• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
1 893
Perustuslakivaliokuntakaan ei ole ymmärtänyt asiaa, vaan pitää käytäntöä hyväksyttävänä. Täysin käsittämätöntä.
Mä en oikein ymmärrä tuota perustuslakivaliokunnan ideaa. Valiokunnassahan on enemmistö hallituspuolueiden edustajia ja valiokunta tekee ratkaisunsa yksinkertaisella enemmistöpäätöksellä? Miksi ihmeessä valiokunta jättäisi koskaan hyväksymättä hallituksen esityksiä?
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 799
Se joku joka sitten ensimmäisenä avaa eduskunnan vaalit 2019, olisi suotavaa jos hän jaksaisi luoda ainakin tämän threadin osalta jonkinlaisen kroniikan poliitikkojen puhumisista ja teoista aloitukseen. Nämä kumminkin unohtuvat kansalta, kun jopa hallituspuolueet rauhoittavat tulevana vuonna tahtiaan uusia vaaleja varten.

Lista istuvassa hallituksessa olisi ainakin jotain lyhykäisyydessä
Autoilijoille enemmän vastuuta=Todistustaakka rikemaksuista auton omistajalle
Aktivoiva työttömyysturva, joka tosin on vihreän professorin Heikki Hiilamon käsialaa.

SDP:stä äkkia kaivaen se oli ainakin viime hallituksessa päättämässä hyväksytysti Yle-veron puolesta. Paljon varmana muutakin.

**********
Pahintapa ei taida puolueellekaan olla se, että menettää kannatustaan vaikkapa oppositioon seuraavissa vaaleissa, vaan se mitä jonkun yksinkertaisen ja virallisiin lähdemateriaaleihin viitattuna voi joutu sitten neljän vuoden päästä selittämään. Se vaatii ainakin näennäisiä muutoksia puolueessa, vai mitä sanoo Matti Vanhanen?
 

Melbac

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 544
Tuon kaverin kirjoituksia kannattaa lukea suhteellisen tarkkana, sillä on asenteiltaan suhteellisen anarkistinen. Tuolta kun esim. lukee alpakka-kohun kommentteja niin vaikuttaa pitävän hyväksyttävänä tuota Peli poikki -porukan suoraa valehtelua tiedotusvälineille.

Mitä tuohon lakiin tulee niin on todella oikeassa siinä, että tuossa on "taannehtiva komponentti" niinkuin taxman hyvin sanoi, eli laki olisi tulossa voimaan normaalisti 1.1.2018, mutta koska tarkastelujakso on 3kk taakseppäin niin ensimmäinen tarkastelu alkaisi jo 1.10, sensijaan että "nollattaisiin" tuo aktiivisuusseuranta kaikilta tammikuussa, ja aloitettaisiin alusta.

VaVM 5/2017 vp

Käytännössähän vaihtoehtona tuosas olisi, että nollattaisiin "laskuri" ja maksettaisiin ensimmäiset 3kk maksimia kaikille, ja pudotettaisiin sen jälkeen maaliskuussa oman aktiivisuuden määrittämälle tasolle. Ilmeisesti ei haluta ajaa kahta lakia päällekkäin tuonne maaliskuuhun asti, en tiedä olisiko mahdollista.

Mutta ei tuo siirtyminen tosiaan niin yksinkertaista ole, ja nyt on esitetty että tehdään näin sensijaan, että ajetaan kahta lakia päällekkäin tai, tai että nostetaan tuki maksimiin ja pudotetaan sieltä maaliskuussa normaalitasolle. Ei missään nimessä ongelmaton päätös, ja kieltämättä tuossa tulee se, että koska kannustimet ei ole olleet tiedossa niin tavallaan ei ole pystynyt optimaalisella tavalla toimimaan.

Sama paradoksi liittyy kuitenkin lopulta todella moneen asiaan kuten eläkeuudistuksiin, verokysymyksiin ja vaikkapa koulutusjärjestelmään. Verojen tapauksessa on useita tilanteita, että tehdään verosuunnittelua olettaen lakien pysyvän nykyisellään, mutta kesken pelin säännöt muuttuvatkin ja jos tuo olisi tiedetty niin nykyistä strategiaa ei olisi valittu. Aikanaan kun lukion käyminen poistettiin yliopistojen vaatimuksista ja korvattiin vapaalla toisen asteen tutkinnolla, niin oli porukkaa jotka koki tilanteen epäoikeudenmukaiseksi, sillä olivat käyneet lukion tuon vaatimuksen takia, ja olisivat toimineet toisella tavalla jos olisivat tienneet tuon muutoksen tulevan.
Noita samanlaisia taitaa olla ollut montakin.kuitenkin toi laki ja noi vaatimukset on ihan älyttömiä.Jos oikein tajusin niin jos olet työtön ja saat sen perusjutun niin sun pitäisi ilmeisesti olla 18t kuukaudessa jossain "toimenpiteessä" ettet menettäisi joku 37€/kk?.Mitä v*tun älyä tossa oikein on?.Toivottavasti porukka nyt tajuaa että millaista porukkaa ne on tonne äänestänyt ja yrittää olla tekemättä samaa virhettä toistamiseen.Seuraavan eduskunnan pitäisi tehdä joku tutkinta noiden tämän hetkisistä toimista ja onko eduskunta/hallitus edes laillisia eli olisko pitänyt pitää uudet vaalit ps/sinisten jutun jälkeen.:kahvi:

/edit
”Ylimielisyyden huippu?” – Työttömiä suututtanut aktiivimalli eduskunnan käsittelyssä, koko hallitus poissa

Lyhytkestoiseksi jäävässä työttömyydessä etuuden taso nousee nykyisestä. Työttömyysturvan omavastuuaikaa lyhennetään 7 päivästä 5 päivään. Omavastuupäivät lisääntyvät, jos ei täytä aktiivisuusvelvoitetta 3 kuukauden tarkastelujakson aikana.

Jos aktiivisuusehto ei täyty, työttömyysetuutta alennetaan 4,65 % seuraavan 65 maksupäivän ajan. Tämä tarkoittaa peruspäivärahaa ja työmarkkinatukea saavan etuudessa ilman korotusosia noin 32,40 euroa kuukaudessa, jolloin tuki pienentyisi noin 697 eurosta 664 euroon. Ansiopäivärahaa saavalla vaikutus on keskimäärin noin 66 euroa ja eli tuki pienentyisi 1 420 eurosta 1 353 euroon. Ansiopäivärahan saajalla vaikutus riippuu työttömyyttä edeltävistä tuloista.

Aktiivisuusehdon voi täyttää tekemällä työtä tai yritystoimintaa tai olemalla työllistymistä edistävässä palvelussa tai toiminnassa. Pääsääntöisesti vaaditaan 18 tuntia työtä kalenteriviikon aikana. Yritystoiminnassa on tienattava vähintään 240 euroa tarkastelujaksolla. Työllistymistä edistävissä palveluissa, rekrytointikokeilussa tai -koulutuksessa pitää olla vähintään 5 päivää.

Työttömyysetuuden maksajat eli Kela ja työttömyyskassat valvovat aktiivisuusvaatimuksen täyttämistä. Aktiivimallista suljetaan pois henkilöt, joilla on vireillä työkyvyttömyyseläkettä koskeva hakemus tai jotka saavat jotakin etuutta osittaisen työkyvyttömyyden, sairauden tai vamman perusteella.

Lähde: Hallituksen esitys
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 089
^Onko jotain listaa vaaleihin lähtevistä poliitikoista jotka kannattavat perustuloa tuon tukihässäkän sijaan?

Nuo kaikki autoiluun liittyvät typeryydet on tarkoituksella laitettu Bernerin nimissä eteenpäin, joka ei aio politiikassa pidempään viihtyä, eli voi muistaa syyttää koko puoluetta sitten ensi vaaleissa.
 

Melbac

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 544
" Pääsääntöisesti vaaditaan 18 tuntia työtä kalenteriviikon aikana. Yritystoiminnassa on tienattava vähintään 240 euroa tarkastelujaksolla."

Kun tuo kerran on "vähintään 240€", niin mitä jos onkin niin helkkarin kova ammattilainen, että tianaakin 100€/h ja kiskoo tuolla 18 tunnin työrupeamalla 1800€.
Kai tuolla sitten joku yläraja on tai voisi uskoa pimeiden töiden lisääntyvän ja virallisesti ollut vain 18 tuntia töissä, mutta tuntipalkka vaan ollut vähän kovempi.
Työtön taisi saada tehdä työtä joku 360€ verran ettei työttömyyskorvaus tipu.Jos ton ylitti niin sen jälkeen siitä summasta otetaan puolet pois eli tosta 1800€ lähtisi n700€ ja käteen saisi 700€.Et tietenkään saisi mitään työttömyyskorvausta jos ansaitsisit 1800€.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 799
Onneksi en ole kylpennyt liiallisissa rahoissa silloin, kun sotaveteraaniliitolla oli vielä joku tarkoituksensa.
Vastaa nykyaikana puhelinasentajien- ja hevosmiesten liittoa. Silti muistetaan joka joulukuu lähettää anelukirje.

Kun nyt vedotaan noihin, miehiä yleensä vanhemmaksi eläviin lottiin ja sen sellaisiin, niin ehkäpä tulevaisuudessa "sotatraumatisoituneiden perheiden jälkeläisiin". Sen jälkeen varmaan "traumat nähneiden jälkeläisten peilaaman vastakohdan, yli-vapaan kasvatuksen jälkipolveen"
 

neko

ᓚᘏᗢ
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 751
Heh, ei ole tippunut rahaa noille enää vuosiin, koskapa ei näytä tippuvan eteenpäin sotiemme jäljellä oleville veteraaneillekaan. Nämä rahastavat veteraaneilla, mutta mille lie helppoheikeille menevät. Ei oo, ei tuu. HV vaan tuollaisille, näin joulunakin.
 
Liittynyt
27.11.2017
Viestejä
185
Ekasta kuvasta voidaan olla montaa mieltä mutta en oikein näe mitään ristiriitaista tai virheellistä kahdessa viimeisessä.
Antifasismi on hyvin vahvasti kytköksissä anarkistiseen toimintaan joten twiitistä saa sellaisen kuvan että anarkisteille näytetään peukkua. Toisaalta juuri anarkistit vihaavat ja halveksuvat veteraaneja ja isänmaallisuutta joten tollanen kannanotto kuulostaa tosi oudolta.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 423
Antifasismi on hyvin vahvasti kytköksissä anarkistiseen toimintaan joten twiitistä saa sellaisen kuvan että anarkisteille näytetään peukkua. Toisaalta juuri anarkistit vihaavat ja halveksuvat veteraaneja ja isänmaallisuutta joten tollanen kannanotto kuulostaa tosi oudolta.
Sanoisin että tuo kytkös ei ole erityisen suoraviivainen. Antifasismi on juurikin sitä mitä tuossa sanotaan, fasismin vastustamista. Se ei ota kantaa muihin poliittisiin kysymyksiin, ainakaan mitenkään yhtenäisesti. Toki ne henkilöt jotka ovat mukana antifa toiminnassa ovat usein myös anarkisteja mutta se ei tarkoita että anti-fasismin tukemisella tuettaisiin anarkismia.
 

Ryydike

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
04.11.2016
Viestejä
970
Sanoisin että tuo kytkös ei ole erityisen suoraviivainen. Antifasismi on juurikin sitä mitä tuossa sanotaan, fasismin vastustamista. Se ei ota kantaa muihin poliittisiin kysymyksiin, ainakaan mitenkään yhtenäisesti. Toki ne henkilöt jotka ovat mukana antifa toiminnassa ovat usein myös anarkisteja mutta se ei tarkoita että anti-fasismin tukemisella tuettaisiin anarkismia.
Kyllä muuten tuetaan.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
7 010
Ainakin noissa antifisistisissa mielenosoituksissa on vähän sama dilemma kuin 612-kulkueessa.
Vaikka molemmissa on mukana myös ns. normaaleita ihmisiä, jotka eivät pidä ääriaineksista, niin he samalla hiljaisesti hyväksyvät ääriainekset osallistumalla samoihin tapahtumiin.
 
Liittynyt
27.11.2017
Viestejä
185
Sanoisin että tuo kytkös ei ole erityisen suoraviivainen. Antifasismi on juurikin sitä mitä tuossa sanotaan, fasismin vastustamista. Se ei ota kantaa muihin poliittisiin kysymyksiin, ainakaan mitenkään yhtenäisesti. Toki ne henkilöt jotka ovat mukana antifa toiminnassa ovat usein myös anarkisteja mutta se ei tarkoita että anti-fasismin tukemisella tuettaisiin anarkismia.
Rauhanomaisten antifasistien tulisi tuomita selvästi anarkistien toiminta ja tehdä pesäeroa äärivasemmiston porukoihin. Kansallismielisiä vaaditaan sanoutumaan irti äärioikeistolaisuudesta vähän väliä, en ainakaan muista että esim. Peli poikki- mielenosoituksiin osallistuvat olisi sanoutuneet irti Antifan väkivaltaisuuksista.
 

Diziet Sma

Tukijäsen
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 403
Ekasta kuvasta voidaan olla montaa mieltä mutta en oikein näe mitään ristiriitaista tai virheellistä kahdessa viimeisessä.
Keskimmäisen teksti kuulostaa vähän hassulta: "Sodassa taistelevat ja kaatuvat kaikki suomalaiset". Kai nyt sentään joku jäi kaatumatta, kun suomalaisia täällä vielä on. :p

No asiaan. Fasismin vastustaminen ei ole millään tavalla väärin, päinvastoin. Mutta kyllä siitä jonkunlainen vasemmistolaisuuden tuoksahdus tulee yksinkertaisesti siksi, että fasismista ja sen vastustamisesta ovat perinteisesti pitäneet ääntä kommunistit ja muu äärivasemmisto (välillä myös ei-vasemmistolaiset hyödylliset idiootit ja opportunistit).
Eihän fasisteja kukaan normaali ihminen halua tai kaipaa, mutta yhtä suurella innolla voitaisiin kyllä olla antikommunistejakin. Syytä ainakin olisi yhtä paljon.
 

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Antifasismi on hyvin vahvasti kytköksissä anarkistiseen toimintaan joten twiitistä saa sellaisen kuvan että anarkisteille näytetään peukkua. Toisaalta juuri anarkistit vihaavat ja halveksuvat veteraaneja ja isänmaallisuutta joten tollanen kannanotto kuulostaa tosi oudolta.
Antifa on kommunistinen järjestö.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Rauhanomaisten antifasistien tulisi tuomita selvästi anarkistien toiminta ja tehdä pesäeroa äärivasemmiston porukoihin. Kansallismielisiä vaaditaan sanoutumaan irti äärioikeistolaisuudesta vähän väliä, en ainakaan muista että esim. Peli poikki- mielenosoituksiin osallistuvat olisi sanoutuneet irti Antifan väkivaltaisuuksista.
Meinaatko, että jos perustetaan järjestö nimeltä Kansallismi, joka potkii mummoja ja rikkoo ikkunoita, pitää kansallismielisten aina muistaa irtisanoutua siitä kun jostain suunsa avaavat? Antifa on anarkistinen järjestö, jonka toiminta ei ole järin antifasistista vaan ihan selkeästi anarkistista vaikka nimi viittaakin antifasismiin. Noihin sanoihin ei ihan viimeiseen asti kannata takertua kun miettii, että antifasismia hehkuttavalla Venäjällä saisi antifalaiset välittömästi pataan sisäministeriön joukoilta ja muilta "antifasisteilta".
 

Aihio Sekasorto

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 264
Professori toteaa ilmiselvän:

”Edistyksellisten elämä tuntuu keskittyneen natsien etsimiseen”

”Edistyksellisten elämä tuntuu keskittyneen natsien etsimiseen”
Juha-Pekka Tikka | 12.12.2017 | 23:51- päivitetty 13.12.2017 | 09:52


Professori ihmettelee niin sanottujen antifasistien olemassaolon tarkoitusta.

Taloustieteen professori Matti Virén kirjoittaa Puheenvuorossa kaikkialla taas kerran olevista natseista.

– Nykyään kaikki poliittiset liikkeet tuntuvat vain vastustavan jotain, sen sijaan että niillä olisi jokin myönteinen ohjelma. Erikoista on vielä se, että tällainen fobia-orientoitunut politiikka on ainakin minun mielestäni ollut viime päivinä kaikkein korostetuinta niin sanottujen edistyksellisten joukossa, Matti Virén toteaa.

– Elämä tuntuu keskittyneen vain natsien ja fasistien löytämiseen ja heidän vastustamiseensa. Natseja on Suomessa kai muutama kymmenen, joten tuntuu aika kaukaa haetulta tehdä heistä yhteiskunnan suurinta uhkatekijää, varsinkin kun heidän hallussaan ei näytä oleva tiedotusvälineitä. oikeuslaitosta ja muutakaan yhteiskunnan väkivaltakoneistoa.

– Siksi ihmettelee, mikä loppujen lopuksi on esimerkiksi ns. antifasistien olemassaolon tarkoitus? Tuskin se on demokratia ja kaikkien kansalaisten yhteisten asioiden edistäminen, hän kysyy.

Valtaan pyrkivien hakema oikeutus vastenmielisiksi leimattujen ryhmien avulla ei hänen mukaansa tietenkään ole uutta. NSDAP:lle sopiva kohde olivat juutalaiset ja Suomessa sata vuotta sitten kapinan aloittaneelle äärivasemmistolle professorin mukaan ponnin oli pitkään kylvetty viha/pelko riistäjäporvariluokkaa kohtaan.

– Uhkakuvat ovat tietenkin politiikan vakiotavaraa. Presidentti (Urho) Kekkonenkin muisti useaan kertaan mainita puheissaan fasismin kasvavasta uhasta Euroopassa, vaikka näin jälkeenpäin ajatellen pelkotila oli pelkkää hölynpölyä, Virén toteaa.

