vilkas mielikuvitus sitten?

On totta, että Putin kehui Trumppia (sylikoiraansa todistajien mukaisesti) ja sen on pakko olla raskauttavaa?
Tässä ketjussa ei ole ollut todistajia eikä kukaan ole tainnut puhua että näin on tapahtunut, vaan siitä mahdollisuudesta ja todennäköisyydestä. Eli väittelet mielikuvitushahmojen kanssa joille keksit mielipiteitä joita vastaan väitellä. Suosittelen jatkossa lukemaan muiden keskustelijoiden viestit ja ehkä myös ymmärtämään ne ennen vastaamista.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 576
Tässä ketjussa ei ole ollut todistajia eikä kukaan ole tainnut puhua että näin on tapahtunut, vaan siitä mahdollisuudesta ja todennäköisyydestä. Eli väittelet mielikuvitushahmojen kanssa joille keksit mielipiteitä joita vastaan väitellä. Suosittelen jatkossa lukemaan muiden keskustelijoiden viestit ja ehkä myös ymmärtämään ne ennen vastaamista.
Onhan täällä oikea seurakunta impeachment-uskovaisia, jotka melkein päivittäin todistavat uskonkappaleitaan hartaalla omistautumisella.

Hassua, että juuri sinä joka paljastat Putin-trolleja kaikkialla et näe sitä.
 
Liittynyt
11.07.2017
Viestejä
6 543
Siellä se on aiemmissa viesteissä avonainen nimeämispyyntö. Sehän pitää ensin täyttää, koska emme kannata kaksoisstandardeja.
Voitko yrittää olla vähän epämääräisempi jos on pakko? Kuinka monta kuukautta pitää selata ketjua tuohon pyyntöön? Puhutko siitä kuvaajan viestistä pari viikkoa sitten?
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 001
Lisätietoa taas venäjän trump kampanjasta, onko kukaan täällä huomannut jakaneensa eteenpäin noita venäjän tuottamia trump mainoksia, tai muuten huomannut noita jossain yhteydessä?

Hillary Clintonia kutsuttiin ”saatanaksi” ja hänen väitettiin kannattavan sharia-lakia – HS kävi läpi erikoistutkija Muellerin 37-sivuisen syytekirjelmän venäläisten vaalivaikuttamisesta USA:ssa

Yksi venäläisten Twitteriin perustama valetili, Ten_GOP, sai yli 100 000 seuraajaa. Se julkaisi tietoja muun muassa muslimien tekemistä kunniamurhista ja väitteen siitä, että Clinton olisi myynyt aseita äärijärjestö Isisille. Tilin julkaisuja jakoivat edelleen Trumpin poika Donald Trump Jr., neuvonantaja Kellyanne Conway, kampanja-avustaja Roger Stone ja turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Michael Flynn.

Toinen venäläisten valetili, March_for_Trump, levitti esimerkiksi juttua raiskaussyytöksistä Bill Clintonia vastaan. Trump itse jakoi valetilin twiitin kymmenille miljoonille seuraajilleen.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
543
En yhtään ihmettelisi jos joku näistä tämänkin foorumin Trumpetisteista olisi venäläinen propagandatrolli. Antaa kyllä vähän perspektiiviä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 837
Ettei tarvitse antaa klikkejä diginatiiveille, niin tässäpä linkki enkku versioon ja Trumpin koko lausunto:
Trump to Investigate Video Games in Relation to School Shootings

“We have to look at the internet, because a lot of bad things are happening to young kids and young minds, and their minds are being formed, and we have to do something about maybe what they’re seeing and how they’re seeing it. And also video games. I’m hearing more and more people say the level of violence on video games is really shaping young people’s thoughts. And you go one further step and that’s the movies. You see these movies, and they’re so violent, a kid is able to see the movie if sex isn’t involved, but killing is involved, and maybe we need to put a rating system for that.”
Meillähän on ikärajoitukset elokuvissa ja peleissä, vielä kun ne vanhemmat sitten oikeasti niitä noudattaisivat (mut kun meidän janipetteri niin kovasti haluaa niitä K18 pelejä). Ja keskustelisivat niistä asioista mitä esim. elokuvissa tapahtuu, ettei se lapsi jää itsekseen ihmettelemään.

Mitä tutkimuksia sitten asiasta on tehty niin niistä 99,99% sanoo, ettei ole saatu mitään viitteitä pelien tai elokuvien väkivallasta, joka aiheuttaisi väkivaltaa oikeassa elämässä. Siellä taas muutama poliitikko kaipaa 90-luvun meininkiä takaisin tästä peliväkivalta keskustelusta. Trump voisi lukea muutaman tutkimuksen ja hankkia oikeasti asiasta tietäviä keskustelemaan kanssaan tuosta. Siitä sentään oli oikeassa jossain aiemmassa tilaisuudessa, että sekopäille ei aseita kannata antaa ja pitää tiukentaa valvontaa.
 

