Kulttuurin rikastuminen

Tila
Keskustelu on suljettu.
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 044
Teinipoika uhkasi ikätoveria nyrkkiraudalla ja ryösti tämän Tapiolassa sunnuntaina – ryöstäjäksi epäilty liikkui isossa porukassa

Teinipoika uhkasi ikätoveria nyrkkiraudalla ja ryösti tämän Tapiolassa sunnuntaina – ryöstäjäksi epäilty liikkui isossa porukassa
Espoon poliisi etsii arviolta 12–14-vuotiasta poikaa.

Espoossa poliisi etsii arviolta 12–14-vuotiasta poikaa, joka ryösti suunnilleen samanikäisen nuoren uhkaamalla tätä nyrkkiraudalla.

Tapausta tutkitaan ryöstönä ja laittomana uhkauksena. Ryöstö tapahtui Tapiolassa Heikintorilla sunnuntai-iltana noin kuuden aikaan.

Rikoksesta epäilty poika liikkui noin kymmenen nuoren porukassa, joukossa yksi tyttö ja loput poikia. Epäillyllä oli päällään musta lippis, sininen reppu, harmaat farkut ja musta takki. Hänellä on tummanruskeat silmät.

Poliisi pyytää mahdollisia silminnäkijöitä ottamana yhteyttä osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Haluaisin korostaa, että epäillyllä on tummanruskeat silmät :lol:

On aikoihin eletty näiden tuntomerkkien kanssa.
 

Holotna

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
03.04.2017
Viestejä
1 378
Kyllä suomalaisetkin on osanneet tehdä kaikenlaista roistoa mutta raja minkä yli ei mennä on ollut aina selkeä. Nyt se on maahantunkeutumisen seurauksena menossa pakosta väkivaltaisempaan suuntaan. Kenellä on pistooli myynnissä voi tarjota yksärillä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 044
Ihanku ruskeita silmiä ei olis myös kantasuomalaisilla. Harvemmin tulee vastaan, mutta niitä kyllä on.
Uutisesta tulee vahva kulttuurin vivahde. Kymmenen hengen poppoo + yksi patja.

Toki voidaan leikitellä ajatuksella, että siellä vain Matias, Mikko, Lauri, Ville, Keijo, Petteri, Ismo, Läski-Taneli, Ilpo, Keijo sekä Marjaana kävi hakemassa vähän karkkirahaa. Leikitään vain.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 218
Ei kaikki - ainoastaan ikään (17v) ja koulutukseen (vähintään DI) liittyvät paperit ovat Välimeren pohjassa. Kaikki muu on kuin ihmeen kaupalla säilynyt. Onneksi, sillä olisi kurja elää laitt... paperittomasti rasistimaassa, jos ei olisi mitään muuta kuin taito keittää riisipalleroita.
Muista, että osalta ne paperit tippuivat Englannin kanaaliin.
 

Kaiser Soze

Johtaja
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 963
Nopea radikalisoituminen huolettaa Pohjolan suojelupoliisien päälliköitä – ”Terrorismin uhka Suomessa on noussut samalle tasolle kuin muissakin Pohjoismaissa”
Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan suojelupoliisien johtajilla oli Sälenin turvallisuuskonferenssissa myös hyviä uutisia: Isisin vetovoima on hiipunut.

Ruotsin suurin turvallisuuskonferenssi järjestetään Sälenissä. (KUVA: HENRIK MONTGOMERY / TT)
Petja Pelli HS
Julkaistu: 16.1. 18:04

SÄLEN

RUOTSIN suurimmassa turvallisuuskonferenssissa Sälenissä nähtiin tiistaina harvinainen näky, kun Ruotsin, Suomen, Norjan ja Tanskan suojelupoliisien johtajat seisoivat yhdessä samalla lavalla.

He antoivat läpileikkauksen terrorismin uhkakuvista Pohjolassa tammikuussa 2018. Sen voi tiivistää näin: Uhka on kohonnut ja sen muodostaa erityisesti islamistinen terrorismi. Hyökkääjät ovat todennäköisimmin yksilöitä tai pieniä ryhmiä ja välineet alkeellisia. Joissain tapauksissa radikalisoituminen voi käydä hätkähdyttävänkin nopeasti, mikä vaikeuttaa torjuntaa.

Torjuntaa taas helpottaa neljän Pohjoismaan yhteistyö, joka perustuu korkeaan keskinäiseen luottamukseen.

upload_2018-1-16_18-37-1.gif

Antti Pelttari (KUVA: LINDA MANNER / LEHTIKUVA)
Suomen suojelupoliisin (Supo) Antti Pelttari totesi, että viime vuosina ” terrorismin uhka Suomessa on noussut samalle tasolle kuin muissakin Pohjoismaissa”.

”Kohdehenkilöiden määrä ja terroriyhteyksien vakavuus ovat nousseet”, Pelttari selitti HS:lle.

”Periaatteellisella tasolla olemme samassa tilanteessa, vaikka esimerkiksi Ruotsissa näiden kohdehenkilöiden määrä onkin korkeampi.”

Kohdehenkilöillä tarkoitetaan ihmisiä, joita suojelupoliisi pitää silmällä terroriuhan vuoksi. Suomessa heitä on noin 350. Vuodesta 2012 luku on lähes kaksinkertaistunut.

Ruotsissa vastaava luku on kahden tuhannen luokkaa. Suomessa Supo nosti uhkatason viime kesänä tasolle kaksi neliportaisella asteikolla. Ruotsi on tasolla kolme viisiportaisella asteikolla.

KAIKKI neljä aloittivat puheenvuoronsa radikaalin islamin muodostamasta uhasta ja siirtyivät vasta sitten oikeistoradikaalien ryhmien puimiseen.

Tanskan Finn Borch Andersen ja Suomen Pelttari nostivat esille propagandan määrän kasvun. Islamistista propagandaa kohdistetaan Suomessa olevalle yleisölle yhä enemmän myös suomen kielellä.

Joskus tehokas propaganda voi johtaa tapauksiin, joissa iskijä radikalisoituu hyvin nopeasti. Silloin poliisilla on vähemmän aikaa päästä väliin.

”Meillä on yksiöitä, jotka ovat olleet aktiivisia terrorismin parissa 1990-luvulta asti ja jotka yhä jatkavat nuorien radikalisointia”, sanoi Ruotsin Säpon johtaja Anders Thornberg. ”Mutta joissakin tapauksissa se käy erittäin nopeasti, jostakin syystä.”

”Se voi käydä hitaasti, mutta se voi käydä hyvinkin nopeasti”, totesi myös Norjan suojelupoliisin PST:n johtaja Benedicte Björnland.

Toivoa antaa kuitenkin se, että yksinäisistä terroristeista suurin osa jossain vaiheessa kertoo ajatuksistaan jollekin. Tämän osoitti PST:n tuore selvitys.

”Se saattaa olla kollegalle, perheenjäsenelle, muulle läheiselle. Tapaukset, joissa yksinäinen terroristi suunnittelee kaiken päänsä sisällä, kuten Anders Breivik teki, ovat harvinaisia. Useimmat vuotavat tavalla tai toisella.”

Tämä tarjoaa suojelupoliisille mahdollisuuksia, jos vain olennaiset yhteisöt luottavat poliisiin riittävästi kertoakseen asiasta.

Tanskassa vasta 15-vuotias tyttö pidätettiin tammikuussa 2016 epäiltynä terrori-iskun suunnittelemisesta. Tyttö oli ollut yhteydessä terrorijärjestö Isisiin kytkeytyviin henkilöihin ja hänen kotoaan löytyi raaka-aineet ja ohjeet räjähdysaine TATP:n valmistamiseksi.

Hänen epäillään suunnitelleen iskua entistä kouluaan sekä juutalaista koulua vastaan.

Kääntyminen islamiin ja radikalisoituminen tapahtuivat alle kolmessa kuukaudessa. Tanskan Borch Andersenin mukaan tiedot muun muassa koululta olivat ratkaisevia, että tapaukseen pystyttiin puuttumaan. ”Pääsimme väliin aivan viimeisellä hetkellä.”

Kaikki vihjeet eivät kuitenkaan johda toimiin.

Suomessa suojelupoliisi sai vihjeen Turun puukkoiskun tehneen marokkolaisen miehen radikalisoitumisesta alkuvuodesta 2017. Lisäksi Ylelle puhuneet iskijän tunteneet lähteet kertoivat varoittaneensa miehen käytöksestä vastaanottokeskusta. Heidän mukaansa mies esimerkiksi kuunteli radikaali-islamistisia saarnoja ja kutsui suomalaisia vääräuskoisiksi.

Marokkolaismies puukotti 18. elokuuta Turun keskustassa kuolettavasti kahta ihmistä ja haavoitti kahdeksaa. Puukotuksia tutkitaan terrori-iskuna.

YKSI suojelupoliisien puheiden myönteisistä viesteistä Sälenissä oli, että äärijärjestö Isisin vetovoima on hiipunut voimakkaasti. Tämä on tapahtunut samalla kun Isisin hallussa oleva alue Syyriassa ja Irakissa on kutistunut olemattomiin.

Uusia matkoja sota-alueelle on vähän, eivätkä palaajienkaan määrät ole suuria. Monet ovat kuolleet, ja kaikista kiihkeimmät eivät halua palata. ”Meillä Norjassa palaajia on ollut runsaat 30, ja heistä 15 on vankilassa”, Björnland sanoi.

Suomessa ulkomaille matkustaminen terroristisessa tarkoituksessa ja terroristisen toiminnan rahoittaminen ovat rikoksia. Lisäksi oikeusministeriön työryhmä on ehdottanut, että vastedes terrorismirikoksina voitaisiin tuomita esimerkiksi omatoiminen opiskelu terrori-iskun tekemiseksi.

Norjassa rikollista on jo pelkkä terroristijärjestöön kuuluminen. ”On kiinnostavaa seurata muiden Pohjoismaiden kokemuksia, vaikka lainsäädäntöä ei voikaan sellaisenaan kopioida maasta toiseen”, Supon Pelttari totesi.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
302
Poliisille vaaditaan vankeustuomiota – keskeytti useita rikostutkintoja vaikka epäiltyjen nimet olivat tiedossa

Poliisi oli syyttäjän mukaan hankkinut vastaanottokeskuksen asukasluettelon, mutta sittemmin lopettanut tutkinnan sillä perusteella, että asiassa ei ole tutkintaa edistävää tietoa.

Toisessa tapauksessa poliisi ei syyttäjän mukaan edes yrittänyt selvittää tekijää, vaikka siihen olisi ollut mahdollisuus. Kyse oli epäillystä näpistyksestä, jossa kaupasta oli viety alkoholijuomia.

Rikosilmoituksessa oli nimetty epäillyt sukunimellä ja mukana oli valvontakameran kuvia tekijöistä. Tutkinta oli keskeytetty syyttäjän mukaan selvittämättä lainkaan keitä tekijät voisivat olla.

Toisessa epäillyssä alkoholinäpistyksessä tiedossa oli auton rekisterinumero ja hyvä valvontakamerakuva tekijästä. Poliisi keskeytti syyttäjän mukaan tutkinnan selvittämättä edes auton omistaja- ja haltijatietoja.
Voi hyvinkin olla, että ylhäältä on tullut tietoa että ulkomaalaisten rikollisia pitää peitellä jos siihen on pienikin mahdollisuus. Siihen jos ei suostu, niin se on potkut ja jos menee mallin mukaan niin pikku bonuksia tiedossa.

Joskus 5-10 vuotta sitten vielä kunnioitin ja arvostin Suomen poliisia, nykyisin pidän sitä samantasoisena paskalafkana kuin itärajan takana olevat mafiat sun muut rikollisjärjestöt.
 

Fribo-71

Team Mo-Ra3
Liittynyt
27.01.2017
Viestejä
1 909
Muutaman vuoden päästä nämä samat poliittiset satiaset itkee että miten tähän on tultu?Eihän tämmöistä voinut aavistaa.
Ja sitten syy vieritetään valkoisen heteromiehen niskaan, kuten nyt on maan tapa.
Eipä tuossa tavan pollisilla ole paljoa sananvaltaa, punaviher-feministit maan päättävissä elimissä
kävelevät yli niskojaan nakellen.
 

Melbac

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 544
Toki. Voi somalikin olla suomalainen, kuten hiiri on hevonen jos on syntynyt hevostallissa.
köh,taitaa olla ruskeasilmäisiä kantasuomalaisia jo 1500 luvulta asti täällä?.Kaksi sinisilmäistä voi muuten saada ruskeasilmäisen lapsen jos oikein muistan ja silmien väri muuttuu siitä mitä oli syntyessä.Jos taas on täysin tummanruskeat silmät (lue p*skan ruskeat :D ) niin joku esivanhemmista ei ole lähtöisin euraasian alueelta.:kahvi:

/offtopic
sama juttu hiuksien värin kanssa eli voit olla nuorena blondi ja vanhempana sitten väri muuttuu tummemmaksi.

/offtopic2
silmät on sielun peili ja silleen.. :rofl:
 
Viimeksi muokattu:

Fribo-71

Team Mo-Ra3
Liittynyt
27.01.2017
Viestejä
1 909
Eikö me kaikki polveuduta yhdestä pariskunnasta erään satukijan mukaan?
Miten se meni siinä pedof eikun profeetan papereissa?
 
Liittynyt
31.12.2016
Viestejä
107
Ihanku ruskeita silmiä ei olis myös kantasuomalaisilla. Harvemmin tulee vastaan, mutta niitä kyllä on.
Meikällä on ruskeat silmät, ja ei en ole somali, arabi tai mikään muukaan etelän hetelmä.
Muilla isovanhemmillani oli siniset silmät paitsi äidinäidillä mistä se sitten periytyy.

Täällä Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla tummahiuksisten ja ruskeasilmäisten osuus väestöstä vaikuttaisi olevan aika korkea.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
704
No shit, Sherlock :eek:. Tästä se uhka tulevaisuudessa varmaan laskeekin. Tosin teothan ovat ihan yksittäistapauksia, kuten uutinenkin osaa meitä valistaa. Luojan kiitos, että puukot ja kuorma-autot ovat "yksinkertaisia välineitä", niin voidaan heittää pelko pois.

Pohjolan suojelupoliisit: Terrorismin uhka Pohjoismaissa on edelleen merkittävä
Yksittäiset henkilöt tai ryhmät, jotka ovat saaneet innoituksensa islamilaisen valtion tai järjestöjen propagandasta, ovat kykeneviä tekemään iskuja pohjoismaissa, Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan turvallisuuspoliisin päälliköt arvioivat.

Pohjoismaiden turvallisuuspoliiseille ongelmana on, että terroristit toimivat usein yksin ja yksinkertaisin välinein. Näin kävi viime vuonna Tukholmassa Drottningatanilla kuoma-autolla tehdyssä iskussa ja Turun puukotuksessa.
Pohjolan suojelupoliisit: Terrorismin uhka Pohjoismaissa on edelleen merkittävä
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 876
Kaupunginvaltuutettu Torssonen syyttää naisten uimavuoroja "mamuvuoroiksi"

Kaupunginhallituksen jäsen syyttää naisten uimavuoroja "mamuvuoroiksi" – ehdottaa maahanmuuttajille saavissa kylpemistä

16.01.2018 21:44

Vaajakosken Wellamossa alkava kokeilu pelkästään naisille tarkoitetuista uintivuoroista ei miellytä kaupunginhallituksen jäsentä.

Jyväskylän kaupunginhallituksen jäsen Teemu Torssonen (ps.) on ottanut kovin sanoin kantaa kaupungin suunnitelmaan aloittaa Vaajakosken uimahalli Wellamossa kokeilumielessä uinti- ja kuntosalivuorot vain naisille. Keskisuomalainen kertoi kokeilusta eilen.

Torssonen kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan, että naisten vuorot ovat hänen mielestään paljastumassa "mamuvuoroiksi".

– Naistenvuoron esitteessä lukee: ”Uima-asuksi käy tavallisen uimapuvun lisäksi burkini tai märkäpuku”. Aika yllättävä veto uimahallilta, jossa uimashortsitkin ovat olleet kielletyt, Torssonen kirjoittaa.

– Vaikka tämän isommasta asiasta ei ole kysymys, niin kait kunnan toimielimissä rupeaa olemaan jonkinlaista käsitys siitä että jatkuva oman kansan upottaminen alkaa nostattaa aaltoja, joten tarvitaan vähän hienostuneempia keinoja tehdä maahanmuuttajien olo kotoisammaksi, Torssonen toteaa.

Torssonen vihjaa blogissaan kokeilun aiheuttavan kustannuksia, jos miesuimavalvojat joutuvat vaihtamaan työvuorojaan.

Hän kirjoittaa myös, että maahanmuuttajille olisi syytä kertoa Suomessa vallitsevista tavoista.

– Jos niiden mukaan ei parane toimia, niin sitten pitää ottaa vauhtia suomalaisista perinteistä ja kokeilla kylpemistä kotona vaikkapa saavissa, valtuutettu kirjoittaa.

Naisten uintivuoro järjestetään Wellamossa kerran kuussa perjantaisin klo 18–20.30. Tähän tietoon naisten perjantait ovat 19.1., 9.2., 16.3., 6.4. ja 4.5.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
752
Poliisille vaaditaan vankeustuomiota – keskeytti useita rikostutkintoja vaikka epäiltyjen nimet olivat tiedossa

Voi hyvinkin olla, että ylhäältä on tullut tietoa että ulkomaalaisten rikollisia pitää peitellä jos siihen on pienikin mahdollisuus. Siihen jos ei suostu, niin se on potkut ja jos menee mallin mukaan niin pikku bonuksia tiedossa.

Joskus 5-10 vuotta sitten vielä kunnioitin ja arvostin Suomen poliisia, nykyisin pidän sitä samantasoisena paskalafkana kuin itärajan takana olevat mafiat sun muut rikollisjärjestöt.
Eikös poliisikin ole kokoajan toivonut lisää etnistä värinää kirjoillensa. Mitäpä luulette matupoliisien tekevän, jos sattuu tulemaan kunniakansalaisia asiakkaiksi... Miksi turhaan stressaamaan veljien keppostelusta vääräuskoisia vastaan.
 
Liittynyt
09.05.2017
Viestejä
79
Kaupunginvaltuutettu Torssonen syyttää naisten uimavuoroja "mamuvuoroiksi"

Kaupunginhallituksen jäsen syyttää naisten uimavuoroja "mamuvuoroiksi" – ehdottaa maahanmuuttajille saavissa kylpemistä

16.01.2018 21:44

Vaajakosken Wellamossa alkava kokeilu pelkästään naisille tarkoitetuista uintivuoroista ei miellytä kaupunginhallituksen jäsentä.

Jyväskylän kaupunginhallituksen jäsen Teemu Torssonen (ps.) on ottanut kovin sanoin kantaa kaupungin suunnitelmaan aloittaa Vaajakosken uimahalli Wellamossa kokeilumielessä uinti- ja kuntosalivuorot vain naisille. Keskisuomalainen kertoi kokeilusta eilen.

Torssonen kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan, että naisten vuorot ovat hänen mielestään paljastumassa "mamuvuoroiksi".

– Naistenvuoron esitteessä lukee: ”Uima-asuksi käy tavallisen uimapuvun lisäksi burkini tai märkäpuku”. Aika yllättävä veto uimahallilta, jossa uimashortsitkin ovat olleet kielletyt, Torssonen kirjoittaa.

– Vaikka tämän isommasta asiasta ei ole kysymys, niin kait kunnan toimielimissä rupeaa olemaan jonkinlaista käsitys siitä että jatkuva oman kansan upottaminen alkaa nostattaa aaltoja, joten tarvitaan vähän hienostuneempia keinoja tehdä maahanmuuttajien olo kotoisammaksi, Torssonen toteaa.

Torssonen vihjaa blogissaan kokeilun aiheuttavan kustannuksia, jos miesuimavalvojat joutuvat vaihtamaan työvuorojaan.

Hän kirjoittaa myös, että maahanmuuttajille olisi syytä kertoa Suomessa vallitsevista tavoista.

– Jos niiden mukaan ei parane toimia, niin sitten pitää ottaa vauhtia suomalaisista perinteistä ja kokeilla kylpemistä kotona vaikkapa saavissa, valtuutettu kirjoittaa.

Naisten uintivuoro järjestetään Wellamossa kerran kuussa perjantaisin klo 18–20.30. Tähän tietoon naisten perjantait ovat 19.1., 9.2., 16.3., 6.4. ja 4.5.
Vai naisten perjantait.... voihan siellä käydä kantisnaisiakin, mutta epäilen ettei vuoro saa heidän osalta suurta suosiota.
Hämmästyttävää kuinka burkiineista ei puhuta enempää feministien taholta. Tuntemani indoneesialaiset musliminaiset haaveilevat niukoista uimapuvuista ja bikineistä, mutta sosiaalinen paine pakottaa heidät uimaan burkiinissa.
Vähän vastaava muun vaatetuksen kanssa, kaapista löytyy länsimaisten naisten kohtuullisen paljastavia vaatteita, mutta pukeutuvat niihin ainoastaan kotona ja keikistelevät sitten peilin edessä.
Naapurit, sukulaiset ja jopa taksikuskit huomauttelevat naisille mikä on sopivaa.
Suomeen moni neitonen tulisi mielellään, mutta ilman sukulaista esiliinana ei sallita matkustaa, kunniahan siinä menee suvulta.

Ei se kulttuuri kaikilta muutu muuttamalla Suomeen, mutta ilmeisesti poliitikot hyväksyvät asian hiljaa todellisesta tasa-arvista ja vapaasta tahdosta välittämättä. Surulista.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
776
Kyllä suomalaisetkin on osanneet tehdä kaikenlaista roistoa mutta raja minkä yli ei mennä on ollut aina selkeä. Nyt se on maahantunkeutumisen seurauksena menossa pakosta väkivaltaisempaan suuntaan. Kenellä on pistooli myynnissä voi tarjota yksärillä.
Pesäpallo on hieno harrastus.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
2 150
^ Näissä on hyvä pitää pää kylmänä eikä antaa tunteille liikaa valtaa kuin joku ämmä-akka.

Ymmärrän molempia näkökantoja sinänsä, mutta kaipa sillä nyt jotain väliä pitää olla, että raiskaako ihmisen rajusti väkivalloin ja fyysisiä vammoja aiheuttaen vai rauhallisemmin ja väkivallattomammin. Ja eihän raiskaussyyte vaadi välttämättä edes yhdyntää. Vähän hiplaat sormilla, niin sekin on jo raiskaus.

Siksihän meillä kaksi eri vakavuusastetta on olemassa, voidaan antaa eri syyte eri asteisen teon mukaan. Mikäs virka niillä muuten olisikaan. Uhrin iällä ei mielestäni tässä ole suurta merkitystä. Uhrin ikä voidaan huomioida tuomion pituudessa, jos nuoresta iästä johtuen rikoksesta aiheutuu erityistä haittaa.

Mutta pitäähän sillä nyt vittu olla eroa, että hiplaatko vähän sormilla sitä 10-vuotiasta vai panetko paksulla parrulla kolmeen reikään kolme tuntia putkeen, uhrin itkiessä tuskissaan koko ajan!!
Kulunutta fraasia käyttäen;

Jos uhri olisi ollut oma tytär/vaimo/tyttöystävä, olisitko vieläkin "pää kylmänä"? Näin siis retorisena kysymyksenä tietysti.

Vai eiko tuntemattomien seksuaalinen trauma vain yleensä kosketa tunnetasolla?

Kaupunginvaltuutettu Torssonen syyttää naisten uimavuoroja "mamuvuoroiksi"

Kaupunginhallituksen jäsen syyttää naisten uimavuoroja "mamuvuoroiksi" – ehdottaa maahanmuuttajille saavissa kylpemistä

16.01.2018 21:44

Vaajakosken Wellamossa alkava kokeilu pelkästään naisille tarkoitetuista uintivuoroista ei miellytä kaupunginhallituksen jäsentä.

Jyväskylän kaupunginhallituksen jäsen Teemu Torssonen (ps.) on ottanut kovin sanoin kantaa kaupungin suunnitelmaan aloittaa Vaajakosken uimahalli Wellamossa kokeilumielessä uinti- ja kuntosalivuorot vain naisille. Keskisuomalainen kertoi kokeilusta eilen.

Torssonen kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan, että naisten vuorot ovat hänen mielestään paljastumassa "mamuvuoroiksi".

– Naistenvuoron esitteessä lukee: ”Uima-asuksi käy tavallisen uimapuvun lisäksi burkini tai märkäpuku”. Aika yllättävä veto uimahallilta, jossa uimashortsitkin ovat olleet kielletyt, Torssonen kirjoittaa.

– Vaikka tämän isommasta asiasta ei ole kysymys, niin kait kunnan toimielimissä rupeaa olemaan jonkinlaista käsitys siitä että jatkuva oman kansan upottaminen alkaa nostattaa aaltoja, joten tarvitaan vähän hienostuneempia keinoja tehdä maahanmuuttajien olo kotoisammaksi, Torssonen toteaa.

Torssonen vihjaa blogissaan kokeilun aiheuttavan kustannuksia, jos miesuimavalvojat joutuvat vaihtamaan työvuorojaan.

Hän kirjoittaa myös, että maahanmuuttajille olisi syytä kertoa Suomessa vallitsevista tavoista.

– Jos niiden mukaan ei parane toimia, niin sitten pitää ottaa vauhtia suomalaisista perinteistä ja kokeilla kylpemistä kotona vaikkapa saavissa, valtuutettu kirjoittaa.

Naisten uintivuoro järjestetään Wellamossa kerran kuussa perjantaisin klo 18–20.30. Tähän tietoon naisten perjantait ovat 19.1., 9.2., 16.3., 6.4. ja 4.5.
Tällaiset lausunnot harvinaistuvat sitä mukaa kun muslimeja saapuu lisää. Määrä on valtaa ja kun vähemmistön määrä on riittävä, ei kantasuomalaisten mielipiteillä ole enää mitään
painoarvoa. Siinä vaiheessa suomen kulttuurillinen ilmasto on jo muuttunut peruuttamattomasti. Eli suomi olisi "islamisoitunut"?
 
Viimeksi muokattu:

basistimaksaa

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.12.2017
Viestejä
155
Tällaiset lausunnot harvinaistuvat sitä mukaa kun muslimeja saapuu lisää. Määrä on valtaa ja kun vähemmistön määrä on riittävä, ei kantasuomalaisten mielipiteillä ole enää mitään
painoarvoa. Siinä vaiheessa suomen kulttuurillinen ilmasto on jo muuttunut peruuttamattomasti. Eli suomi olisi "islamisoitunut"?
Ei kannata liikaa vouhkata tai menee uskottavuus. Tuon tutkimuksen mukaan vuonna 2030 Suomessa on n.110 000 islamin uskoista, mikä nykyisellä asukasmäärällä tarkoittaa 2% väestöstä. Vuonna 2050 luku on 190 000 mikä nykyisellä väkimäärällä tarkoittaa 3,45% osuutta väestöstä. Kun Suomi on islamisoitunut ei tällä pallolla ole enää yhtään ihmistä elossa.

Tutkimus: Suomessa muslimien määrä lähes viisinkertaistuu
Suomessa asuu yhdysvaltalaisen Pew-tutkimuslaitoksen arvion perusteella 190 000 muslimia vuonna 2050.

Tutkimus: Suomessa muslimien määrä lähes viisinkertaistuu
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
2 150
Ei kannata liikaa vouhkata tai menee uskottavuus. Tuon tutkimuksen mukaan vuonna 2030 Suomessa on n.110 000 islamin uskoista, mikä nykyisellä asukasmäärällä tarkoittaa 2% väestöstä. Vuonna 2050 luku on 190 000 mikä nykyisellä väkimäärällä tarkoittaa 3,45% osuutta väestöstä. Kun Suomi on islamisoitunut ei tällä pallolla ole enää yhtään ihmistä elossa.

Tutkimus: Suomessa muslimien määrä lähes viisinkertaistuu
Suomessa asuu yhdysvaltalaisen Pew-tutkimuslaitoksen arvion perusteella 190 000 muslimia vuonna 2050.

Tutkimus: Suomessa muslimien määrä lähes viisinkertaistuu
Ei vähemmistön suhteellisen määrän tarvitse olla valtava jotta sillä olisi valtaa ihmisten mielissä. Yksikin vähemmistön edustaja voi saada aikaan suuria muutoksia, eli lumipallovaikutuksen. Etenkin sen pyhän lehmän
eli uskonnon ansiosta. Uskonto ei saa olla oikeutus mihinkään lainvastaiseen, tai edes mihinkään kohtuuttomaan. Itse asiassa, ei mihinkään.
 

JormaVeitikka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.12.2016
Viestejä
1 453
Jos uhri olisi ollut oma tytär/vaimo/tyttöystävä, olisitko vieläkin "pää kylmänä"? Näin siis retorisena kysymyksenä tietysti.
Tietenkään ei olisi pää kylmänä. Sehän olisi täysin luonnollista tuossa tilanteessa, että pää kiehuisi.

Mutta ei lain tulkinnassa pidä antaa liikaa tunteille valtaa, vaan pitää antaa oikeista rikoksista oikea tuomio. Huomaathan, että mä en ottanut tuomion pituuteen mitään kantaa. Mun puolestani voidaan antaa pisin mahdollinen tuomio raiskauksesta. Mutta "törkeä raiskaus" -rikosnimike ei tässä tapauksessa silti välttämättä päde, jos rikos täyttää vain tavallisen raiskauksen tunnusmerkit. Uhrin iällä ei tosiaan minun mielestäni ole juurikaan väliä rikosnimikkeen kannalta, vaan sillä, että millainen itse teko on.

Eihän tavallinen turpaanlyöntikään ole välttämättä törkeä pahoinpitely, vaikka uhri olisi kuinka nuori.
 
Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
242
Tietenkään ei olisi pää kylmänä. Sehän olisi täysin luonnollista tuossa tilanteessa, että pää kiehuisi.

Mutta ei lain tulkinnassa pidä antaa liikaa tunteille valtaa, vaan pitää antaa oikeista rikoksista oikea tuomio. Huomaathan, että mä en ottanut tuomion pituuteen mitään kantaa. Mun puolestani voidaan antaa pisin mahdollinen tuomio raiskauksesta. Mutta "törkeä raiskaus" -rikosnimike ei tässä tapauksessa silti välttämättä päde, jos rikos täyttää vain tavallisen raiskauksen tunnusmerkit. Uhrin iällä ei tosiaan minun mielestäni ole juurikaan väliä rikosnimikkeen kannalta, vaan sillä, että millainen itse teko on.

Eihän tavallinen turpaanlyöntikään ole välttämättä törkeä pahoinpitely, vaikka uhri olisi kuinka nuori.
On kyllä melko ihmeellistä päättelyä. Uhrin huomattavan nuoren iän pitäisi olla aina koventava tekiä, ja tekijä tuomita asteikon ankarimman mukaan. Jos kyseessä on 10-vuotias, onhan nyt sanomattakin selvä, että ei tuon ikäinen kykene hahmottamaan tilannetta ja tekemään harkittua ratkaisua. Sairas aikuinen ihminen kyllä kykenee painostamaan ja manipuloimaan puolustuskyvytöntä ja haavoittuvassa tilassa olevaa uhria. On saivartelua pohtia sitä, että täyttääkö teko törkeän raiskauksen kriteerit vai ei.

"Hovioikeudessa syyttäjä vaati miehelle tuomiota törkeästä raiskauksesta ja rangaistuksen koventamista. Syyttäjän mukaan käräjätuomion tuomio oli liian lievä, kun otetaan huomioon uhrin huomattavan nuori ikä."
Hovioikeus: Yhdyntä 10-vuotiaan kanssa ei tapahtunut vastoin lapsen tahtoa

Tuleeko mielestäsi pahoinpitelijä tuomita täysin samalla kaavalla, jos uhri on:
a) 5-vuotias?
b)10-vuotias?
c)30-vuotias?
Tämä hypoteettinen tilanne tapahtuu yhden suuren kaupungin kadulla. Tekijä on 25-vuotias ja iskee ilman ennakkovaroitusta uhria turpaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 824
Ei kannata liikaa vouhkata tai menee uskottavuus. Tuon tutkimuksen mukaan vuonna 2030 Suomessa on n.110 000 islamin uskoista, mikä nykyisellä asukasmäärällä tarkoittaa 2% väestöstä. Vuonna 2050 luku on 190 000 mikä nykyisellä väkimäärällä tarkoittaa 3,45% osuutta väestöstä. Kun Suomi on islamisoitunut ei tällä pallolla ole enää yhtään ihmistä elossa.

Tutkimus: Suomessa muslimien määrä lähes viisinkertaistuu
Suomessa asuu yhdysvaltalaisen Pew-tutkimuslaitoksen arvion perusteella 190 000 muslimia vuonna 2050.

Tutkimus: Suomessa muslimien määrä lähes viisinkertaistuu
Jossain vaiheessa kun terrorismi lisääntyy merkittävästi muslimien määrän lisääntyessä, suomalaisista varmaan iso osa alkaa muuttaa pois täältä, tai no ne joilla on taloudellisia resursseja. Tämä edelleen kiihdyttää islamilaisten osuutta kun suomalaisista iso osa lähtee kokonaan pois. Ne jotka eivät pääse rahan puutteen takia lähtemään jäävät sitten vähemmistöksi katselemaan samanlaista menoa mitä jossain lähi idässä on nyt. Itse luotan kommunismiin islamin vastavoimana ja ajattelin muuttaa kiinaan tai vietnamiin kun islamilaisten määrä täällä on liian iso.

Sinänsä kovin sääli että kommunismi ja islamistisuus ovat ne aatesuunnat jotka ihmislajin kehityksessä jäävät viimeiseksi ennenkuin koko pallo tuhoutuu. Olisi jotenkin mukavampi ajatus että länsimaalainen sivistys olisi pärjännyt paremmin tässä taistelussa ja olisi saatu asutettua muitakin planeettoja ennen maan muuttumista asuin kelvottomaksi.
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
1 287
Olikohan rauhan bussi eilen Saksassa:

Koulubussi ajoi seinään Saksassa – lähes 50 loukkaantui

Poliisin mukaan kymmenen ihmistä loukkaantui vakavasti. Loukkaantuneista monet ovat lapsia.

Bussi oli kuljettamassa lapsia aamulla kouluun, kun se vielä tuntemattomasta syystä päätyi elektroniikkaliikkeen seinään.

Poliisin mukaan ennen seinään päätymistä bussi oli törmännyt useisiin autoihin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 226
Olikohan rauhan bussi eilen Saksassa:

Koulubussi ajoi seinään Saksassa – lähes 50 loukkaantui

Poliisin mukaan kymmenen ihmistä loukkaantui vakavasti. Loukkaantuneista monet ovat lapsia.

Bussi oli kuljettamassa lapsia aamulla kouluun, kun se vielä tuntemattomasta syystä päätyi elektroniikkaliikkeen seinään.

Poliisin mukaan ennen seinään päätymistä bussi oli törmännyt useisiin autoihin.
Jotenkin tuosta tulee mieleen loistava elokuva "Rankka päivä" (Falling down) mutta tulkinta voi olla myös väärä :smoke:
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
1 287
Vinkuvia astronautteja:

Vinkuvista maahanmuuttajista puhunut rasistihoitaja joutuu oikeuteen kunnianloukkauksesta - yrittäjänainen: Lokasi maineeni julkisesti todella pahasti

- En sano huomenta, enkä tervehdi mitenkään. Ne on sontaa mun jalan alla. Mä näytän sen kaikilla ilmeillä, että sä vitutat mua, nainen kertoi tuttavalleen videolla maahanmuuttajapotilaistaan.

Hän haukkui maahanmuuttajia muun muassa tyhmiksi, likaisiksi, saastaisiksi ja sanoi heidän olevan täynnä tauteja.

- Niillähän on kaikilla melkein tuberkuloosi, nainen väitti videolla.

Lähihoitaja kertoi tuttavalleen käyttävänsä aina paksuinta neulaa, kun hän ottaa verinäytteitä maahanmuuttajilta.

- Ne vinkuu kun niitä piikitetään.

HUSLABin toimialan johtaja Piia Aarnisalo kertoo, että asia on hoidettu aikanaan kurinpidollisin toimenpitein.

Nainen ei enää työskentele kyseisessä työpaikassa. Sitä Aarnisalo ei kommentoi, onko hänet irtisanottu.
 
Liittynyt
26.04.2017
Viestejä
84
Onhan tuo nyt tyhmintä koskaan öyhöttää julkisesti omalla naamalla moista settiä. Hyvä vaan, että monoa tuli ja myös sakkoa tulossa myöhemmin.

Terveydenhuollossa ollaan kyllä ongelmissa tietyissä tilanteissa tämän erään kunniakulttuurin kanssa ja siitä pitäisi pystyä käymään ihan järkevää keskustelua ilman älytöntä öyhötystä, koska tämäkin pelleily maksetaan lopulta veronmaksajien pussista. Tarkoitan siis sukupuolisyrjintää tilanteissa, joissa tietyille kunniakansalaisille ei kelpaa lääkäriksi/hoitajaksi/kätilöksi mies tai varsinkaan vääräuskoinen sellainen. Ymmärtääkseni julkisella on jo nyt vaikeaa saada välillä lääkärille aikaa ja tilannetta tuskin helpottaa se, että siellä jonossa on koko ajan kasvava määrä tietynlaisia mulkkuja vaatimassa tietyn sukupuolen lääkäriä, koska joku kivikautinen huuhaa-uskonto niin määrää. Ja kun tälle kunniakulttuuria kumartelevalle linjalle on kerran lähdetty, niin stoppia tälle pelleilylle on koko ajan vaikeampaa laittaa ja menot sen kuin kasvaa.

Lisätään vielä eräs viileä tarina tähän loppuun. Istuin iltaa yhden tutun lääkärin kanssa pari kuukautta sitten. Hän tekee välillä keikkaa yhdelle yksityiselle joka purkaa julkisen jonoja ottamalla paljon mamuja vastaanotolle. Hänen kohdallaan on kuulemma erittäin harvinaista, että nainen olisi saanut tulla yksin vastaanotolle ilman miestään, vaikka kyse olisi ollut perus flunssasta. Mistään tulkkausavusta ei ollut koskaan kyse, vaan ihan vaan naisen vahtimisesta paremman tekemisen puutteessa. Kaveri totesi, että olo oli monesti kuin eläinlääkärillä, jossa omistaja tuo lemmikkinsä näytille. Hihna vain puuttui.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
1 287
Hänen kohdallaan on kuulemma erittäin harvinaista, että nainen olisi saanut tulla yksin vastaanotolle ilman miestään, vaikka kyse olisi ollut perus flunssasta. Mistään tulkkausavusta ei ollut koskaan kyse, vaan ihan vaan naisen vahtimisesta paremman tekemisen puutteessa. Kaveri totesi, että olo oli monesti kuin eläinlääkärillä, jossa omistaja tuo lemmikkinsä näytille. Hihna vain puuttui.
Ihanan romanttista. Kiva juttu sekin että karvanaamoilla on aikaa osallistua vaimojensa lääkärireissuihin. Eipähän ainakaan työkiireet tätä estä.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
On kyllä melko ihmeellistä päättelyä. Uhrin huomattavan nuoren iän pitäisi olla aina koventava tekijä, ja tekijä tuomita asteikon ankarimman mukaan.
Nimenomaan pitäisi päätyä sinne asteikon ankaraan päähän (oliko se nyt 10 vuotta linnaa mitä noilla tuomituillakin nimikkeillä olisi voinut antaa?) eikä mennä muuttamaan rikosnimikettä jotta saadaan lisää kakkua asteikon alapäätä käyttäen.
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
1 287
Liittynyt
13.03.2017
Viestejä
320
Miten on mahdollista että jossain muualla hommaa ajokortin muutamalla ajotunnilla(tai onko niitä välttämättä ollenkaan?) ja maksaa muutaman euron -> onkin täällä laillinen ajokortti?! Suomessa maksaa kuitenkin toista tonnia ajokortti ja siinä on teoriaa vaikka kuinka, ajotunteja jne.

Osataanko Irakissa tai Afganistanissa hoitaa ajo-opetus paljon pienemmillä kuluilla kuin Suomessa mutta lopputulos yhtä hyvä?
En tiedä miten luotettava lähde on Al Jazeera, mutta tuskin ne tuollaisesta paskaa puhuu : Corruption rife in Afghan traffic departments

"Officially, a driver's licence costs 720 afghans ($12), but they can also be bought from "touts", or agents, for about 8,000 afghans ($140) in Kabul and for about half that amount in the provinces. These agents keep a small part of the fee for themselves, and use the remainder to bribe various traffic officials, who process and issue forged documents.

In interviews with 100 drivers in Kabul, the capital, 40 percent said they had gotten their licence through regular channels, while the rest had paid a bribe or were driving without one.

Fifty-three of the hundred interviewees confirmed they had paid a bribe. Mohammad Haleem, a Kabul resident who learned how to drive before getting a licence, said he paid a tout 7,000 afghans ($122) to obtain it because he did not have the time to enrol in a driving course."


Eli virallinen kortti maksaa $12 mutta jos et halua osallistua autokouluun niin $122-$140 summalla voit lahjoa itsellesi kortin ilman mitään ajo-opetusta. Nämä kaverit tänne talvikelillä ajamaan omilla "korteillaan" :tdown: Ennustan liikenneonnettomuuksien määrän kasvua lähiaikoina...
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 824
Terveydenhuollossa ollaan kyllä ongelmissa tietyissä tilanteissa tämän erään kunniakulttuurin kanssa ja siitä pitäisi pystyä käymään ihan järkevää keskustelua ilman älytöntä öyhötystä, koska tämäkin pelleily maksetaan lopulta veronmaksajien pussista. Tarkoitan siis sukupuolisyrjintää tilanteissa, joissa tietyille kunniakansalaisille ei kelpaa lääkäriksi/hoitajaksi/kätilöksi mies tai varsinkaan vääräuskoinen sellainen. Ymmärtääkseni julkisella on jo nyt vaikeaa saada välillä lääkärille aikaa ja tilannetta tuskin helpottaa se, että siellä jonossa on koko ajan kasvava määrä tietynlaisia mulkkuja vaatimassa tietyn sukupuolen lääkäriä, koska joku kivikautinen huuhaa-uskonto niin määrää. Ja kun tälle kunniakulttuuria kumartelevalle linjalle on kerran lähdetty, niin stoppia tälle pelleilylle on koko ajan vaikeampaa laittaa ja menot sen kuin kasvaa.
Mielestäni pitäisi ottaa se linja, että jos tarjottu ei kelpaa niin sitten saa olla ilman. Jos tulee jostain toiselta puolelta maailmaa ja alkaa vaatimaan ilmaiseksi jotain tiettyä lääkäriä niin onhan se nyt väärin ja näissä tapauksissa saisi sitten mennä yksityiselle ja maksaa se itse, tai olla ilman hoitoa ja kuolla pois.
 

Fribo-71

Team Mo-Ra3
Liittynyt
27.01.2017
Viestejä
1 909
En tiedä miten luotettava lähde on Al Jazeera, mutta tuskin ne tuollaisesta paskaa puhuu : Corruption rife in Afghan traffic departments

"Officially, a driver's licence costs 720 afghans ($12), but they can also be bought from "touts", or agents, for about 8,000 afghans ($140) in Kabul and for about half that amount in the provinces. These agents keep a small part of the fee for themselves, and use the remainder to bribe various traffic officials, who process and issue forged documents.

In interviews with 100 drivers in Kabul, the capital, 40 percent said they had gotten their licence through regular channels, while the rest had paid a bribe or were driving without one.

Fifty-three of the hundred interviewees confirmed they had paid a bribe. Mohammad Haleem, a Kabul resident who learned how to drive before getting a licence, said he paid a tout 7,000 afghans ($122) to obtain it because he did not have the time to enrol in a driving course."


Eli virallinen kortti maksaa $12 mutta jos et halua osallistua autokouluun niin $122-$140 summalla voit lahjoa itsellesi kortin ilman mitään ajo-opetusta. Nämä kaverit tänne talvikelillä ajamaan omilla "korteillaan" :tdown: Ennustan liikenneonnettomuuksien määrän kasvua lähiaikoina...
Näiden tilanteiden takia on hyvä pitää mukana 0.5-1m n.30mm kaapelia,vetoakselia,sorkka/purkurautaa tms.Ihan vaan työkaluna tai varaosana.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 795
Suvakin psykoosin todistetava syvyysaste.
Ennen klikkausta pidin kahdesta vaihtoehdosta myös toista mahdollisena, että jotkut hölmöt olisivat olettaneet kys.perheen olevan syyllinen vallitsevaan psykoosiin. Ensimmäinen vaihtoehdoista oli sitten tämä, että suvakin sairaalloinen narsismi ei kestänyt todellisuutta.
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
943
En tiedä miten luotettava lähde on Al Jazeera, mutta tuskin ne tuollaisesta paskaa puhuu : Corruption rife in Afghan traffic departments

"Officially, a driver's licence costs 720 afghans ($12), but they can also be bought from "touts", or agents, for about 8,000 afghans ($140) in Kabul and for about half that amount in the provinces. These agents keep a small part of the fee for themselves, and use the remainder to bribe various traffic officials, who process and issue forged documents.

In interviews with 100 drivers in Kabul, the capital, 40 percent said they had gotten their licence through regular channels, while the rest had paid a bribe or were driving without one.

Fifty-three of the hundred interviewees confirmed they had paid a bribe. Mohammad Haleem, a Kabul resident who learned how to drive before getting a licence, said he paid a tout 7,000 afghans ($122) to obtain it because he did not have the time to enrol in a driving course."


Eli virallinen kortti maksaa $12 mutta jos et halua osallistua autokouluun niin $122-$140 summalla voit lahjoa itsellesi kortin ilman mitään ajo-opetusta. Nämä kaverit tänne talvikelillä ajamaan omilla "korteillaan" :tdown: Ennustan liikenneonnettomuuksien määrän kasvua lähiaikoina...
Jep jep. Suomalaisilta vaaditaan yli tonnin korttia, lukuisia ajo- ja teoriatunteja, mutta ulkomaalainen (Irak, Afganistan) tulee tänne ja ajelee sillä 12$ kortilla siinä missä suomalaisetkin? Joo..enpä tiedä mitä tuohon viitsisi sanoa. Ihan samaa mieltä en ole tuon linkin takana olevan jutun kanssa:
Valiokunta kiinnittää huomiota siihen, että osin erilaisista liikennekulttuureista ja olosuhteista tulevien ulkomaalaisten kuljettajien määrän kasvu voi lisätä jossain määrin liikenneturvallisuusriskejä myös liikennesuoritteiden määrän lisääntymisen myötä. Ajokorttien haltijoilla saattaa olla haasteita esimerkiksi liukkaalla kelillä, pimeässä tai kylmissä olosuhteissa ajamisessa.

Saadun selvityksen perusteella valiokunta ei kuitenkaan pidä tätä merkittävänä riskitekijänä.
Irakin, Afganistanin ja Manner-Kiinan ajokortit kelpaavat pian Suomessa
Ilmeisesti pointtina koko jutussa lienee kai turistit (ja varmaan voi olla ihan hyvä juttu että turisti voi jonkin yksittäisen ajomatkan tehdä ilman kovin isoa byrokratiaa) mutta kai tuo kuitenkin pysyvämminkin täällä olevia koskee. Erikoinen juttu kyllä.
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
1 287
Jep jep. Suomalaisilta vaaditaan yli tonnin korttia, lukuisia ajo- ja teoriatunteja, mutta ulkomaalainen (Irak, Afganistan) tulee tänne ja ajelee sillä 12$ kortilla siinä missä suomalaisetkin? Joo..enpä tiedä mitä tuohon viitsisi sanoa. Ihan samaa mieltä en ole tuon linkin takana olevan jutun kanssa:

Irakin, Afganistanin ja Manner-Kiinan ajokortit kelpaavat pian Suomessa
Ilmeisesti pointtina koko jutussa lienee kai turistit (ja varmaan voi olla ihan hyvä juttu että turisti voi jonkin yksittäisen ajomatkan tehdä ilman kovin isoa byrokratiaa) mutta kai tuo kuitenkin pysyvämminkin täällä olevia koskee. Erikoinen juttu kyllä.
En tiedä kamelikuskeista mutta luin jostain että kiinalaisilla on tapana ajaa talvella noin 20km/h nopeutta lasit jäässä. Lasit jäätyy sen takia koska pitävät puhallinta sisäilmankierrolla kuten kotimaassa on tapana huonon ilmanlaadun vuoksi.
 
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
33
Tietenkään ei olisi pää kylmänä. Sehän olisi täysin luonnollista tuossa tilanteessa, että pää kiehuisi.

Mutta ei lain tulkinnassa pidä antaa liikaa tunteille valtaa, vaan pitää antaa oikeista rikoksista oikea tuomio. Huomaathan, että mä en ottanut tuomion pituuteen mitään kantaa. Mun puolestani voidaan antaa pisin mahdollinen tuomio raiskauksesta. Mutta "törkeä raiskaus" -rikosnimike ei tässä tapauksessa silti välttämättä päde, jos rikos täyttää vain tavallisen raiskauksen tunnusmerkit. Uhrin iällä ei tosiaan minun mielestäni ole juurikaan väliä rikosnimikkeen kannalta, vaan sillä, että millainen itse teko on.

Eihän tavallinen turpaanlyöntikään ole välttämättä törkeä pahoinpitely, vaikka uhri olisi kuinka nuori.
Niin tässähän ei tuomittu raiskauksesta ollenkaan, vaan lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä (törkeä tekomuoto). Jos oikeus olisi havainnut pakottamista tai pelolla lamaannuttamista ym. olisi tuomittu lisäksi törkeästä raiskauksesta. Ikävää, että uhri itse kertoi olleensa peloissaan mutta lausumaa ei pidetty uskottavana.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
107
Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen on käynyt länsinaapurista lainaamassa hyväksi havaittua käsikirjoitusta ja tuumii että seksuaalirikokset ovat kasvussa koska ilmoituskynnys on vuosi vuodelta madaltunut vuodesta 2015 alkaen. Muu rikollisuus on ollut onneksi laskussa niin jää enemmän aikaa twitterissä päivystämiseen. :kahvi:

Lasten seksuaaliset hyväksikäytöt lisääntyneet vuosittain Oulun poliisin alueella
Seksuaalirikoksia ilmoitettiin poliisille aiempaa enemmän vuonna 2017. Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen arvelee, että kasvu johtuu siitä, että seksuaalirikosten ilmoittamiskynnys on laskenut.

-Erityisesti seksuaalirikoksiin liittyvä avoin keskustelu on madaltanut kynnystä. Rikosten uhrin asemaan ja oikeuksiin liittyvät parannukset ja mahdollisuudet päästä avun ja tuen piiriin ovat myös edistäneet rikosten ilmituloa, Kolehmainen vertaa.

Rikosilmoitusten kautta julkitulleiden seksuaalirikosten määrä on karua luettavaa Oulun poliisin alueella. Esimerkiksi lapseen kohdistuvat hyväksikäyttörikokset ovat lisääntyneet viime vuosina kymmenillä. Alueella kyseisiä rikoksia oli selvityksessä vuonna 2015 83 tapausta, vuonna 2016 92 tapausta ja vuonna 2017 tapauksia oli 134.

Rikosilmoituksia vähemmän Oulun poliisin alueella

Poliisilla oli toiminnantäyteinen vuosi 2017 koko maassa, siitä huolimatta, vaikka poliisille ilmoitettujen rikosten määrä laski vuoden aikana. Määrällisesti rikosilmoitusten määrä laski vuoden alkupuoliskolla reilulla seitsemällä prosentilla, joka on noin 28 000 rikosta vähemmän kuin vuonna 2016. Tammi- kesäkuussa poliisille ilmoitettiin yhteensä 360 661 rikosta.

-Rikosilmoituksia tehtiin viime vuonna vähemmän myös Oulun poliisin alueella. Ilmoitusten määrä väheni 3,62 prosenttia vuoteen 2016 verrattuna. Rikosilmoituksia Oulun poliisin alueella tehtiin yhteensä 59 187 kappaletta, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hannu Mensonen Raahen rikostutkinnasta kertoo.

Valtakunnallisesti rikostilastojen perusteella moni asia meni parempaan suuntaan vuonna 2017. Rikoksia selvitettiin edellisvuotta enemmän, petosrikosten määrä väheni, asuntomurtoja tapahtui vähemmän ja törkeiden rattijuopumusten määrä laski.

-Poliisi tehosti tutkintaa ja rikostutkinnan prosessien kehittämistä. Muun muassa perustutkinnan esikäsittelytoimintaa yhdenmukaistettiin poliisin strategian mukaisesti, joka edesauttoi juttujen priorisointia. Näiden poliisilaitoksissa tehtyjen ja tekeillä olevien toimien uskotaan nostavan selvitysprosentteja edelleen, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoo.

Yksi ongelmista on rikosten tutkinta-aikojen pituus, jotka ovat varsin pitkiä. Kolehmaisen mukaan, tilanteeseen haetaan ratkaisua esitutkinnan nopeuttamisesta etenkin rikosten perustutkinnassa. Lukumäärällisesti tutkinta-aikojen mitat olivat koko maassa vuonna 2015 119 vuorokautta, vuonna 2016 122 vuorokautta ja viime vuonna 125 vuorokautta.

-Oulun poliisiin alueella tutkinta-ajat ovat maan keskiarvoa. Raahen poliisissa tilanteelle ei tehdä tässä vaiheessa mitään, sillä Raahessa poliisi joutui viime vuonna keskittymään vakaviin rikoksiin. Rikokset kohdistuivat henkeen ja terveyteen sekä omaisuuteen, jotka vääristävät tutkinta-aikoja, Mensonen perustelee.

Huumausainerikokset työllistävät

Huumausainerikoksissa poliisi tekee tulosta, joskin vastapuolikin on valppaana. Paljastettujen huumausainerikosten määrä nousi jo vuonna 2016 ja sama suuntaus oli vuonna 2017. Vastaavasti samaan aikaan huumausainerikosten määrä on hiukan kasvanut. Rikoskomisario Mensonen kertoo, että huumausainerikokset työllistävät enemmän myös Oulun poliisin alueella.

-Poliisi puuttuu huumausainerikollisuuteen niin paljon kuin se on mahdollista.
Poliisin hälytystehtävien määrä pysyi suunnilleen samana vuosina 2016 ja 2017. Kiireellisten hälytystehtävien määrä kuitenkin kasvoi. Kasvu selittyy rattijuopumustehtävien, joissa mukana huumeisiin liittyvät tapaukset, pahoinpitelyjen ja ryöstöjen lisääntymiset.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
2 150
Tietenkään ei olisi pää kylmänä. Sehän olisi täysin luonnollista tuossa tilanteessa, että pää kiehuisi.

Mutta ei lain tulkinnassa pidä antaa liikaa tunteille valtaa, vaan pitää antaa oikeista rikoksista oikea tuomio. Huomaathan, että mä en ottanut tuomion pituuteen mitään kantaa. Mun puolestani voidaan antaa pisin mahdollinen tuomio raiskauksesta. Mutta "törkeä raiskaus" -rikosnimike ei tässä tapauksessa silti välttämättä päde, jos rikos täyttää vain tavallisen raiskauksen tunnusmerkit. Uhrin iällä ei tosiaan minun mielestäni ole juurikaan väliä rikosnimikkeen kannalta, vaan sillä, että millainen itse teko on.

Eihän tavallinen turpaanlyöntikään ole välttämättä törkeä pahoinpitely, vaikka uhri olisi kuinka nuori.
Roman Polanski huumasi 13-vuotiaan tytön ja yhtyi tähän tämän ollessa tajuton. Uhriin ei ollut tarvetta käyttää väkivaltaa muussa kuin huumeen muodossa. Tuo tapaus on yhtä vastenmielinen kuin tämäkin.

10- vuotias katsotaan melkeinpä syyntakeettomaksi nuoren iän takia, joten uhrin mahdollinen suostumus ei ole lieventävä asianhaara.

Olikohan rauhan bussi eilen Saksassa:

Koulubussi ajoi seinään Saksassa – lähes 50 loukkaantui

Poliisin mukaan kymmenen ihmistä loukkaantui vakavasti. Loukkaantuneista monet ovat lapsia.

Bussi oli kuljettamassa lapsia aamulla kouluun, kun se vielä tuntemattomasta syystä päätyi elektroniikkaliikkeen seinään.

Poliisin mukaan ennen seinään päätymistä bussi oli törmännyt useisiin autoihin.
Sairauskohtaus. :smoke:
 

zZzz

lasciate ogni speranza, voi ch'entrate
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
525
Ruotsissa meno on kyllä vtun Mogadishu/Bagdad/Kabul.. :eek:

..mutta, se mikä ei üllata, on poliittisesti korrektien puoluetoverien ja muiden "super-suvakkien"/unelmaväen denialismi ja pitäytyminen siinä väitteessä että "meillä on yhä unelma, ei mitään hätää, laitetaan vain pää pensaaseen!" (ja toivotaan samalla että muha-matti joka alkaa sitten kairaamaan ahteriin muistaisi/haluaisi/välittäisi edes käyttää asianmukaista ehkäisyä..) :facepalm:

Sotilaat avuksi jengirikollisuuden kitkemisessä Ruotsissa? Pääministeri avoin ajatukselle, puoluetoverit torjuvat

Jengirikollisuus nousi yhdeksi Ruotsin valtiopäivien tämän vuoden ensimmäisen puoluejohtajaväittelyn pääaiheista, kertoo Ruotsin media. Ruotsissa tapahtui viime vuonna yli 300 ampumavälikohtausta. Niissä kuoli 40 ihmistä ja 135 haavoittui.


Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson julisti väittelyssä sodan järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan ja halusi sotilaat poliisin avuksi. Oppinsa hän kertoi hakeneensa Tanskasta.

– Tanskassa sotilaat saavat lyhyen poliisikoulutuksen, ja he toimivat poliisijohdon alla. He yksinkertaisesti helpottavat poliisin taakkaa, jotta poliisi voi saattaa rikolliset oikeuteen, ja sotilaat auttavat järjestyksen ylläpidossa, Åkesson sanoi sanomalehti Aftonbladetille (siirryt toiseen palveluun).

Åkessonin mielestä sotilaita voisi lähettää valvomaan järjestystä ruotsalaisissa lähiöissä.

Löfven avoin ajatukselle

Myöskään pääministeri Stefan Löfven ei halunnut sulkea pois sotilaiden käytön mahdollisuutta jengirikollisia vastaan.

– Se ei olisi ensimmäinen toimenpiteeni, mutta olen valmis tekemään mitä tarvitaan, jotta törkeä järjestäytynyt rikollisuus saadaan kuriin, Löfven sanoi yleisradioyhtiö SVT:lle (siirryt toiseen palveluun) puoluejohtajaväittelyn jälkeen.


Oikeusministeri tyrmää

Pääministerin puoluetoverit kuitenkin torjuvat ajatuksen sotilaista kaduilla täysin. Oikeusministeri Morgan Johanssonin mielestä ajatus ei ole ajankohtainen, eikä hän usko pääministerinkään olevan sitä mieltä.

– Ei pidä aliarvioida sitä, kuinka vaikea tällaista jengrikollisuutta on ehkäistä. Poliisilla on siihen pätevyys, mutta sotilailla ei. Ei siitä, että on aseistautunut ja kuvitella, että asiat selviävät sillä, Johansson sanoo Aftonbladetissa (siirryt toiseen palveluun).

Myös Tukholman vaikutusvaltaisiin kunnallispoliitikkoihin kuuluva sosiaalidemokraatti Karin Wanngård torjuu ajatuksen sotilaista lähiöissä.

– Aseistettujen sotilaiden lähettäminen kaduillemme ja toreillemme aloittaisi vain jotakin muuta, jotakin aivan uutta. Se ei tule kysymykseen, Wanngård sanoo Aftonbladetissa.
 

JormaVeitikka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.12.2016
Viestejä
1 453
Roman Polanski huumasi 13-vuotiaan tytön ja yhtyi tähän tämän ollessa tajuton. Uhriin ei ollut tarvetta käyttää väkivaltaa muussa kuin huumeen muodossa. Tuo tapaus on yhtä vastenmielinen kuin tämäkin.

10- vuotias katsotaan melkeinpä syyntakeettomaksi nuoren iän takia, joten uhrin mahdollinen suostumus ei ole lieventävä asianhaara.
No siis lain näkökulmasta 15-vuotiaskin on syyntakeeton seksin suhteen. (Paitsi jos on tekijä eli raiskaaja, sitten ei ole syyntakeeton 15-vuotiaana, koska rikosvastuu alkaa 15-vuotiaana...) Että sikäli on ihan sama, onko uhri 10- vai 15-vuotias.

Mutta kyse on siitä, että millainen itse teko on ollut, onko käytetty missä määrin voimaa ja väkivaltaa ja miten pahasti rassattu paikkoja ja niin edelleen. Ei kukaan järkevä ihminen voi aidosti olla sitä mieltä, että esimerkiksi sormen pikainen käyttäminen pimpissä on yhtä paha teko kuin kolme tuntia kestävä sadistinen penetrointi kolmeen reikään paksulla parrulla tai muilla välineillä. Ja jos taas olet sitä mieltä että se on sama asia, niin sitten en voi auttaa.
 
Tila
Keskustelu on suljettu.
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 526
Viestejä
4 165 499
Jäsenet
70 420
Uusin jäsen
TuplaT

Hinta.fi

Ylös Bottom