– Ongelma vaan on siinä, että näitä uhkakuvia levittävät kaikkien mieluimmin ne, joiden omat tavoitteet eivät kestä päivänvaloa senkään vertaa kuin kuviteltujen uhkaajien.
 

Aihio Sekasorto

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 264
Antifa on kommunistinen järjestö.
Sanoisin ensisijaisesti terroristijärjestöksi (ja kotimaista Varisverkostoa sen paikalliseksi siiveksi). Postmodernismin kyllästämillä nuorilla aikuisilla ei ole ollut kiinnostusta ja viitsimystä paneutua luokkateorioihin ja kirjallisuuteen ymmärtääkseen mistä tuossa tuhoon tuomitussa ismissä todella on kyse. Jos näitä älyllisesti laiskoja sanoo kommunisteiksi, viesti ei mene perille siitä mitä he todella ovat.

Mielestäni se, mikä tarkoittaa "kommunismia" tässä tapauksessa on vain avoimeen halveksuntaan kykenevä tuhoaja. Jotkut antifanteista tietävät tasan mitä tekevät (esimerkiksi se yliopistossa opettanut, joka löi U-lukolla Trump-mielenosoituksessa sovinnollisuutta yrittänyttä miestä päähän), mutta seassa on varmasti hyödyllisiä idioottejakin.

Tuo hyödyllisen idiotismin mentaliteetti moninkertaistuu somekuplassa. Laskekaa vaikka huviksenne kontaktienne alpakkakuvat.
 
Viimeksi muokattu:

Aihio Sekasorto

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 264
Asiasta puheen ollen, Aallon taannoinen haastattelu Me Naisissa tanssahteli Pahkasika-horisontissa. "Pitää muistaa mainita haastatellessa, että tuomitsen kommunismin, olen bodannut, käynyt armeijan ja tykkään naisista". Tuo väite 30 kilon massasta vetää jo silmät aivan ymmyrkäiseksi. Tällaista pajunköyttä en muista kenenkään yrittäneen syöttää sitten yläasteen :D

Touko Aalto treenasi vuodessa 30 kiloa lisää massaa: ”Painonnosto oli suojautumiskeinoni”

Touko Aalto treenasi vuodessa 30 kiloa lisää massaa: ”Painonnosto oli suojautumiskeinoni”
Rosanna Marila
klo 8:45 | 26.11.2017

”Sukupuoliroolit ovat minulle yhdentekeviä. Voisin ihan hyvin kulkea vaikka hame päällä”, Touko Aalto sanoo Jyväskylän yliopiston kampuksella. Kuvat: Hanna-Kaisa Hämäläinen
Yllättävä avioero, raju koulukiusaus ja burn outin partaalla käyminen ovat jättäneet vihreiden puheenjohtajaan Touko Aaltoon pysyvät jäljet.


Vihreiden uusi puheenjohtaja Touko Aalto, 33, huokaa syvään, kun keskustelu kääntyy hänen parisuhdetilanteeseensa. Siitä puhuminen ei ole hänelle helppoa.

Touko valittiin puheenjohtajaksi viime kesäkuussa, ja elokuussa hänen vaimonsa Johanna Pietiläinen jätti avioeroanomuksen käräjäoikeuteen kahden avioliittovuoden jälkeen. Heti perään Touko paljasti Facebookissa, että hänellä on suhde 24-vuotiaaseen graafikkoon, puolueen nuorisojärjestössä työskennelleeseen Iris Flinkkilään.

– Avioeromme on hirveä tragedia. Tuntuu käsittämättömän pahalta, mitä tuleva ex-vaimoni on vuokseni joutunut kokemaan. En pysty koskaan hyvittämään tai tarpeeksi pyytämään anteeksi, mitä olen tehnyt. Haluankin pyytää häneltä julkisesti anteeksi. Olen hirveän pahoillani kaikesta, Touko sanoo.


Touko ja Johanna ehtivät seurustella vuosia ennen avioliittoaan. Toukon mukaan Johanna tuki häntä läpi kuntavaalien, eurovaaliehdokkuuden ja puheenjohtajuuskisan.


– Kaikki se, mitä olemme käyneet yhdessä läpi… Tuleva ex-vaimoni piti minua vuosia pystyssä, teki kaikkensa ja auttoi minua. Olen hänelle siitä ikuisesti kiitollinen.

Ero on vielä sen verran tuore, ettei Touko usko itsekään käyneensä sitä läpi kunnolla.

– Kaiken tapahtuneen käsittelyyn tulee menemään vuosia. Mutta näiden asioiden kanssa on vain pystyttävä elämään. Eikä siihen ole kuin yksi tie: on pyrittävä eteenpäin.




”Työn vastapainoksi pyrin liikkumaan mahdollisimman paljon. Jos minulla olisi aikaa, lukisin myös enemmän kirjoja.”
Koko koulun pilkan kohde
”Ensimmäisen kerran minua uhkailtiin, kun olin viisivuotias. Olin leikkimässä ulkona, kun minua isommat pojat alkoivat pelotella ja yrittivät lyödä. Juoksin kotiin, en puhunut mitään, tärisin vain kuin haavanlehti. Aiemmin olin ollut aurinkoinen, luottavainen ja auki elämälle, mutta tapahtuma vaikutti psyykeeni niin, että minusta tuli arempi.

Yläasteella minusta tuli heittopussi. En ollut millään tapaa cool, vaan tavattoman kiltti, säheltävä koiranpentu, joka ei ollut vielä sopeutunut teiniaikaan. Ystävät, joiden kanssa olimme ennen pelanneet kaiken vapaa-aikamme lätkää, kiinnostuivatkin merkkivaatteista, tytöistä ja iltadiskoista. Minä jäin ulkopuoliseksi ja ihmettelin, että jätkät, eikö me mennäkään enää pelaamaan?

Coolit ysiluokkalaiset ottivat minut silmätikukseen. Olin pitkä ja hontelo, muiden silmissä nolo. Vaatteitani haukuttiin ja reppuani heiteltiin seiniin niin, että sen sisältö meni rikki. Pyöräni nostettiin jatkuvasti kinosten päälle ylösalaisin. Kun kiipesin hakemaan sitä, muut ilkkuivat ympärillä.

Minulla on puhevika, ja äännän L-kirjaimen poikkeavasti. Tunnilla muut oppilaat odottivat, että alan puhua, jolloin he alkoivat nauraa. Olin koko koulun yhteinen pilkan kohde.

Kasiluokalla isäni osti minulle Adidaksen kolmiraitanappiverkkarit. Olin ylpeä ja helpottunut: nyt minullakin oli merkkivaatteet, nyt kiusaaminen loppuisi. Mutta välitunnilla minua tultiin jälleen tuuppimaan, tönimään ja minut kaadettiin maahan. Uudet housuni repeytyivät.

”Itsetuntoni meni kiusaamisen takia aivan atomeiksi.”

Tuo hetki on määrittänyt minua vahvasti ihmisenä. Sen jälkeen istuin pienessä syvennyksessä selkä punaista tiiliseinää vasten ja toivoin, ettei kukaan huomaa minua. Itsetuntoni meni kiusaamisen takia aivan atomeiksi. Tunsin olevani täysin arvoton.

Oloni helpotti, kun pääsin lukioon. Menin eri kouluun kuin kiusaajani ja löysin uusia fiksuja, minusta välittäviä ystäviä. Heidän avullaan tajusin, että olenkin persoona. Olen ikuisesti kiitollinen, että he näkivät ja ottivat vastaan minut, haavoittuneen linnun.”

Melkein letkuruokintaan
”Olin lapsena aika hauras, sillä söin hyvin vähän. Vanhempani olivat niin huolissaan, että minulle harkittiin jopa letkuruokintaa. He eivät ymmärtäneet, että syömättömyydelleni oli syy: tunsin voimakasta empatiaa eläimiä kohtaan. Ajattelin, että ne aistivat, että olen niiden kaveri.

Meillä oli bichon frisé -koira Pepi, joka oli minulle rakas. Ihmettelin, minkä takia ihmiset syövät eläimiä, emmehän me syöneet koiraakaan. Jäin ristiriitaisten ajatusteni kanssa yksin.

”Tuntui, että syömättömyydelläni loukkasin vanhempiani.”

Tuntui, että syömättömyydelläni loukkasin vanhempiani. Luulin, että minussa on jotain vialla. Kerran äiti oli tehnyt lihamakaronilaatikkoa, jota yllättäen pystyinkin syömään. Äitini ilahtui valtavasti. Minä ajattelin, että eheydyin, että olin vihdoin kunnon poika.

Edelleen pyrin miellyttämään muita: haluan olla hyvä, huomaavainen ja kiltti.

Noina aikoina elämäni suurin esikuva oli brontosaurus. Se oli valtava, kiltti kasvissyöjä, joka pitkällä kaulallaan söi lehtiä puista ja piti huolta muista, pienemmistä dinosauruksista. Lapsuudenkotini seinällä Joensuussa roikkuu vieläkin brontosauruksesta tekemäni öljyvärimaalaus.”




Touko kirjoitti ylioppilaaksi Joensuun lyseon lukiosta vuonna 2003.
Kaikki alkoi kommunismista
”Lukioikäisenä koin vahvaa nuoren miehen maailmantuskaa. Noihin aikoihin muutama ihminen kommunistisesta nuorisoliitosta tuli juttelemaan minulle. He halusivat sanoa rahan vallalle vastaan. Minun silmissäni he olivat nuoria, aktiivisia ja vaativat oikeudenmukaisuutta. Se tuntui valolta pimeydessä, ja lähdin innolla mukaan. En vielä silloin tajunnut aatteiden erilaisista historioista, ei niitä ollut koulussa opetettu.

Kun aloin ymmärtää, mistä totalitarismissa on kyse, järkytyin, sillä ymmärsin, miten mustavalkoinen ajatusmaailma se oli. Minulle tuli trauma: en halunnut olla hyödyllinen tyhmyri.

Kun minulle lukiossa selvisi, että on olemassa aine nimeltä valtio-oppi, maailmani kirkastui ja suuntani oli selvä. Jyväskylän yliopistoon pääseminen olikin elämäni tärkein juttu. Siellä löysin myös poliittisen ääneni. Alun perin minua kosiskeltiin SDP:n riveihin, mutta vihreiden kanssa kaikki lopulta loksahti kohdalleen.”

120 kiloa lihasta
”Armeijassa aloin nostaa painoja. Käytin kaiken vapaa-aikani punttisalilla ja syömällä valtavasti. Kerrytin alle vuoden aikana kehooni yli 30 kiloa massaa.

Painonnosto oli suojautumiskeinoni, sillä minua kiusattiin myös armeijassa. Olin 193-senttinen ja painoin alle 70 kiloa. Kävin todella miehisen sotilaspoliisikoulutuksen. Punkkaani käännettiin ympäri ja tavaroitani piiloteltiin. Uuden ulkomuotoni avulla sain porukan hiljaisen hyväksynnän.

”Halusin näyttää maailmalle, ettei kukaan voi enää kiusata minua.”

Punttiharrastus jatkui monta vuotta. Parhaimmillani painoin yli 120 kiloa ja nostin penkistä 150 kiloa. Olin ulkoisesti kuin jääkaappi-pakastin. Se antoi turvaa: halusin näyttää maailmalle, ettei kukaan voi enää kiusata minua.

Oloni oli silti ristiriitainen. Olin niin iso, etten pystynyt esimerkiksi pelaamaan minulle rakasta salibandya. Opiskelin yliopistossa, mutta ei akateemisessa maailmassa kuulunut olla lihaksikas. Urheilupiireissä minua pidettiin hikarina, opiskelijapiireissä taas outona, koska urheilin niin paljon. Jälleen olin kummajainen enkä sopinut joukkoon.

En kuitenkaan antanut ennakkoluulojen pysäyttää itseäni. Olen perheeni ensimmäinen yliopisto-opiskelija. Olen aina ollut innostunut koulusta. Jo ala-asteella olin aamuseitsemältä oven takana reppu selässä odottamassa, milloin saa lähteä.”




Toukon kuntavaalikuva vuodelta 2008.
Uran isoin virhe
”Minulla ei ollut yhtään omaa rahaa, kun ensimmäisen kerran osallistuin kuntavaaleihin vuonna 2008. Sain luvan käydä poimimassa omenoita muiden ehdokkaiden pihapuista ja tarjosin niitä ihmisille kadulla.

Jo aiemmin olimme saaneet Jyväskylän yliopiston ylioppilaskuntavaaleissa nostettua vihreiden paikat neljästä kahdeksaan. Se oli valtava juttu. Uskon menestyksen johtuvan siitä, että teimme kaiken yhdessä ja kaikki olivat kavereita. Ketään ei syrjitty tai jätetty ulkopuolelle.

Innokkuuteni huomattiin puolueessa, ja minusta tehtiin eurovaaliehdokas. Siinä kohtaa tapahtui urani isoin virhe. Jouduin liian isoihin saappaisiin. Olin samaan aikaan ylioppilaskunnan hallituksessa, Vihreiden nuorten hallituksen jäsen ja juuri päässyt kaupunginvaltuustoon. Eurovaaliehdokkuus oli siinä paketissa aivan liian iso palanen. Minun ei olisi ikinä pitänyt lähteä siihen.

”Eurovaaliehdokkuus oli aivan liian iso palanen.”

Aloin oirehtia niin pahasti, että ajauduin burn outin partaalle. Parisuhteeseeni tuli paljon ongelmia. Puolueessakaan minua ei katsottu hyvällä, koska olin tullut kovalla innolla sisään, mutten pystynytkään hoitamaan kaikkia asioita sovitulla tavalla. Olin vähällä menettää kaiken, mikä oli minulle merkityksellistä.

Tilanne laukesi eduskuntavaaleissa vuonna 2011. Olin jo menossa läpi, kuvanikin pyöri televisiossa, mutta tipuin viimeisenä ehdokkaana pois. Se oli hirveä pettymys. Pääsin kuitenkin Jani Toivolan eduskunta-avustajaksi, ja tein sitä työtä neljä vuotta.

Vuonna 2013 minut valittiin puolueen varapuheenjohtajaksi, minkä kautta pääsin mukaan vihreiden ministeriryhmän jäseneksi. Suhasin Helsingin ja Jyväskylän väliä hirveällä vauhdilla ja olin vetää itseni piippuun. Minulla oli vahva riittämättömyyden tunne.

Lopulta työni kuitenkin palkittiin. Vuonna 2015 olin ensimmäinen vihreiden kansanedustaja, joka pääsi läpi Keski-Suomen vaalipiiristä. Se oli mieletön voitto. Mutta se vaati veronsa. Olisin tarvinnut vuoden vapaat, että olisin palautunut kaikesta.”




"En halua ottaa itseäni liian vakavasti", Touko sanoo. Siksi hän ratsastaa tarvittaessa vaikka keppihevosella.
Huipulla on yksinäistä
”Puolueen puheenjohtajan paikka on aika yksinäinen. Minulta vaaditaan paljon asioita, ja aina joku pahoittaa mielensä. Paras lopputulos, mihin voin päästä, on se, että kaikki ovat jonkin verran tyytymättömiä.

On ironista, että olen koko elämäni tuntenut ulkopuolisuutta, ja nyt tunnen sitä taas. Tähänkö kaikki kokemani huipentuu? Silti tiedän, että lopulta taustani on tehnyt minusta vahvan.

Olen aina ollut altavastaaja, johon kukaan ei ole uskonut, mutta silti olen tässä. Minut on murrettu ja lyöty vaikka miten monta kertaa kanveesiin, mutta olen silti edelleen ihminen. Mitä enemmän minua lyödään, sitä enemmän saan voimaa jatkaa.

”Mitä enemmän minua lyödään, sitä enemmän saan voimaa jatkaa.”

Kiusatuksi tuleminen on opettanut sen, että tahdon mahdollisimman voimakkaasti ymmärtää muita. Minulla on niin vahva kokemus ääneni hiljentämisestä, että pyrin tekemään kaikkeni, ettei muiden tarvitsisi kokea samaa. Tunnistan edelleen sisälläni sen punatiiliseinään nojaavan, pienen ja murretun pojan. Olen tehnyt itselleni lupauksen, etten aio ikinä pettää sitä poikaa.

En pidä konflikteista, minulla on kova tarve ratkaista ja rauhoittaa tilanne. Sanon silti vahvasti mielipiteeni. On asioita, joista en neuvottele, kuten perus- ja ihmisoikeudet, tasa-arvoinen koulutus, ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin perusteet.

Työssäni saan voimani siitä, että autan ihmisiä eteenpäin. Kaikista täytyy pitää huolta, myös heistä, jotka epäonnistuvat. Se on minun missioni, sen avulla jaksan vaikeatkin hetket. Tärkein tehtäväni on maailmanparantaminen. Jos en voi tehdä sitä täysillä, en pysty elämään.”

EDIT 26.11. klo 19.32 Vaihdettu otsikon sana 'lihasta' sanaan 'massaa'. EDIT 27.11. klo 15.45 Vaihdettu jutun sana lihas sanaan massaa.

Touko Aalto
Syntyi 1.4.1984 Savonlinnassa, kasvoi Joensuussa. Asuu Jyväskylässä ja Helsingissä.

Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja ja Jyväskylän kaupunginvaltuutettu.

Työskennellyt muun muassa puhelinmyyjänä ja siivoojana.

Motto: ”Jos voit tehdä asialle jotain, tee, mutta jos et, älä murehdi.”
 

ATE

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
11 923
Onhan tuo 30 kiloa lisää treenattua massaa aika kova tulos kun alan huiput voivat saada ~ 5 kiloa vuodessa jos geenit ja olosuhteet on hyvät. :comp:

Pettämiskohun takia puolueen jättäneitä naisia täytyy kuitenkin jotenkin koittaa houkutella takaisin.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 089
Onhan tuo 30 kiloa lisää treenattua massaa aika kova tulos kun alan huiput voivat saada ~ 5 kiloa vuodessa jos geenit ja olosuhteet on hyvät. :comp:

Pettämiskohun takia puolueen jättäneitä naisia täytyy kuitenkin jotenkin koittaa houkutella takaisin.
Eikai tuossa treenatusta massasta puhuttu vaan massasta yleensä. Treenatessa voi myös saada treenaamatonta massaa kun muistaa syödä :D
 

neko

ᓚᘏᗢ
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 751
Vihreiden pj:llä se massa on tietenkin housuissa; sillä hurmataan lisää nuoria, mutta niin typeriä naisäänestäjiä. ;) Sitten he äänestävät ensi eduskuntavaaleissa Vihreät pääministeripuolueeksi vain "koska se tuntuu hyvältä", kuten eräskin nainen silmät pyörien katuhaastattelussa selitti. Ihan ok perustelu valintaan, kun tietää mikä katastrofi tästä seuraa (ei tarvinne kertoa?).
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 693
Vihreiden pj:llä se massa on tietenkin housuissa; sillä hurmataan lisää nuoria, mutta niin typeriä naisäänestäjiä. ;) Sitten he äänestävät ensi eduskuntavaaleissa Vihreät pääministeripuolueeksi vain "koska se tuntuu hyvältä", kuten eräskin nainen silmät pyörien katuhaastattelussa selitti. Ihan ok perustelu valintaan, kun tietää mikä katastrofi tästä seuraa (ei tarvinne kertoa?).
No, joka vaalien jälkeen on tapahtunut aina jonkun puolueen kannattajien mielestä peruuttamaton katastrofi. Ihan hyvin tässä silti menee, vaikka mokia onkin tehty. Oma lempparipuolue on toki aina se ainoa messiaspuolue. Vihreitten mielestä Vihreät, Persujen mielestä Persut.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 751
Aha juu. No tämäpä hyvä. Ei sitten huolta nee.. mut.. mistään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 693
Aha juu. No tämäpä hyvä. Ei sitten huolta nee.. mut.. mistään.
Saahan sitä huolestua, mutta kun joka puolueen kannattaja povaa niitä 'katastrofeja', niin alkaahan se huolestuminen kärsiä inflaatiota.

En usko, että Vihreät olisivat PM-puolue. Hallitukseen voivat kyllä päästä. Melskaavat sitten ydinvoimasta, mutta ovat kuitenkin päättämässä sen puolesta, jos vanhat merkit pitävät paikkansa.
 

tle88

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 117
Noita ydinvoimaloita pitäisi olla käynnissä jo pari kappaletta lisää. Energiaa käyttävä teollisuus pakenee maasta, missä sen saaminen ei ole täysin varmaa ja lisäksi vielä edullista. Lisäksi jos edes osakaan henkilöautoista korvautuu sähköautoilla, niin sähköstä tulee vielä pulaa. Jo nyt osa sähköstä joudutaan ostamaan muualta.

Suomen politiikan ongelma on se, että ihan arkijärkiset asiat alkavat mennä kuralle, kun päättäjät potevat jotain ihme ismejä. Halutaan aurinkosähköä maassa, missä on pimeää juuri kun sitä energiaa tarvittaisiin eniten. Uskotaan tuulivoimaan, vaikka se kuitenkin tarvitsee taakseen jonkin luotettavan muun sähkönlähteen. Ilman tukiaisia tuulivoima on vitsi, ja tukiaisten kanssa se muuttuu joksikin aatteeksi, jonka muut joutuvat kustantamaan.

Vähäistä syntyvyyttä halutaan jostain syystä paikata tulijoilla, kertomatta miksi se olisi niin huono asia, että maailmassa olisi hiukan vähemmän ihmisiä? Liittovaltio kehityksestä: Halutaan välttämättä antaa päätäntävalta omista asioista maan ulkopuolelle joillekin komissaareille, osaamatta kertoa sitä, miksi se olisi jotenkin parempi, että meidän omista asioistamme päättäisivät jotkut muut kuin me itse?

Politiikan ongelma on todellakin ihan tavallisen arkijärjen puute. Mikään yksittäinen perhe tai pieni tai keskikokoinen yritys ei voisi hoitaa omaa talouttaan siten, kuin poliitikot hoitavat tätä meidän yhteistä suurta taloutta. Kaikkea kaikille vaan, välittämättä tuon taivaallista siitä, mistä ne rahat noihin hankkeisiin otetaan. Kaikki osaavat kyllä tuhlata, mutta aika harva osaa tienata. Tyhmimmät eivät näemmä enää edes ymmärrä, mitä tuo koko sana edes tarkoittaa. Kyllähän tällaisen menon seuraaminen vituttaa aivan kummasti.

Ei minulla ole ratkaisuja moniinkaan asioihin. Ihan riemumielellä en olisi tätä liittovaltiokehitystä kuitenkaan ajamassa. Tällä väestömäärällä ja siten siis poliittisella painoarvolla meistä tehdään periferia, jonka osana on vain maksaa ja maksaa ja vielä kerran maksaa muiden laskuja. Noin se tulee menemään, arkijärki sanoo minulle noin. Ei varakkaampien ole mitään järkeä tehdä talousliittoja itseään köyhempien kanssa. Tyhmäkö sitä pitää olla, että tuo tuntuu jotenkin fiksulta ajatukselta?

Tällä touhulla rahat tulevat meiltä itseltämme loppumaan. Sen jälkeen loppuu yleinen sosiaalinen hyvinvointi. Niin vain käy, jos oman varallisuutensa antaa pois. Jos mukaan omaan kööriin ottaa vielä porukkaa (laittomat maahantulijat) , joka ovat lähinnä vain saama puolella koko ajan, niin väheneehän se oma osuus kakusta. Kuinka huono pitää matematiikassa olla, ettei tätä tajua?

Tässä on nyt jokin "vastuun kantamisen" ja "taakan jakamisen" kokoomuslainen ideologia, mitä minä en vain ymmärrä. Ennen tuollaista sanottiin kommunismiksi, ja sitä myös kokeiltiin tuossa naapurissa. Lopputulos ei ollut varsinaisesti mikään menestystarina. Nyt EU yrittää uudelleen tätä AIVAN SAMAA ASIAA, mutta kutsuu sitä vain toisilla sanoilla ja toisilla käsitteillä. Jostain syystä myös tämän maan oikeisto eli kokoomus on nyt tämän hankkeen takana. Miksi? Uskotaanko, että lopputulos on jotenkin erilainen tällä kertaa tätä "vastuuta kannettaessa" ja "taakkaa jakaessa", kun se on ollut noissa muissa kommunistimaissa? Uskotaanko, että lopputulos olisi jotenkin erilainen, kun sitä kokeillaan vielä isommalla porukalla kuin ennen?

Pidän täysin pöyristyttävänä, että kansallinen kokoomus ajaa politiikkaa, joka on vasemmistolaisempaa kuin mitä edes ilkeimmät stalinisti kommunistit olisivat osanneet keksiä. Maa jossa on pakkoverotuskoneisto jakaa keräämäänsä varallisuutta oikeiston avustamana tästä maasta ulos aivan lapioimalla, vaikka omassakin maassa on ihmisiä, jotka ovat pudonneet kelkasta, ja jotka tarvitsisivat apua. Ja eniten ehkä töitä. Kokoomus purkaa aivan innolla tätä nykyistä hyvinvointivaltiota. Niin minä tämän asian näen. "Säästetyt" rahat annetaan sitten pois tästä maasta. Miten muuten tämän nykyisen politiikan voisi tulkita, kun tuo on kuitenkin sen harjoitetun politiikan lopputulos?

Kerätään pakkoverottamalla 30 miljardia erilaisiin sosiaalisiin menoihin. Yksityistetään ko. toimiala. Ko. toimiala siirtää saadut maksut ulkomaille konserniveronkiertokikkailulla, jolloin raha ei jää tähän omaan maahan pyörittämään enää tätä maata. Vastineeksi tästä saadaan entistä huonompaa vastinetta noille maksetuille verovaroille, ja ko. varat vielä poistuvat tästä systeemistä. Mikä tämän toiminnan ideologia on? Koska kokoomuksen nykyisen politiikan mukaan noin tulee vääjäämättä käymään. Tämäkö on se tarkoitus? Antaa rahalle vähemmän vastinetta, ja antaa sen siirtyä vielä ulkomaille ja pois Suomesta?

Ja tässä perustelevana mantrana on, että tässä "kehityksessä pitää olla mukana" ja "että muutkin ovat"...
Mikä helvetin idea on jokin yksityistäminen, jos sen tuloksena aivan kaikki toimii sen jälkeen vain huonommin? Eikö kaiken harjoitettavan politiikan tarkoitus olekaan parantaa tätä omaa valtiota vielä entistäkin paremmaksi? Nyt ainakin näyttää siltä, että se ei ole enää se tarkoitus.

Voin kertoa, että sen päivän aurinko ei nouse, että minä pitäisin tätä toimintaa tai tätä harjoitettua politiikkaa järkevänä tai tämän meidän oman maamme ja kansamme etuna. Minä tulen jatkossa äänestämään niitä nyt jo aivan joka paikassa kummittelevia natseja, Saddam Husseinia tai vaikka itse Saatanaa, mutta sitä minä en tule äänestämään, että meidän vaivoin omalla työllämme keräämä varallisuus tulee valumaan toisten kansojen ja valheellisten ja epärehellisten EU -komissaarien hyppysiin. Minulla sentään veri kiertää vielä aivoissa. Minä kyllä tunnistan suoranaisen kusettajan ja suoranaisen maanpetturin sellaisen nähdessäni.

Kokoomuksen harjoittama politiikka on epäisänmaallista ja petollista politiikkaa. Käytännön tulos tuosta harjoitetusta politiikasta on Suomen ja suomalaisten suora köyhtyminen. En voi käsittää, miten kukaan itseään suomalaisena pitävä voi tuota porukkaa enää edes äänestää. Tyhmät.

T -.-
 
Viimeksi muokattu:

Aihio Sekasorto

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 264
Kastraatiokehotuksia, uhkailua ja maaseudun ihmiset ovat insestisiä. Kunhan ei heseläistä citypyöräilevää soijalatten särpijää tölväistä edes vitsillä, niin kannatus pysyy :kahvi:

Vihreät tuskin hallitukseen vaivautuvat. Tai sitten keksivät jonkun keinon päästä sieltä pois. Paitsi ehkä tyyliin kumppaneilla RKP ja Vasemmistoliitto. Ehkä varauksella SDP. Ei tuo vastuunkanto oikein heitä kiinnosta.
 

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Vihreillä on jostain syystä nyt asetettu vaihde mokailulle. Ihme junttipuolue.


Vihreiden puolueaktiivi esittää Mikko Kärnän kastroimista Twitterissä: "Kyseessä oli huumori"

Kärnä vaatii vihreiltä toimia vihapuhekulttuurin kitkemiseksi









Ihan tahdikasta ehdottaa kansanedustajan kastroimista ja nimittää tämän lapsia vahingoiksi.
"Vitsi, vitsi vaan." Jännä kyllä sama selitys ei ole mennyt virheille läpi kun persut ovat laukoneet typeryyksiä jossain.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 423
Vihreät tuskin hallitukseen vaivautuvat. Tai sitten keksivät jonkun keinon päästä sieltä pois. Paitsi ehkä tyyliin kumppaneilla RKP ja Vasemmistoliitto. Ehkä varauksella SDP. Ei tuo vastuunkanto oikein heitä kiinnosta.
Vihreitä? Nehän on erittäin hanakoita menemään hallitukseen.
Ne oli Lipposen molemmissa hallituksissa 1995-2002 (lähtivät etukäteen Olki 3:n takia)
Vanhasen II:ssa (ja Kiviniemen I:ssä) 2007-2011
Ja Kataisen & Stubbin hallituksessa 2011-2014 (lähtivät Fennovoiman takia)

Eli vuoden 1995 jälkeen ainoat hallitukset joihin ne ei mennyt oli Vanhasen I ja Sipilän hallitus.
 

Aihio Sekasorto

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 264
Eiköstä Huhtasaarikin ole sanonut jotain saman suuntaista, että ihmisoikeudet eivät kuulu kaikille ihmisille.
En tiedä. Onko hän sanonut jotain samansuuntaista? Koska on eri asia sanoa, etteivät ihmisoikeudet kuulu kaikille ihmisille kuin että kaikilla suomalaisilla ei pitäisi olla oikeus järjestää mielenosoituksia. Ne ovat kaksi hyvin eri asiaa.

Ja jos sanoi, niin kiinnostaa myös kuulla asiayhteys. Sanoiko hän, että vaikka tekemällä vakavia, sadistisia rikoksia menettää oikeuksiaan? Koska en olisi eri mieltä. Oikeuksiaan tosiaan on mahdollista menettää. Esimerkiksi rikkomalla lakia voi menettää oikeutensa vapauteen.

Ja sitten vielä, että mitä Huhtasaari liittyy siihen kun virheiden puheenjohtaja valehtelee täysin häpeilemättä ja on sitä mieltä, että mielenilmaisun oikeuden ei kuuluisi koskea kaikkia suomalaisia?
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 423
En tiedä. Onko hän sanonut jotain samansuuntaista? Koska on eri asia sanoa, etteivät ihmisoikeudet kuulu kaikille ihmisille kuin että kaikilla suomalaisilla ei pitäisi olla oikeus järjestää mielenosoituksia. Ne ovat kaksi hyvin eri asiaa.

Ja jos sanoi, niin kiinnostaa myös kuulla asiayhteys. Sanoiko hän, että vaikka tekemällä vakavia, sadistisia rikoksia menettää oikeuksiaan? Koska en olisi eri mieltä. Oikeuksiaan tosiaan on mahdollista menettää. Esimerkiksi rikkomalla lakia voi menettää oikeutensa vapauteen.

Ja sitten vielä, että mitä Huhtasaari liittyy siihen kun virheiden puheenjohtaja valehtelee täysin häpeilemättä ja on
sitä mieltä, että mielenilmaisun oikeuden ei kuuluisi koskea kaikkia suomalaisia?
Jos vedotaan ihmisoikeuksiin niin sitten nuo eivät todellakaan ole kaksi hyvin eri asiaa vaan ne ovat sama asia. Ihmisoikeudet kuuluu kaikille ihmisille sillä perusteella että he ovat ihmisiä. Niitä ei voi menettää riippumatta siitä mitä tekee, oli kyseessä sitten natsi, terroristi, rikollinen tai kuka muukaan. Ihmisoikeudet saat kun synnyt ihmiseksi ja ainoa keino miten voit menettää ne on jos kuolet (jos silloinkaan).



Ja joo, ei Huhtasaaren sanomiset tee Touko Aallon sanomisista yhtään sen hyväksyttävämpiä. Jos Aalto on sanonut että ihmisoikeudet ei kuulu noille niin sitten hän on täysin yhtä väärässä kuin Huhtasaari on tuossa twiitissään.
Mutta jos pitää tuota Aallon kantaa ihmisoikeuksista jotenkin deal breakerina niin saman logiikan pitäisi sitten myös päteä Huhtasaareen.
 

Aihio Sekasorto

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 264
Se ei ole minulle deal breaker. Kyllä se on Virheet kokonaisuudessaan, ei vain Toukopouko.
 

Lallijuoppo

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
6 683
Jos vedotaan ihmisoikeuksiin niin sitten nuo eivät todellakaan ole kaksi hyvin eri asiaa vaan ne ovat sama asia. Ihmisoikeudet kuuluu kaikille ihmisille sillä perusteella että he ovat ihmisiä. Niitä ei voi menettää riippumatta siitä mitä tekee, oli kyseessä sitten natsi, terroristi, rikollinen tai kuka muukaan. Ihmisoikeudet saat kun synnyt ihmiseksi ja ainoa keino miten voit menettää ne on jos kuolet (jos silloinkaan).
Ainakaan tuossa lainaamassasi twiitissä ei puhuttu mitään siitä, että terroristi menettäisi ihmisoikeutensa, vaan että ihmisoikeuksilla pitää suojata terroristin kohdetta. Ja kyllä vaikkapa sellainen ihmisoikeusloukkaus kuin sulkeminen vankilaan on vähintä, mitä terroristille pitää tehdä.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 423
Ainakaan tuossa lainaamassasi twiitissä ei puhuttu mitään siitä, että terroristi menettäisi ihmisoikeutensa, vaan että ihmisoikeuksilla pitää suojata terroristin kohdetta. Ja kyllä vaikkapa sellainen ihmisoikeusloukkaus kuin sulkeminen vankilaan on vähintä, mitä terroristille pitää tehdä.
Tuo ei ole ihmisoikeusloukkaus. Loukkaus olisi sulkea ihminen vankilaan ilman syytä.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 583
Keskimmäisen teksti kuulostaa vähän hassulta: "Sodassa taistelevat ja kaatuvat kaikki suomalaiset". Kai nyt sentään joku jäi kaatumatta, kun suomalaisia täällä vielä on. :p

No asiaan. Fasismin vastustaminen ei ole millään tavalla väärin, päinvastoin. Mutta kyllä siitä jonkunlainen vasemmistolaisuuden tuoksahdus tulee yksinkertaisesti siksi, että fasismista ja sen vastustamisesta ovat perinteisesti pitäneet ääntä kommunistit ja muu äärivasemmisto (välillä myös ei-vasemmistolaiset hyödylliset idiootit ja opportunistit).
Niin onhan tuo sillätavalla huvittava kannanotto, että niitä antifasisteja (kommunisteja) vastaan siellä sodassa taisteltiin ja kuoltiin.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
1 168
Eduskunnassa menossa vieläkin keskustelu alkoholilain uudistamisesta. Kamalaa kuunneltavaa suurimmaksi osaksi mutta huomasin että tuon keskustelun voisi vetää uusiksi jos alkoholi korvattaisiin turvapaikanhakijalla. 90% puheenvuoroista muuttuisi järkeviksi.

"Ei enää yhtää haittoja turvapaikanhakijoista lapsille tai aikuisille, ei yhtään turvapaikanhakijan aiheuttamaa kuolemaa, en halua turvapaikanhakijoista johtuvaa turvallisuuden heikkenemistä, ei lisää turvapaikanhakijoista lisääntyviä sosiaali ja terveysmenoja. Poliisille lisää työtä ilman lisää resursseja. Syntyneitä haittoja ei pystytä perumaan. Turvapaikanhakijoiden välilliset kustannukset olisivat vähintään miljardi vuodessa." Jne jne.

Voisi itkettää ellei naurattaisi. :rofl:
 

Zefram Cochrane

The Engineer
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 844
Noita ydinvoimaloita pitäisi olla käynnissä jo pari kappaletta lisää. Energiaa käyttävä teollisuus pakenee maasta, missä sen saaminen ei ole täysin varmaa ja lisäksi vielä edullista. Lisäksi jos edes osakaan henkilöautoista korvautuu sähköautoilla, niin sähköstä tulee vielä pulaa. Jo nyt osa sähköstä joudutaan ostamaan muualta.

Suomen politiikan ongelma on se, että ihan arkijärkiset asiat alkavat mennä kuralle, kun päättäjät potevat jotain ihme ismejä. Halutaan aurinkosähköä maassa, missä on pimeää juuri kun sitä energiaa tarvittaisiin eniten. Uskotaan tuulivoimaan, vaikka se kuitenkin tarvitsee taakseen jonkin luotettavan muun sähkönlähteen. Ilman tukiaisia tuulivoima on vitsi, ja tukiaisten kanssa se muuttuu joksikin aatteeksi, jonka muut joutuvat kustantamaan.

Vähäistä syntyvyyttä halutaan jostain syystä paikata tulijoilla, kertomatta miksi se olisi niin huono asia, että maailmassa olisi hiukan vähemmän ihmisiä? Liittovaltio kehityksestä: Halutaan välttämättä antaa päätäntävalta omista asioista maan ulkopuolelle joillekin komissaareille, osaamatta kertoa sitä, miksi se olisi jotenkin parempi, että meidän omista asioistamme päättäisivät jotkut muut kuin me itse?

Politiikan ongelma on todellakin ihan tavallisen arkijärjen puute. Mikään yksittäinen perhe tai pieni tai keskikokoinen yritys ei voisi hoitaa omaa talouttaan siten, kuin poliitikot hoitavat tätä meidän yhteistä suurta taloutta. Kaikkea kaikille vaan, välittämättä tuon taivaallista siitä, mistä ne rahat noihin hankkeisiin otetaan. Kaikki osaavat kyllä tuhlata, mutta aika harva osaa tienata. Tyhmimmät eivät näemmä enää edes ymmärrä, mitä tuo koko sana edes tarkoittaa. Kyllähän tällaisen menon seuraaminen vituttaa aivan kummasti.

Ei minulla ole ratkaisuja moniinkaan asioihin. Ihan riemumielellä en olisi tätä liittovaltiokehitystä kuitenkaan ajamassa. Tällä väestömäärällä ja siten siis poliittisella painoarvolla meistä tehdään periferia, jonka osana on vain maksaa ja maksaa ja vielä kerran maksaa muiden laskuja. Noin se tulee menemään, arkijärki sanoo minulle noin. Ei varakkaampien ole mitään järkeä tehdä talousliittoja itseään köyhempien kanssa. Tyhmäkö sitä pitää olla, että tuo tuntuu jotenkin fiksulta ajatukselta?

Tällä touhulla rahat tulevat meiltä itseltämme loppumaan. Sen jälkeen loppuu yleinen sosiaalinen hyvinvointi. Niin vain käy, jos oman varallisuutensa antaa pois. Jos mukaan omaan kööriin ottaa vielä porukkaa (laittomat maahantulijat) , joka ovat lähinnä vain saama puolella koko ajan, niin väheneehän se oma osuus kakusta. Kuinka huono pitää matematiikassa olla, ettei tätä tajua?

Tässä on nyt jokin "vastuun kantamisen" ja "taakan jakamisen" kokoomuslainen ideologia, mitä minä en vain ymmärrä. Ennen tuollaista sanottiin kommunismiksi, ja sitä myös kokeiltiin tuossa naapurissa. Lopputulos ei ollut varsinaisesti mikään menestystarina. Nyt EU yrittää uudelleen tätä AIVAN SAMAA ASIAA, mutta kutsuu sitä vain toisilla sanoilla ja toisilla käsitteillä. Jostain syystä myös tämän maan oikeisto eli kokoomus on nyt tämän hankkeen takana. Miksi? Uskotaanko, että lopputulos on jotenkin erilainen tällä kertaa tätä "vastuuta kannettaessa" ja "taakkaa jakaessa", kun se on ollut noissa muissa kommunistimaissa? Uskotaanko, että lopputulos olisi jotenkin erilainen, kun sitä kokeillaan vielä isommalla porukalla kuin ennen?

Pidän täysin pöyristyttävänä, että kansallinen kokoomus ajaa politiikkaa, joka on vasemmistolaisempaa kuin mitä edes ilkeimmät stalinisti kommunistit olisivat osanneet keksiä. Maa jossa on pakkoverotuskoneisto jakaa keräämäänsä varallisuutta oikeiston avustamana tästä maasta ulos aivan lapioimalla, vaikka omassakin maassa on ihmisiä, jotka ovat pudonneet kelkasta, ja jotka tarvitsisivat apua. Ja eniten ehkä töitä. Kokoomus purkaa aivan innolla tätä nykyistä hyvinvointivaltiota. Niin minä tämän asian näen. "Säästetyt" rahat annetaan sitten pois tästä maasta. Miten muuten tämän nykyisen politiikan voisi tulkita, kun tuo on kuitenkin sen harjoitetun politiikan lopputulos?

Kerätään pakkoverottamalla 30 miljardia erilaisiin sosiaalisiin menoihin. Yksityistetään ko. toimiala. Ko. toimiala siirtää saadut maksut ulkomaille konserniveronkiertokikkailulla, jolloin raha ei jää tähän omaan maahan pyörittämään enää tätä maata. Vastineeksi tästä saadaan entistä huonompaa vastinetta noille maksetuille verovaroille, ja ko. varat vielä poistuvat tästä systeemistä. Mikä tämän toiminnan ideologia on? Koska kokoomuksen nykyisen politiikan mukaan noin tulee vääjäämättä käymään. Tämäkö on se tarkoitus? Antaa rahalle vähemmän vastinetta, ja antaa sen siirtyä vielä ulkomaille ja pois Suomesta?

Ja tässä perustelevana mantrana on, että tässä "kehityksessä pitää olla mukana" ja "että muutkin ovat"...
Mikä helvetin idea on jokin yksityistäminen, jos sen tuloksena aivan kaikki toimii sen jälkeen vain huonommin? Eikö kaiken harjoitettavan politiikan tarkoitus olekaan parantaa tätä omaa valtiota vielä entistäkin paremmaksi? Nyt ainakin näyttää siltä, että se ei ole enää se tarkoitus.

Voin kertoa, että sen päivän aurinko ei nouse, että minä pitäisin tätä toimintaa tai tätä harjoitettua politiikkaa järkevänä tai tämän meidän oman maamme ja kansamme etuna. Minä tulen jatkossa äänestämään niitä nyt jo aivan joka paikassa kummittelevia natseja, Saddam Husseinia tai vaikka itse Saatanaa, mutta sitä minä en tule äänestämään, että meidän vaivoin omalla työllämme keräämä varallisuus tulee valumaan toisten kansojen ja valheellisten ja epärehellisten EU -komissaarien hyppysiin. Minulla sentään veri kiertää vielä aivoissa. Minä kyllä tunnistan suoranaisen kusettajan ja suoranaisen maanpetturin sellaisen nähdessäni.

Kokoomuksen harjoittama politiikka on epäisänmaallista ja petollista politiikkaa. Käytännön tulos tuosta harjoitetusta politiikasta on Suomen ja suomalaisten suora köyhtyminen. En voi käsittää, miten kukaan itseään suomalaisena pitävä voi tuota porukkaa enää edes äänestää. Tyhmät.

T -.-
Valitsit puolueen, joka Suomen puoleista vähiten kannattaa mainitsemaasi politiikkaa.:facepalm:

Puhuminen liittovaltiokehityksestä voi tarkoittaa melkein mitä vaan. Kannattaisi ennemmin ottaa kantaa yksittäisiin osaalueisiin. Esim. puolustusyhteistyö on Suomen kannalta erittäin hyödyllistä. Katainen heitti, että tässä pitäisi päästä NATO-artiklan 5 tasolle. Vastuunjakoa esim. veloista Kokoomus ei hyväksy. Kannattaa myös huomata, että edes Yhdysvaltain liittovaltio ei ole vastuussa yksittäisen osavaltion veloista.

Maahanmuuttokysymyksissä myös Kokoomuksella on parannettavaa, mutta suurin tulppa tässä asiassa löytyy Saksasta.

Kerätään pakkoverottamalla 30 miljardia erilaisiin sosiaalisiin menoihin. Yksityistetään ko. toimiala. Ko. toimiala siirtää saadut maksut ulkomaille konserniveronkiertokikkailulla, jolloin raha ei jää tähän omaan maahan pyörittämään enää tätä maata. Vastineeksi tästä saadaan entistä huonompaa vastinetta noille maksetuille verovaroille, ja ko. varat vielä poistuvat tästä systeemistä. Mikä tämän toiminnan ideologia on? Koska kokoomuksen nykyisen politiikan mukaan noin tulee vääjäämättä käymään. Tämäkö on se tarkoitus? Antaa rahalle vähemmän vastinetta, ja antaa sen siirtyä vielä ulkomaille ja pois Suomesta?
Kuulostaa vasemmiston propakandalta/paskapuheilta.:tdown:

Sinulle sopivia puolueita Suomessa ovat Vasemmistoliitto ja Suomen kommunistinen puolue.
 

tle88

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 117
>> Kuulostaa vasemmiston propakandalta/paskapuheilta.:tdown:
>> Sinulle sopivia puolueita Suomessa ovat Vasemmistoliitto
>> ja Suomen kommunistinen puolue.

Kokoomus ajaa perusterveydenhoidon yksityistämistä. Nämä yksityiset firmat ovat jo keskittyneet muutaman ison toimijan haltuun, liki kaikki pienemmät lääkärikeskukset ovat jo ostettu pois ja liitetty noihin muutamaan isoon konserniin. Ne ovat rekisteröity ulkomaille, ja ne tekevät juuri sitä konserni veronkierto kikkailua, jossakin on jokin aliyhtiö joka on aivan helvetisti velkaa, ja sen aliyhtiön velat voidaan poistaa päältä. Se tarkoittaa sitä, että nämä Suomessa toimivat isot terveysjättiläiset EIVÄT MAKSA veroja. Eivät tänne, eivätkä ilmeisesti minnekään muuallekaan. Samalla näiden terveystalojen johtajien palkat ja palkkiot vievät heidät verotilastojen kärkeen. Ne rahat ovat alun perin verottamalla meiltä otettuja rahoja. <- jäikö jokin tuosta nyt käsittämättä?

Mollaa vapaasti vaan minua kommunistiksi ja vaikka natsiksi ja vaikka miksi huvittaa, mutta tuota edellä mainittua tosiasiaa Sinä ET PYSTY selittämään miksikään muuksi. Piste.

Vanha keskustelutemppu: Kun asiaa ei voi muuttaa muuksi, kiinnitetään huomio kirjoittajaan. Ok. Olen sen verran narsisti kusipää, että se sopii kyllä minulle. Minä olen konservatiivi, ja oikeistolainen. Kokoomus edustaa minulle nyt vain uuden tyyppistä eurososialismia, missä voitot näille yksityisille toimijoille tulevatkin vapaiden markkinoiden sijasta veronmaksajilta, ja jos toiminta onkin jotenkin tappiollista, niin sen jälkeen ne tappiotkin vasta kaadetaankin veronmaksajien syliin. Niinhän nämä eurooppalaiset pankitkin jo toimivat. Velkaa voidaan antaa kenelle tahansa millä korolla tahansa, kun keskuspankki ottaa takaisin kontolleen nämä suoranaiset paskapaperit. Tuo on inflaatiota aiheuttavaa setelirahoitusta, mutta joku keksi tehdä siihen tuon yhden ylimääräisen askeleen, että asia ei muka näytäkään enää siltä. Euro on käsittääkseni aika pahassa jamassa oikeasti.

Minun mielestäni meistä kahdesta Sinä olet nyt se vasemmistolainen punikki, joka on käsi kyynärpäätä myöden yhteisissä varoissa ja varallisuudessa tuon oman puolueesi kanssa. Tilannehan olisi aivan eri, jos pakkoveroja ei kerättäisi, ja markkinoilla olisi vapaasti eri terveystaloja kilpailemassa toimintojensa laadulla niistä asiakkaista. Nyt kun tilanne on tämä, että verot kerätään, ja taustalla kähmitään ne sopimukset, niin johto saa runsaat palkkionsa, ja konsernin omistajat vievät ne rahat vielä maasta. Verot jäävät maksamatta, ja minä maksan sitten kahta kauheammin tuloveroja ja bensaveroja ja sähköveroja... ja saan vielä noille maksetuille maksuille myös huonomman vastineenkin. Sitähän maksaa ne optiot ja voitot siihen toiminta kulujen päälle myös.

Älä ala tässä kohtaa jauhamaan minun poliittisesta kannastani, vaan selitä nyt, mikä tuossa edellä olevassa kuvauksessa ei ollut totta, kun se käytännössä kuitenkin ON TOTTA. Tylysti sanoen: Jos yhteisestä hyvinvointi kassasta varasteleva epärehellinen europunikki vetää sinivalkoisen kokoomusnaamarin naamaansa, niin hän mielestäni on kyllä edelleenkin vain yhteisestä kassasta varasteleva europunikki. Minä kun osaan tunnistaa tällaiset toimijat, ja Sinä ilmeisesti et.

Voit vapaasti jatkaa uskoasi kokoomukseen, mutta minusta kyseinen toiminta ei ole Suomen eikä suomalaisten edun mukaista toimintaa. Se vain on niin. Tässä ovat nyt kyseessä yhteiset asiat ja tämä valtio, muutaman ymmärtämättömän lapsen lapsenusko johonkin entiseen oikeistopuolueeseen ja johonkin yksityistämisen ismiin asioissa, joihin ne eivät sovi, ei merkitse minulle yhtään mitään.

Kokoomuksen ajaman politiikan seurauksena terveydenhuollon laatu heikkenee, ja sen hinta tulee vääjäämättä kohoamaan. Kaikkialla missä yksityiset toimijat ovat päässeet rellestämään, jälki on ollut aivan kauheaa. Todellisuudessa Amerikan ihmemaassa suurin osa ihmisistä on vailla säädyllistä terveydenhoitoa. Tämäkin asia saadaan sieltä kopioitua tänne, jos niin halutaan. Haluammeko me oikeasti tätä?

T -.-
 

Zefram Cochrane

The Engineer
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 844
>> Kuulostaa vasemmiston propakandalta/paskapuheilta.:tdown:
>> Sinulle sopivia puolueita Suomessa ovat Vasemmistoliitto
>> ja Suomen kommunistinen puolue.

Kokoomus ajaa perusterveydenhoidon yksityistämistä. Nämä yksityiset firmat ovat jo keskittyneet muutaman ison toimijan haltuun, liki kaikki pienemmät lääkärikeskukset ovat jo ostettu pois ja liitetty noihin muutamaan isoon konserniin. Ne ovat rekisteröity ulkomaille, ja ne tekevät juuri sitä konserni veronkierto kikkailua, jossakin on jokin aliyhtiö joka on aivan helvetisti velkaa, ja sen aliyhtiön velat voidaan poistaa päältä. Se tarkoittaa sitä, että nämä Suomessa toimivat isot terveysjättiläiset EIVÄT MAKSA veroja. Eivät tänne, eivätkä ilmeisesti minnekään muuallekaan. Samalla näiden terveystalojen johtajien palkat ja palkkiot vievät heidät verotilastojen kärkeen. Ne rahat ovat alun perin verottamalla meiltä otettuja rahoja. <- jäikö jokin tuosta nyt käsittämättä?

Mollaa vapaasti vaan minua kommunistiksi ja vaikka natsiksi ja vaikka miksi huvittaa, mutta tuota edellä mainittua tosiasiaa Sinä ET PYSTY selittämään miksikään muuksi. Piste.
Kokoomus ajaa yksityisen sairaanhoidon lisäämistä kilpailusyistä. Lisää kilpailua --> lisää tehokkuutta --> kustannuksia alemmas. Edelleen myös Kokoomuksen mielestä suurin osa sairaanhoidosta pitää pysyä kunnallisilla toimijoilla.

Verokikkailun estäminen etenee EU tasolla tosin hitaasti.

Mistä tuntee kommunistin?

If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.
 

Melbac

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 544
Kokoomus ajaa yksityisen sairaanhoidon lisäämistä kilpailusyistä. Lisää kilpailua --> lisää tehokkuutta --> kustannuksia alemmas. Edelleen myös Kokoomuksen mielestä suurin osa sairaanhoidosta pitää pysyä kunnallisilla toimijoilla.

Verokikkailun estäminen etenee EU tasolla tosin hitaasti.

Mistä tuntee kommunistin?

If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.
Oikeasti noi sopimukset ei taida mennä kuin parille isolle firmalle joiden kesken ei ole mitään kilpailua?.Toi tehokkuus voi nousta mutta epäilisin että kustannukset tulee nousemaan eikä laskemaan koska noiden on tarkoitus tehdä voittoa osakkeenomistajilleen,samalla verotulot noista firmoista on olemattomat kun maksavat alhainta mahdollista palkkaa ulkomaisille työntekijöille ja kierrättävät voitot veroparatiisien kautta eli raha ei palaudu samassa määrässä suomen kulutukseen kuin aikaisemmin.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
240 156
Viestejä
4 193 218
Jäsenet
70 868
Uusin jäsen
Kaskii

Hinta.fi

Ylös Bottom