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Mitä tutkimuksia sitten asiasta on tehty niin niistä 99,99% sanoo, ettei ole saatu mitään viitteitä pelien tai elokuvien väkivallasta, joka aiheuttaisi väkivaltaa oikeassa elämässä. Siellä taas muutama poliitikko kaipaa 90-luvun meininkiä takaisin tästä peliväkivalta keskustelusta. Trump voisi lukea muutaman tutkimuksen ja hankkia oikeasti asiasta tietäviä keskustelemaan kanssaan tuosta.
Juu, eihän noita pelejä pelaa kuin pari ihmistä ja leffojakaan ei kukaan näe. :vihellys: Kaikista niistä sadoista miljoonista, jossei miljardeista pari hassua sekopäätä tekee jotain typerää, niin se syy-seuraussuhde on samaa luokkaa kuin oliivien syönnillä massamurhiin.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
968
Vaikka en yleisesti usko että pelit/leffat/yms aiheuttaa kypsässä ihmisessä väkivaltaisuutta. Niin kun se 8 vuotias Jani-Ilmari Auringonpaiste Petteri laitetaan joka päivä pelaamaan uusinta GTA:ta että vanhemmat pääsevät juomaan ystäviensä kanssa rauhassa vanilia frezza moccaa lähi kahvilaan niin en yhtään ihmettele jos lapsen maailman katsomus olisi vähän vääristynyt.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 001
Vaikka en yleisesti usko että pelit/leffat/yms aiheuttaa kypsässä ihmisessä väkivaltaisuutta. Niin kun se 8 vuotias Jani-Ilmari Auringonpaiste Petteri laitetaan joka päivä pelaamaan uusinta GTA:ta että vanhemmat pääsevät juomaan ystäviensä kanssa rauhassa vanilia frezza moccaa lähi kahvilaan niin en yhtään ihmettele jos lapsen maailman katsomus olisi vähän vääristynyt.
Voisihan kokeilla kieltää pelit ja antaa tilalle viihdykkeeksi automaattiaseen. :)
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 411
"Ja myös videopelit. Kuulen miten yhä useammat ja usemmat ihmiset puhuvat, kuinka videopelien väkivalta tosiaan muokkaa nuorten ihmisten ajatuksia." = "Internet, pelit ja elokuvat ovat aseväkivallan aiheuttajia"
T:Muropaketin toimitus... :facepalm:
Niin, että muuten vain otti videopelien väkivallan nuorten ihmisten ajatusten muokkaajana puheeksi kouluammuntojen yhteydessä, ihan täysin asiaan liittymättömänä...
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 221
On se kyllä julmaa asevalmistajia kohtaan kun ne tekee tuotteita joiden tarkoitus on vain ruokkia kissanpentuja, piirtää sateenkaaria ja yleensä ottaen tuoda ihmisille hyvää mieltä ja sitten nuo ilkeät, pahat elokuva- ja pelistudiot menee ja tekee noista jotain tappovälineitä :hammer:
 

JormaVeitikka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.12.2016
Viestejä
1 453
Sinänsä Trump on oikeassa, että USA:ssa vallitsee melkoinen kaksinaismoralismi viihteen seksuaalisuuden ja väkivallan välillä.

Ikäänkuin väkivalta olisi paljon pienempi paha kuin alaston ihminen. Puhumattakaan seksiä harrastavasta ihmisestä.

Mutta se nyt on selvää, että tässä yritetään syntipukkia hakea epätoivoisesti kaikkialta muualta paitsi sylttytehtaalta. Väkivaltaviihde ei ole syypää massamurhiin sen enempää kuin porno on syypää joukkoraiskauksiin.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
7 004
Amerikassa tuo asekeskustelu (ja aika paljon poliittinen keskustelu yleensä) on todella polarisoitunutta.
En kyllä itsekään kannata aseiden hankkimisen kohtuutonta vaikeuttamista, mutta kyllä jokaisen omilla aivoilla ajattelevan on myönnettävä, että aseiden helppo saatavuus edesauttaa näitä massa-ampumisia. Se ei tietenkään ole ainoa syy.
Tähän liittyy myös mielenterveysongelmat, koulukiusaus, syrjäytyminen jne.

Ongelmana on löytää järkevä ratkaisu noihin tapauksiin. Tuo Trumpin ehdotus (jota on kyllä kuultu jo aiemminkin tietyiltä tahoilta) on täysin älytön. Samoin pidän täysin älyttömänä hankaloittaa lainkuuliaisten kansalaisten aseen hankintaa maassa, jossa sitä voi ihan oikeasti tarvita itsepuolustukseen.

Omia ehdotuksia olisi ensinnäklin kitkeä sitä koulukiusaamista kovalla kädellä. Sillä tiedetään olevan todella vakavia seurauksia uhrille ja aika suuri osa kouluampujista on koulukiusattuja.
 

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Amerikassa tuo asekeskustelu (ja aika paljon poliittinen keskustelu yleensä) on todella polarisoitunutta.
En kyllä itsekään kannata aseiden hankkimisen kohtuutonta vaikeuttamista, mutta kyllä jokaisen omilla aivoilla ajattelevan on myönnettävä, että aseiden helppo saatavuus edesauttaa näitä massa-ampumisia. Se ei tietenkään ole ainoa syy.
Tähän liittyy myös mielenterveysongelmat, koulukiusaus, syrjäytyminen jne.
Viimeisimmässä tapauksessa lähinnä viranomaisten totaalinen ryssintä. Sen tyypin historia on pelkkää sekoilua ja ilmiselviä merkkejä, jotka FBI:llekin oli tiedoitettu, mutta mitään ei tehty. Eli aselakien kiristykset eivät olisi toimineet, kun kerran viranomaiset eivät osaa valvoa jo olemassaolevia lakejakaan. Ja kiristykset tietenkin vaikeuttavat lähinnä lainkuuliaisten henkilöiden elämää, ei niinkään näiden murhaajien.

Omia ehdotuksia olisi ensinnäklin kitkeä sitä koulukiusaamista kovalla kädellä. Sillä tiedetään olevan todella vakavia seurauksia uhrille ja aika suuri osa kouluampujista on koulukiusattuja.
Ja siksi myös mielenterveysongelmaisia, jonka pitäisi ehdottomasti vaikuttaa aseiden hankintaan. Oli sitten kyseessä nuori yksilö, niin kuin näissä massamurhaajissa monet ovat, ja heitä laeilla on pyritty suojelemaan. Väestön turvallisuuden pitää olla yksilön suojaa tärkeämpää.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
7 004
Viimeisimmässä tapauksessa lähinnä viranomaisten totaalinen ryssintä. Sen tyypin historia on pelkkää sekoilua ja ilmiselviä merkkejä, jotka FBI:llekin oli tiedoitettu, mutta mitään ei tehty. Eli aselakien kiristykset eivät olisi toimineet, kun kerran viranomaiset eivät osaa valvoa jo olemassaolevia lakejakaan. Ja kiristykset tietenkin vaikeuttavat lähinnä lainkuuliaisten henkilöiden elämää, ei niinkään näiden murhaajien.


Ja siksi myös mielenterveysongelmaisia, jonka pitäisi ehdottomasti vaikuttaa aseiden hankintaan. Oli sitten kyseessä nuori yksilö, niin kuin näissä massamurhaajissa monet ovat, ja heitä laeilla on pyritty suojelemaan. Väestön turvallisuuden pitää olla yksilön suojaa tärkeämpää.
Joo mitä olen vähän lukenut noista rajoituksista, niin riittäisi, tai ainakin auttaisi, että viranomaiset valvoisivat jo olemassa olevia lakeja tarkemmin.
Mielenterveysongelmaisia pitäisi toki myöskin seuloa, mutta en lähtisi käyttämään sitä automaattisena esteenä. Esim. lievästä masennuksesta kärsivä/kärsinyt on tuskin vaarallinen ympäristölleen, kun taas paranoidisesta skitsofreniasta kärsivä todennäköisesti on vaarallinen aseen kanssa.
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
1 165
Niin, että muuten vain otti videopelien väkivallan nuorten ihmisten ajatusten muokkaajana puheeksi kouluammuntojen yhteydessä, ihan täysin asiaan liittymättömänä...
Edesauttaja, mutta ei aiheuttaja. Tuossa annetaan ymmärtää väitteen olleen, että videoväkivalta olisi kaiken takana mitä se ei ollut. Tutkijat varsin laajasti allekirjoittavat peliväkivallan muokkaavan nuorten ajatusmaailmaa, kuten noistakin tutkimuksista selviää. Yhdysvalloissa olisi jo aika katsoa sitä omaa kulttuuria laajemminkin, erityisesti kouluissa. Aseista sitä syyllistä tuskin löytyy.
 

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Edesauttaja, mutta ei aiheuttaja. Tuossa annetaan ymmärtää väitteen olleen, että videoväkivalta olisi kaiken takana mitä se ei ollut. Tutkijat varsin laajasti allekirjoittavat peliväkivallan muokkaavan nuorten ajatusmaailmaa, kuten noistakin tutkimuksista selviää. Yhdysvalloissa olisi jo aika katsoa sitä omaa kulttuuria laajemminkin, erityisesti kouluissa. Aseista sitä syyllistä tuskin löytyy.
Olisihan se mullistavaa, jos todettaisiin koneistetun metallin tappavan ihmisiä. :eek:
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
237 422
Viestejä
4 160 823
Jäsenet
70 408
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom