Valtaosalla väestöstä verisuonet tukkeutuvat iän myötä - mikä ratkaisuksi?

Liittynyt
13.03.2017
Viestejä
89
HDL on ns hyvää kolesterolia, mitä korkeampi sen parempi.
Triglyserideistä kukaan ei ole vielä puhunut mitään, niiden lukema pitäisi olla mahdollisimman alhainen.
Rasvaista merikalaa, kananmunia, juustoa ja tummanvihreitä vihanneksia sekä marjoja ja vähän turkkilaista jugurttia...noilla mennään. Leipää, pullaa ja perunaa syömällä paino raketoi.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Otetaanpa yksi hauska historiakatsaus:

Otto Hjelt tunnetaan Suomen lääketieteen historian isänä, mutta sen lisäksi hän oli patologian, oikeuslääketieteen ja terveydenhoidon (nyk. terveydensuojelu) uranuurtajana eniten vaikuttanut suomalainen lääkäri 1800-luvun jälkipuoliskolla.

Professori Hjelt oli patologian opetustoiminnan luoja ja kehittäjä sekä mikroskooppisen solupatologian uranuurtaja Suomessa. Sitä varten oli järjestettävä ruumiinavaustoiminta, luotava mikroskooppisen tutkimuksen laboratorio ja koottava patologis-anatominen kokoelma esittelemään sairauksien aiheuttamia muutoksia eri elimissä. Hjelt sai patologian ja valtiolääketieteen laitoksen käyttöön aluksi vain neljä huonetta ns. Uudelta klinikalta. Sen vuoksi ensimmäisiin tavoitteisiin kuului oman laitosrakennuksen saaminen lähitulevaisuudessa. Lähteestä Otto E. A. Hjelt (1823—1913) — patologian, oikeuslääketieteen ja terveydenhoidon uranuurtaja Suomessa

Dosentti Tolonen tietää kertoa Hjeltistä seuraavaa ja tässä kohtaa teksti onkin mielenkiintoista tämän ketjun kannalta:

"Helsingin yliopiston patologian professori Hjelt julkaisi 1900-luvun alussa 1 000 miehelle tekemänsä ruumiinavauksen tulokset. Yhdelläkään heistä ei ollut sydäninfarktia. Sydäntaudit ovat tulleet suomalaiseen väestön vitsaukseksi viimeisten sadan vuoden kuluessa, erityisesti sotien jälkeen ja nykyään ne ovat yleisin kuolinsyy. Miksi näin on käynyt?""


Voinemme olettaa, että 1800-luvulla, kun professori Hjelt tutki suomalaisten miesten raatoja, margariinia, rypsiöljyä, oliiviöljyä tai mitään muutakaan nykyajan "terveystuotetta" ei ollut suomalaisen miehen ruokapöydässä. Eikä suomalainen mies taatusti syönyt "välimerellisesti" tai varmaan rehujakaan suuremmin?

Sitä en osaa sanoa mitä silloin syötiin, syötiinkö leipää (ei varmaankaan vehnäleipää), pettu ja ruis olivat käytössä, tuontihedelmiä ei ollut, kotimaisia marjoja varmaan käytettiin jonkinverta, lehmänmaitoa juotiin täysillä prosenteilla ja liha ja läski olivat arvossaan?

Onkohan jollakulla käsitystä, millainen ruokavaliomme oli 150 vuotta sitten?

Sydän-verisuonien syy täytyy olla WW2 jälkeen elämäämme ilmaantunut muutos.

Ainakin yksi asia mikä on muuttunut, on elämämme amerikkalaistuminen ja erään Ancel Keys nimisen yhdysvaltalaisherran opit mitä meidän pitäisi syödä. Ankeriastutkija Ancel Keys oli WW2 aikoihin Yhdysvaltain armeijan leivissä kuten varmasti moni muukin. Ancel Keysiä on kiittäminen ns. K-rationista (K niinku Keys?), joka liittyy jenkkisotureiden rautaisannoksiin. Tämän jälkeen kun Ancel poika oli saanut sotilaiden syömiset järjesteltyä (tai sotkettua), siirtyi Ancel peukaloimaan koko maailman ruokavaliota.
 
Viimeksi muokattu:

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 107
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
55

Tilastokeskuksen elinajanodotteet. Joo blurris, kyllä ennen oli paremmin
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 122

Tilastokeskuksen elinajanodotteet. Joo blurris, kyllä ennen oli paremmin
Tätä vääristää se, että joskus >100 vuotta sitten n. puolet ihmisistä kuoli lapsina.

Jos ihminen selvisi aikuiseksi asti, sen jälkeen jäljellä oleva eliniänodote ei ole kasvanut merkittävästi, aikuisiksi asti selvinneet ihmiset elivät melkein yhtä vanhoiksi kuin nykyäänkin (tai siis ero on ehkä luokkaa 10 vuotta, ei 40 vuotta
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
368
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 854
Tuolla isossa ja mahtavassa USAssa on kaikki kieroutunutta, kaikkien suurimpien terveysliittojen rahoituksia tutkimalla jäljet johtavat sylttytehtaalle. (Kyseiseen tutkimukseen liittymättä.)

What the Health (2017) - IMDb
https://www.netflix.com/title/80174177

Tämä What the Health dokkari on mielenkiintoinen ja aiheeseen liittyvä, Cowspiracyn tekijöiltä.
Oli siinä asiaa, mutta ei ihan kyennyt katsomaan loppuun asti. Liika nojattiin yksittäisiin tutkimuksiin, joiden perusteella demonisoitiin paljon ruoka-aineita.
Ei ammattilaiset tee päätöksiä yksittäisten tutkimusten perusteella, vaan siihen tarvitaan hieman enemmän näyttöä.

Esimerkkinä Amerikkalaiset saivat kananmunien käytöstä terveysriskin esiin tuon dokumentin mukaan (muistaakseni) ja taas suomalaisten tutkimuksissa näyttö on päinvastaista:
Uutta tietoa kananmunien ja terveyden välisestä yhteydestä kuopiolaistutkimuksista (vieraskirjoitus) - PRONUTRITIONIST

Toki ne kasvikset on se hyvän ja terveellisen ruokavalion perusta ja rahoituskuviot oli kyseenalaisia.
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
55
Tätä vääristää se, että joskus >100 vuotta sitten n. puolet ihmisistä kuoli lapsina.

Jos ihminen selvisi aikuiseksi asti, sen jälkeen jäljellä oleva eliniänodote ei ole kasvanut merkittävästi, aikuisiksi asti selvinneet ihmiset elivät melkein yhtä vanhoiksi kuin nykyäänkin (tai siis ero on ehkä luokkaa 10 vuotta, ei 40 vuotta
Miten sen nyt ottaa. Samaa asiaa, eri taulukko. Tässä "aikuisväestön" ja koko väestön eritelty kokonaiskuolleisuus sydän- ja verenkiertoelinten sairauksiin. Haen tässä ryhmien välistä eroa. Myönnettäköön, että tätäkin varmasti jonkin verran vääristää esim. vastasyntyneiden sydän- ja verenkiertoelinten epämuodostumista / kehityshäiriöistä johtuva yliedustus ikäryhmän kuolinsyissä. Itse en pitäisi sitä niin kovin merkittävänä kokonaisuudelle. Laskevasta trendistä voisi tehdä oman ketjunsa esim. "länsimaisen lääketieteen voittokulku, statiinit <3 pitäisikö niitä lisätä vesijohtoveteen" tmv.


Tämän ketjun lisäksi annan peukut tuolle "diabeteshuijaus" -ketjulle. Olikin aika saada vaihtelua bilderberg-illuminati-jankutukseen.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 854
Kaksi tuoretta kirjoitusta kolesterolista. Tohtori Tolosen, joka väittää että kolesteroliteoria on kuollut sekä Pauli Ohukaisen vastaus tähän: kolesteroliteoria elää ja voi hyvin.

Itsellä ei ole epäselvyyttä kumpi tietää ja tuntee asiat paremmin, mutta moni ei tiedä ja tämän kaltaiset kisailut helposti hämmentää ihmisiä. Onneksi on kuitenkin henkilöitä, kuten Ohukainen, joka taistelee tieteen puolesta.

Mielenkiintoinen havaintoni Tolosen, Somppien ja Heikkilän tyyppisten lääkäreiden kannanotoissa on se, että niissä yleensä syytetään lääketeollisuutta, lääkäreitä ja tutkijoita sidonnaisuuksista, vaikka he itse tekevät tyypillisesti bisnestä, juuri näillä omilla opeillaan.
 

JormaVeitikka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.12.2016
Viestejä
1 453
Se on fakta, että punaisen lihan (erityisesti prosessoidun) syönti lyhentää elämää. Ei se sitä välttämättä pelkästään kolesteroli-yhteyden kautta kuitenkaan tee, vaan siihen voi liittyä myös muuta. Mortality from different causes associated with meat, heme iron, nitrates, and nitrites in the NIH-AARP Diet and Health Study: population based cohort study | The BMJ

Toinen fakta on se, että suomalaiset syövät yhä enemmän punaista(kin) lihaa. Joka vuosi lihaa menee ihmisten mahaan yhä enemmän ja enemmän. Vegebuumista huolimatta. Ilmeisesti sekasyöjät syövät oikein olan takaa entistä enemmän lihaa, eikä vegeilijät pysty käppyröitä tasoittamaan.

Kansanterveydelliseltä kannalta tai yksilönkään kannalta ongelma ei välttämättä ole lihansyönti sinällään, vaan se, että sitä menee niin tolkuton määrä. Liha on aiemmin ollut juhlapäivien herkku, ja ihmiset voisivat pyrkiä tähän nykyäänkin. Ei tarvitse koko ajan tai joka päivä mussuttaa lihaa, vaan siitä voi nauttia silloin tällöin. Tällöin varmaan se B12-saantikin on turvattu ilman pillereitä.
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
839
Tätä vääristää se, että joskus >100 vuotta sitten n. puolet ihmisistä kuoli lapsina.

Jos ihminen selvisi aikuiseksi asti, sen jälkeen jäljellä oleva eliniänodote ei ole kasvanut merkittävästi, aikuisiksi asti selvinneet ihmiset elivät melkein yhtä vanhoiksi kuin nykyäänkin (tai siis ero on ehkä luokkaa 10 vuotta, ei 40 vuotta
Nimenomaan näin. Tein täysin kattavan sukupuun äitini isän puolelta aina 1700-luvun alkuun saakka. Sukupuussa oli siis mukana ainoastaan vanhemmat. Kun jätettiin huomioimatta ennenaikaisesti kuolleet (alle 1/3 = kulkutaudit, hukkuneet yms.) oli keskimääräinen saavutettu elinikä ajanjaksosta riippumatta n. 70 vuotta.

Varsin kaukaiset esi-isäni elivät siis liki 300 vuotta sitten keskimäärin noin 70-vuotiaiksi. Mukana oli yli 80 vuoden iän saavuttaneita pariskuntiakin, eikä lääkäreitä ollut mailla halmeilla. Uskoakseni ihmiset söivät tuolloin huomattavasti terveellisemmin kuin tänä päivänä, ja päivän aikana tehtävät askareet tuottivat helposti yli 20 000 askelta vuorokaudessa.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Voin kulutus se vaan kasvaa. Ei taida rasvapropaganda enää oikein tepsiä?

Voin kilohinta on yli kaksinkertaistunut EU-alueella – ”Ruokailutottumukset ovat muuttuneet” - Suomenkuvalehti.fi

Onneksi B12-vitamiinia on nykyään lisätty vaikka mihin (vege)tuotteeseen juuri siksi ettei pillereitä tarvitsisi vetää :)
Minusta se on "pillereiden vetämistä" vaikka pilleri olisi jauhettu nanokoon lisäaineeksi sinne vegesafkaan mukaan. Se on kuitenkin LISÄAINE siellä eikä luontaista. Mutta saahan itteään huijata.


Varsin kaukaiset esi-isäni elivät siis liki 300 vuotta sitten keskimäärin noin 70-vuotiaiksi. Mukana oli yli 80 vuoden iän saavuttaneita pariskuntiakin, eikä lääkäreitä ollut mailla halmeilla. Uskoakseni ihmiset söivät tuolloin huomattavasti terveellisemmin kuin tänä päivänä, ja päivän aikana tehtävät askareet tuottivat helposti yli 20 000 askelta vuorokaudessa.



Yksi asia on varmaa: eivät varmasti olleet millään "vegeruualla" tai "sipaisseet ruis-chipsille kevyttä kissan kasvirasvaa margariinipurkista. Läskiä vedettiin padasta, jos vaan suinkin oli tarjolla.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
106
Mitäs helvettiä on "prosessoitu liha"? :lol: Höyhenet kynitään ja pistetään elukka fileiksi niin se onkin yhtäkkiä "epäterveellistä prosessoitus lihaa" kun tehdään massiivisella tuotantolinjalla? Voi huoh.
 

JormaVeitikka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.12.2016
Viestejä
1 453
Mitäs helvettiä on "prosessoitu liha"? :lol: Höyhenet kynitään ja pistetään elukka fileiksi niin se onkin yhtäkkiä "epäterveellistä prosessoitus lihaa" kun tehdään massiivisella tuotantolinjalla? Voi huoh.
Ei, vaan lihan prosessointi tarkoittaa sitä, että lihaa käsitellään enemmänkin, ominaisuuksiin puututaan ja lisäaineita (kuten nitriittejä) lisätään. Pelkkä lihan pilkkominen ei tarkoita prosessointia.

Ja se on ihan tieteellinen fakta, että prosessoidun lihan syöminen lyhentää elämääsi, haluat tai et. Jos syöt kunnon pihvin, niin sitten se ei ole niin epäterveellistä, mutta ei sitäkään kannata joka päivä syödä. Makkarat, leikkeleet ja sen sellaiset kannattaisi pitää ihan minimissään, jossei kokonaan pysty pois jättämään.
 
Viimeksi muokattu:

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Ja millä perusteella näyttää? Sinun vessakäyntien, vai? Minä olettaisin kyllä kysymyksen taka-ajatuksena olleen suolistosyöpien vaarat ynnä muut sellaiset.
Mikähän se sellaisen vaaran aiheuttaisi? Punainen lihako? Se vaara neutraloituu ja jopa vähenee, koska karppi nauttii butyreeni-rikkaita ruokatarvikkeita. Lisäksi karpeilla on liukenemattomien kuitujen saanti kunnossa. On varmaan niitäkin jotka karppaavat väärin.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Kai voit referoida omaa karppaustasi, kun tekstiesi perusteella teet sen "oikein"?
Meissä on kuitenkin metabolisia eroavaisuuksia ja se mikä on yhdelle optimaalista ei sitä välttämättä toiselle ole vaan vaatii hienosäätöä. Siksipä en lähde noin laajaan kysymykseen antamaan tyhmää vastausta , joka antaisi aivan väärän kuvan asiasta. Jos asia oikeasti kiinnostaa, suosittelen esim. noita aiemmin mainitsemiani kirjoja. Sekä omia kokeiluja. Kokeile vaikka 3 kk, siihen ei varmasti kukaan kuole, ei suonet tukkeennu ei suolisyöpä rehota. Jos sellaisia pelkäät :)
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Olen kokeillut muinoin. Ei ollut sopiva juttu itselleni.
Minkälaisten seikkojen perusteellä päättelit, ettei karppaus sovi sinulle?

Pointti olikin, miksi kuuluttaa täällä eläinpohjaisten tuotteiden perusteella tapahtuvaan karppauksen puolesta, jos se tukkii suonet ja tappaa suoliston? :)
Onneksi kirjoitit "jos". Kas kun karppaus ei tuki suonistoja eikä tapa suolistoa. Kyllä se on hiilihydraattien liiallinen saanti mikä ongelmat aiheuttaa.
 

viskiritari

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.04.2017
Viestejä
523
Minkälaisten seikkojen perusteellä päättelit, ettei karppaus sovi sinulle?



Onneksi kirjoitit "jos". Kas kun karppaus ei tuki suonistoja eikä tapa suolistoa. Kyllä se on hiilihydraattien liiallinen saanti mikä ongelmat aiheuttaa.
Ihan mielenkiinnosta: paljos on kolesterolit ja verenpaineet? En itse sinällään ole runsashiilihydraattisen ruokavalion kannallakaan, mutta Diabetesliitto ja Valtion ravitsemusneuvottelukunta eivät näy jakavan näkemystäsi vähä-hiilihydraattisesta ruokavaliosta

Vähähiilihydraattinen ruokavalio poikkeaa virallisista suomalaisista ravintosuosituksista, esimerkiksi Kela,[90][91] Diabetesliitto ja Valtion ravitsemusneuvottelukunta[92] eivät suosittele sitä.

Käypä hoito ei yleisesti suosittele VHH:ta laihdutukseen, koska vaikka se onkin aluksi tehokkaampi kuin tavanomainen laihdutusruokavalio, pitemmän aikavälin näyttö sen hyödystä, turvallisuudesta ja ravintoaineiden riittävästä saannista puuttuu[93]. Käypä hoito -suosituksen mukaan runsasproteiinisella ja kohtuurasvaisella VHH:lla ei ole diabeetikkojen laihtumisen tai hoitotasapainon suhteen eroa runsashiilihydraattiseen ruokavalioon, vaan kummallakin on painoon ja veren rasva-arvoihin edullinen vaikutus[94].
Vähähiilihydraattinen ruokavalio – Wikipedia


Tässä muuten vielä noista lihan haitoista:

Jauhelihapihvi sellaisenaan aiheuttaa tulehduksen (L) ja oksidatiivisen stressin (L). Makkarat ovat ainakin kokonaisten aterioiden osana lisänneet tulehdusta. Tuoreen punaisen lihan korvaaminen soijalla on vähentänyt tulehdusta. Erilaisten lihavalmisteiden aiheuttama tulehdus saattaa liittyä tulehdusta lisäävien AGE-tuotteiden syntyyn paistamisen aikana (L), korkeaan rasvapitoisuuteen tai esim. joidenkin lihojen luontaisiin LPS-pitoisuuksiin (L).
http://www.pronutritionist.net/2013/05/anti-inflammatorinen-eli-tulehdusta-vahentava-ruokavalio/

Suuret ateriat, runsas tyydyttyneen rasvan käyttö, suuri annos punaista tai prosessoitua lihaa, runsas höttöhiilarin ja sokerin käyttö sekä vähäinen kasvisten, marjojen, hedelmien, teen ja kahvin käyttö näyttäisi liittyvän matala-asteiseen tulehdukseen, aiheeseen perehtynyt ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen kertoo ravinnon merkityksestä.
http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Jopa-sadoilla-tuhansilla-jatkuva-tulehdus-elimistössä/497149

Eli matala-asteisen tulehduksen suhteen ongelmat eivät poistu karppauksellakaan, jos kiskoo runsaasti lihaa.
 
Liittynyt
18.11.2016
Viestejä
3 718
Suurin aiheuttava ongelma on liiallinen syönti. Jos siihen joku ratkaisun keksii kannattaa samantien juosta jenkkeihin ja myydä se ratkaisu siellä.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Kauankohan sinä tuota mitä väität "karppaukseksi" sitten olet kokeillut? Luultavasti karppaamisen toteutuksesi oli päin prinkkalaa koska vointisi oli huono ja vatsakaan ei toiminut.

Todisteita karppauksen terveellisyydestä löytyy mm. tri Volekin kirjassa. En ala niitä tässä lappamaan. Jokainen uskoo ihan rauhassa Pulla-Pekon kehittelemiin Pohjois-Karjala kissanrasvateorioihin.

Minulle riittää oma hyvä vointini todisteeksi, että homma toimii. Myös veren rasva-arvot ym. ovat kohdillaan. Lopuksi arkijärkikin sen nyt sanoo, että tuskin meitä 100000 edeltävää vuotta valmensi siihen, että se terveellisin ravinto meille olisi mukamas jotain Beceliä™ ja Rypsiporsasta™ geenimodifioidusta Round-Up™ ruiskutetusta vehnästä tehdyn, teollisella hiivalla nostatetun leivän päälle ja reipas kulaus rasvatonta Valio™ maitoa päälle. Kaikki nuo ovat niin törkeää modattua kaupallista paskaa eikä lähelläkään sitä, mitä noidenkaan tuotteiden alkuperä on luonnossa. Esim. rypsiöljyhän on ollut ennen täysin nou-nou kamaa ihmiselle myrkyllisen eruka-happonsa vuoksi.

Minulla on myös erittäin suuria vaikeuksia hyväksyä sellaista mielipuolista teoriaa, että esim. elukoiden rasva, joka on siis energiatihein osain eläintä ja varmasti tullut esi-isiemme toimesta suurella mielihyvällä tarkasti loppuun asti käytettyä (=jopa sormet on imeskelty, siitä olen varma), olisi mukamas nyt joku terveysriski ja poisheitettävä osa elukasta. Täydellistä järjettömyyttä moinen.

Meillä on kuitenkin eläimiksi järjettömän isot aivot, jotka tarvitsevat PALJON energiaa. Olemme myös ilmeisesti ainoa eläinlaji, jolla aivot kykenevät käyttämään suoraan rasvaa polttoaineenaan ja ne toimivat rasvalla arviolta 25% tehokkaammin kuin hiilareilla. Olo ei todellaakaan kuulu olla huono ketoosissa eikä se ole. Kuten monet ovat raportoineet, unen tarve vähenee ja ajatus juoksee paljon kevyemmin kuin hiilareilla. Ketoosi on luonnon oma sallittu ja täysin haitaton tapa buustata aivojen toiminta. Ei tarvitse leikkiä rasetaamien ja muiden stimulanttien kanssa.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Eli matala-asteisen tulehduksen suhteen ongelmat eivät poistu karppauksellakaan, jos kiskoo runsaasti lihaa.
Muuten en osallistu kanssasi keskusteluun koska huomasin sen jo tuossa pari viikkoa sitten, että se on hyödytöntä vääntelyä sinun kanssasi. Koska kuitenkin karppauksesta annat virheellistä informaatiota, niin oikaistaanpa: ei kannata kiskoa runsaasti sitä lihaa vaan sopivasti. Diabeteksen hoitoketjussa annoin ohjeet siihen. Ainakin diabeetikoiden kannattaa noudattaa sitä mutta luultavasti muidenkin, koska on evidenssiä siihen suuntaan että mikä on terveellistä diabeetikoille, on terveellistä muillekin.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Verenpaineesta oli puhe, tässä omat kokemukset:

Verenpaineeni Diabetesliiton ja Valtion ravitsemuslautakunnan virallisella hiilaripainotteisella ruokavaliolla: Yläpaineet 160-180, alapaineet 100-120. Nämä arvot siis saavutettu verenpainelääkityksen kera!

Verenpaineeni LCHF-ruokavaliolla: Yläpaineet 120-125, alapaineet 75-85. Verenpainelääkkeet jätin pois.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
480
Minulle riittää oma hyvä vointini todisteeksi, että homma toimii. Myös veren rasva-arvot ym. ovat kohdillaan. Lopuksi arkijärkikin sen nyt sanoo, että tuskin meitä 100000 edeltävää vuotta valmensi siihen, että se terveellisin ravinto meille olisi mukamas jotain Beceliä™ ja Rypsiporsasta™ geenimodifioidusta Round-Up™ ruiskutetusta vehnästä tehdyn, teollisella hiivalla nostatetun leivän päälle ja reipas kulaus rasvatonta Valio™ maitoa päälle. Kaikki nuo ovat niin törkeää modattua kaupallista paskaa eikä lähelläkään sitä, mitä noidenkaan tuotteiden alkuperä on luonnossa. Esim. rypsiöljyhän on ollut ennen täysin nou-nou kamaa ihmiselle myrkyllisen eruka-happonsa vuoksi.
Sinänsä samaa mieltä, mitä vähemmän prosessoitua sen parempi. Viljatuotteet (paitsi täysjyväkaura), maitotuotteet, lihatuotteet pois "arkiruuasta" edellämainitut voi jättää herkkupäivien tuotteiksi tai "mausteiksi" joita käytetään maltilla.

Minulla on myös erittäin suuria vaikeuksia hyväksyä sellaista mielipuolista teoriaa, että esim. elukoiden rasva, joka on siis energiatihein osain eläintä ja varmasti tullut esi-isiemme toimesta suurella mielihyvällä tarkasti loppuun asti käytettyä (=jopa sormet on imeskelty, siitä olen varma), olisi mukamas nyt joku terveysriski ja poisheitettävä osa elukasta. Täydellistä järjettömyyttä moinen.
Niitä elukoita saatiin kiinni todella harvoin, suurin osa siitä ravinnosta metsästäjä-keräilijöillä saatiin siitä keräilystä. Puhumattakaan siitä mikä ero on saasteettomassa luonnossa kasvaneen riistaeläimen lihassa vs. nykypiffi.

Meillä on kuitenkin eläimiksi järjettömän isot aivot, jotka tarvitsevat PALJON energiaa. Olemme myös ilmeisesti ainoa eläinlaji, jolla aivot kykenevät käyttämään suoraan rasvaa polttoaineenaan ja ne toimivat rasvalla arviolta 25% tehokkaammin kuin hiilareilla. Olo ei todellaakaan kuulu olla huono ketoosissa eikä se ole. Kuten monet ovat raportoineet, unen tarve vähenee ja ajatus juoksee paljon kevyemmin kuin hiilareilla. Ketoosi on luonnon oma sallittu ja täysin haitaton tapa buustata aivojen toiminta. Ei tarvitse leikkiä rasetaamien ja muiden stimulanttien kanssa.
Faktaa taitaa kyllä olla se että aivot eivät pelaa millään muulla kuin glukoosilla, ikinä en oo muuta tietoa mistään löytänyt. Siksi sitä ketoosia yleensäkin tarvitaan, aivojen tarvitseman glukoosin valmistukseen. Se euforia mikä ketoosin kylkiäisenä tulee on "tarkoitettu" pitämään sut toimintakykyisenä löytämään lisää ravintoa ennenkuin rasvat on poltettu loppuun.

Mutta joo oma mielipide on että jos sohvaperunasta on kyse niin se karppaaminen on varmaankin parempi kuin leivän/maidon/einespaskan mättäminen. Jos taas tavoitteellinen liikunta/treenaaminen kiinnostaa niin hyvin äkkiä huomaa kuinka kivoja ne kasviksista ja hedelmistä runsaan kuidun kera saadut hiilarit on :eat: Sanos muuten mistä saat karpatessa tarpeeksi kuitua 0-hiilareilla? (tai niin vähillä että ketoosi pysyy päällä)
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Niitä elukoita saatiin kiinni todella harvoin, suurin osa siitä ravinnosta metsästäjä-keräilijöillä saatiin siitä keräilystä. Puhumattakaan siitä mikä ero on saasteettomassa luonnossa kasvaneen riistaeläimen lihassa vs. nykypiffi.
Tuo nyt on täysin järjetön väite. Näin suuria aivoja ei millään kasvisten rippeillä ole ylläpidetty eikä kehitetty. Ihmisen aivot ovat sitäpaitsi supistumaan päin eli viimeiset vuosituhannet eli maanviljelyksen eli kasvisruokinnan valtakaudella ihmisen aivot ovat vain surkastuneet.


Faktaa taitaa kyllä olla se että aivot eivät pelaa millään muulla kuin glukoosilla, ikinä en oo muuta tietoa mistään löytänyt.
Vai että oikein "faktaa"? Oletko edes yrittänyt etsiä? Luultavasti et. Pari ensimmäistä osumaa googlella, ole hyvä:

The fat-fueled brain: unnatural or advantageous?

The Fat Burning Brain: What Are the Cognitive Effects of Ketosis? | Mark's Daily Apple

Tosiasia on, että aivomme vaikuttavat voivan hyvin kun ne polttavat rasvaa eikä hiilareita. Se on lääketieteellinen fakta. Monet aivorappeumasairaudet hidastuvat tai menevät remissioon ketoosissa. Aivojen neuroonit uusiutuvat ketoosissa, muisti toimii paremmin jne.

Kaikki muuten asioita, jotka voin omakohtaisesti vahvistaa. Ketoosissa ei tule niitä tavanomaisia "ateriakoomatiloja" noin 1 h päästä ateriasta. Eikä tarvitse kitata kahvia jatkuvasti pysyäkseen iltapäivisin hereillä.

Sanos muuten mistä saat karpatessa tarpeeksi kuitua 0-hiilareilla? (tai niin vähillä että ketoosi pysyy päällä)
No jos haluat pelkkää kuitua suolistobakteereiden iloksi, niin sotke perunatärkkelystä ("3 konstin perunajauhot" paras) vaikka smoothieen. Aloita varovasti koska tulee suolistobakteereille yllätyksenä, että vihdoinkin on millä mällätä. Tuskin olet koskaan saanut niin paljon kuitua sinne paksuunsuoleen asti kuin mitä saat 2-3 ruokalusikallisesta perunajauhoa. Toinen hyvä, hieman toisenlainen kuidun lähde on esim. intian ratamon siemenkuori ("psyliium").Kolmas lähde on inuliiini, jota saa puhtaanakin ja esim. maa-artisokassa sitä on paljon. Tosin silloin tulee kyytipojaksi myös tärkkelystä aika tavalla, joten maa-artisokka ei oikein ole mitään karppaussafkaa isommasti.

Yleensä karppaaja saa kyllä kuitua aivan överipaljon koska kaikenlainen tärkkelyshöttöpaska kuten perunat, kuorittu riisi ym. jää pois ja tilalle tulee 4 grammaa hiilareita/100 gramma kasviksia. Kuten erilaisia kaalisortteja, nauriita, kesäkurpitsaa, tomaattia, kurkkua, hieman meloniakin, marjoja, herneitä, linssejä, papuja jne aivan törkeitä määriä. Noita vedetään ihan urakalla, ei se pelkkää rasvansyömistä - vaikka rasvasta saadaankin päivän pääenergiat. Rasva on niin energiatiheää tavaraa, että sen nauttiminen on helppo homma karppauksessa. Kovempi homma se on rouskuttaa nuo kasvikset...
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
480
Tuo nyt on täysin järjetön väite. Näin suuria aivoja ei millään kasvisten rippeillä ole ylläpidetty eikä kehitetty. Ihmisen aivot ovat sitäpaitsi supistumaan päin eli viimeiset vuosituhannet eli maanviljelyksen eli kasvisruokinnan valtakaudella ihmisen aivot ovat vain surkastuneet.
Jaahas, no jos sä näin sanot niin asia on justiinsa niin sitte vissiin. Neanderthaleilla oli vielä isommat aivot, mitä ne söi? Viimeiset vuosituhannet on nimenomaan se lihansyönti ollut kasvusuunnassa. Aivojen koko ei sinänsä ole edes ratkaiseva tekijä vaan sen aivokuoren pinta-ala. Mitä evoluutiobiologit on mieltä? Jos nälkiintyneessä tilassa oleva / rasvaa polttava ihminen on niin ylivertainen banaania napostelevaan toveriinsa verrattuna, niin miksei evoluutio karsinut meiltä tuota hiilarimetaboliaa pois?

Vai että oikein "faktaa"? Oletko edes yrittänyt etsiä? Luultavasti et. Pari ensimmäistä osumaa googlella, ole hyvä:

The fat-fueled brain: unnatural or advantageous?

The Fat Burning Brain: What Are the Cognitive Effects of Ketosis? | Mark's Daily Apple

Tosiasia on, että aivomme vaikuttavat voivan hyvin kun ne polttavat rasvaa eikä hiilareita. Se on lääketieteellinen fakta. Monet aivorappeumasairaudet hidastuvat tai menevät remissioon ketoosissa. Aivojen neuroonit uusiutuvat ketoosissa, muisti toimii paremmin jne.

Kaikki muuten asioita, jotka voin omakohtaisesti vahvistaa. Ketoosissa ei tule niitä tavanomaisia "ateriakoomatiloja" noin 1 h päästä ateriasta. Eikä tarvitse kitata kahvia jatkuvasti pysyäkseen iltapäivisin hereillä.
Ok, muistin väärin. Aivot pystyvät käyttämään niitä ketoaineita energiakseen.

Joo heti ekassa linkissäkin sanotaan: "The brain cannot DIRECTLY use fat for energy."

Tokassa: "given sufficient adaptation, the brain can derive up to 75% of its fuel from ketone bodies"

En jaksa syventyä johonkin blogeihin. Katselen mieluummin vaikka tällaisista lähteistä (Tämä oli kolmas osuma googlella): Each Organ Has a Unique Metabolic Profile - Biochemistry - NCBI Bookshelf

No jos haluat pelkkää kuitua suolistobakteereiden iloksi, niin sotke perunatärkkelystä ("3 konstin perunajauhot" paras) vaikka smoothieen. Aloita varovasti koska tulee suolistobakteereille yllätyksenä, että vihdoinkin on millä mällätä. Tuskin olet koskaan saanut niin paljon kuitua sinne paksuunsuoleen asti kuin mitä saat 2-3 ruokalusikallisesta perunajauhoa. Toinen hyvä, hieman toisenlainen kuidun lähde on esim. intian ratamon siemenkuori ("psyliium").Kolmas lähde on inuliiini, jota saa puhtaanakin ja esim. maa-artisokassa sitä on paljon. Tosin silloin tulee kyytipojaksi myös tärkkelystä aika tavalla, joten maa-artisokka ei oikein ole mitään karppaussafkaa isommasti.
Perunajauhoa mit vit? Me taidetaan tarkoittaa kuidulla ihan eri asioita. Jos se kuitu on jauhettu jauhoksi niin se ei kyllä enää ole kuitua, vrt. hiekka ja sora.

Yleensä karppaaja saa kyllä kuitua aivan överipaljon koska kaikenlainen tärkkelyshöttöpaska kuten perunat, kuorittu riisi ym. jää pois ja tilalle tulee 4 grammaa hiilareita/100 gramma kasviksia. Kuten erilaisia kaalisortteja, nauriita, kesäkurpitsaa, tomaattia, kurkkua, hieman meloniakin, marjoja, herneitä, linssejä, papuja jne aivan törkeitä määriä. Noita vedetään ihan urakalla, ei se pelkkää rasvansyömistä - vaikka rasvasta saadaankin päivän pääenergiat. Rasva on niin energiatiheää tavaraa, että sen nauttiminen on helppo homma karppauksessa. Kovempi homma se on rouskuttaa nuo kasvikset...
Jätä se liha ja eläinrasva pois niin tuohan on melkein raakavegaanin ruokavalio jo? Pähkinöitä vaikka sitten tilalle, jos rasvan puute kuumottaa. Mutta joo tossa oli jo tosiaan lueteltu sitä kuituakin, mut samalla tulee hiilareita :eek: aaapuva! :(

Ja niin, kyllä olen kokeillut karppaamista muistaakseni 2 vai 3kk. Tiedän että siitä tulee ihan hyvä olo, liikuntaa harrastamalla ja hedelmiä syömällä olo on kyllä vieläkin parempi :tup:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
880
Minulla on myös erittäin suuria vaikeuksia hyväksyä sellaista mielipuolista teoriaa, että esim. elukoiden rasva, joka on siis energiatihein osain eläintä ja varmasti tullut esi-isiemme toimesta suurella mielihyvällä tarkasti loppuun asti käytettyä (=jopa sormet on imeskelty, siitä olen varma), olisi mukamas nyt joku terveysriski ja poisheitettävä osa elukasta. Täydellistä järjettömyyttä moinen.
Ei liity ihan aiheeseen, muuta osaisiko joku vastata minua askarruttaneeseen kysymykseen. Tuota esi-isiemme ravintoapidetään monessa paikassa parhaana mahdollisena ja siihen tunnutaan usein vedottavan, jotta että esimerkiksi eivät ne meidän esi-isätkään syöneet soijavalmisteita lihan korvikkeena. Toisaalta taas ihmisten keski-ikä taisi kivikaudella jäädä alle kolmenkymmenen, niin millä logiikalla tuo metsästäjä-keräilijä ruokavalio muodostuu nykyihmisen keskimääräistä ruokavaliota paremmaksi? Jos jengin elinikä jää alle kolmenkymmenen, niin se lienee kohtuu loogista että nykyista +60v väestöä vaivaavat verenkakkostyypin diabeetekset, maksasairaudet, paksusuolen syövät tai verenkiertoelimistön sairaudet eivät ole hirveästi kivikaudella vaivanneet.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Jaahas, no jos sä näin sanot niin asia on justiinsa niin sitte vissiin. Neanderthaleilla oli vielä isommat aivot, mitä ne söi? Viimeiset vuosituhannet on nimenomaan se lihansyönti ollut kasvusuunnassa. Aivojen koko ei sinänsä ole edes ratkaiseva tekijä vaan sen aivokuoren pinta-ala. Mitä evoluutiobiologit on mieltä? Jos nälkiintyneessä tilassa oleva / rasvaa polttava ihminen on niin ylivertainen banaania napostelevaan toveriinsa verrattuna, niin miksei evoluutio karsinut meiltä tuota hiilarimetaboliaa pois?
Ei tarvitse eikä edes kannata vetää tähän keskusteluun neanderthalilaisia (jotka eivät ole meidän esi-isiämme kuin hitusen verran, 4-5%). Ihan cro magnonin ihmisellä, joka on meidän esi-isämme, oli isommat brainssit kuin meillä. Cro magnonilaisten pääruuat lienevät olleet rasvaisia, esim. villamammuttia. Tähän tämä hiilarien puputtaminen on johtanut: aivomme kutistuvat. Kannattaa katsoa tyypillisiä kasvissyöjiä, esim. lehmää tai poroa. Paljonko sillä on aivoja tai järkeä?

Aikaisempi väitteesi huonosta metsästäjästä on käsittämätön. Ihminenhän on metsästäjistä ylivertaisesti taitavin. Omat vehkeemme ovat toki surkeat siihen hommaan, mutta ylivertainen järki ja isot, nälkäiset, rasvaa hinkuavat aivot sekä sosiaalinen laji ja kyky kommunikaatioon ovat olleet tappava yhdistelmä jo esihistoriallisella ajalla! Olemme metsästäjinä ylivertaisia koska yhteistyö ja työkalujen käyttötaito. Liki mikään saaliseläin ei ole ollut meille mahdoton edes esihistoriallisella ajalla.


Perunajauhoa mit vit? Me taidetaan tarkoittaa kuidulla ihan eri asioita. Jos se kuitu on jauhettu jauhoksi niin se ei kyllä enää ole kuitua, vrt. hiekka ja sora.
Niin sinä saatat tarkoittaa mutta syö kakkosnelosta tai hesaria sitten, jos haluat että perseestäsi lykkää ulos "kuitua", joka ei sula.

Minä tarkoitan kuidulla sitä mitä nämä ravitsemustietelijätkin tarkoittava: ns. liukoinen eli hyvä kuitu. Vasta paksussasuolessa se on hyödynnettävissä. Perunajauhot ovat 80%:sti liukoista kuitua. Sen kuiturikkaampaa elintarviketta et löydä kaupanhyllystä, jos jätetään psylliuminkuoret ym. erikoisuudet pois.


Jätä se liha ja eläinrasva pois niin tuohan on melkein raakavegaanin ruokavalio jo? Pähkinöitä vaikka sitten tilalle, jos rasvan puute kuumottaa. Mutta joo tossa oli jo tosiaan lueteltu sitä kuituakin, mut samalla tulee hiilareita :eek: aaapuva! :(
Miksi jättäisin? Liha ja kalahan hyvää, samoin eläinrasva. Pekonia, voita ahhhh. Nami nami.

Mistä saisin proteiinit? Soijasta? Ei käy, olen allerginen sille. Mutta olet oikeassa, ei oikeat karpit mitenkään huonosti syö.

Vegaaniruuasta tulee moni kyllä sairaaksi, en suosittele. Pitää olla vähän erikoinen metabolia, että sillä pystyy kitumaan.

yllä olen kokeillut karppaamista muistaakseni 2 vai 3kk. Tiedän että siitä tulee ihan hyvä olo, liikuntaa harrastamalla ja hedelmiä syömällä olo on kyllä vieläkin parempi :tup:
Juu juu, sitten kannattaa jatkaa sillä linjalla. Minä jatkan tällä omallani ja minulla on siihen hyvät syyt. Ei tässä voi enää oikein 170/120 verenpaineiden tasolle itteänsä niilä hiilareilla ja hedelmillä vetää. Käy terveyden päälle sellaiset paineet.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
3 257
Ei liity ihan aiheeseen, muuta osaisiko joku vastata minua askarruttaneeseen kysymykseen. Tuota esi-isiemme ravintoapidetään monessa paikassa parhaana mahdollisena ja siihen tunnutaan usein vedottavan, jotta että esimerkiksi eivät ne meidän esi-isätkään syöneet soijavalmisteita lihan korvikkeena. Toisaalta taas ihmisten keski-ikä taisi kivikaudella jäädä alle kolmenkymmenen, niin millä logiikalla tuo metsästäjä-keräilijä ruokavalio muodostuu nykyihmisen keskimääräistä ruokavaliota paremmaksi? Jos jengin elinikä jää alle kolmenkymmenen, niin se lienee kohtuu loogista että nykyista +60v väestöä vaivaavat verenkakkostyypin diabeetekset, maksasairaudet, paksusuolen syövät tai verenkiertoelimistön sairaudet eivät ole hirveästi kivikaudella vaivanneet.
Jos oikeasti haluat tuijottaa tota keski-ikä-lukemaa, niin kannattaa ensin ymmärtää se.
Aikuisikäään päässeet ihmiset ovat hyvinkin kauan eläneet ainakin sinne 70-80v tietämille, jos ei sodat tai taudit ole rajoittanut ikää.

Ongelmana on lapsikuolleisuus, mikä on vieläkin nähtävässä isossa osaa ns. kolmannen maailman maissa.
Kelaappa sen metsästäjä-keräilijänaisen raskausaikaa ja synnytystä, sitten sen lapsen ensimmäisiä kuukausia/vuosia ilman sitä lähineuvolaa, niissä oloissa.
Tais olla aika huonot prosentit päätyä aikuiseksi syntyneillä?
Näillä saadaan keski-ikä näyttämään melko huonolta.

Ne tyypit, jotka selvisivät vanhoiksi taudeista ja taisteluista huolimatta päätyivät usein heimon/kylän vanhimmiksi, ja saivat siten ns. helppoa ravintoa riittävästi.
Näiden jäänteistä onkin nähtävissä, että about samat sairaudet niitä vaivasi loppuvuosina, kuin meidänkin vanhuksia, diabetesta lukuunottamatta.
 

Backstage

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.08.2017
Viestejä
489
Tutkijat löysivät uuden mekanismin joka aiheuttaa sydänkohtauksia.

Kiteisessä muodossa olevaa kolesterolia löydettiin 89 prosentilla sydänkohtauksen saaneista potilaista, toteaa yhdysvaltalaistutkimus.
Tutkijat löysivät uuden, lähestyvästä sydänkohtauksesta varoittavan merkin

Toisaalta, jos on jo tiedetty vuonna 2010 (tai ehkä jo aiemmin?) jotta kolesteroli kiteytyy verenkierrossa niin eihän tämän pitäisi olla enää uutisia vuonna 2017.

https://www.sciencedaily.com/releases/2010/04/100428142300.htm
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
480
Niin sinä saatat tarkoittaa mutta syö kakkosnelosta tai hesaria sitten, jos haluat että perseestäsi lykkää ulos "kuitua", joka ei sula.
Sulamatonta kuitua tarvitaan jotta se suoli tyhjenee kunnolla, myös siihen että niillä suolistobakteereilla on tilaa menestyä. Tuo sulamaton kuitu myös hidastaa niiden hiilareiden ja proteiinien imeytymistä ohutsuolessa, juurikin ettei se verensokeri ammu taivaisiin ja ettei tuu järkyttävää mälliä proteiinia kerralla joka taas täytyisi munuaisten lykätä pihalle.

Miksi jättäisin? Liha ja kalahan hyvää, samoin eläinrasva. Pekonia, voita ahhhh. Nami nami.
Muista vetää raakana sitten, koska sehän on vaan naturellimpaa siten. Tulen keksimisen jälkeen ei ole hirveämmin evoluutiota kerinnyt ihmisen ruuansulatuskanavalle tapahtua.

Mistä saisin proteiinit? Soijasta?
Ihan niistä muista kasveista? Kai tiesit että höpötykset "puutteellisista aminohappoprofiileista" on myyttejä? (Rohkeimmat väittäisi että maksettua liha&maito-teollisuuden propagandaa) Paljonko proteiinia luulet tarvitsevasi? Toki jos täytyy tiputtaa painoa ja vedät rajuilla miinuskaloreilla niin kannattanee turvata vaikka riisiproteiini-jauheella se saanti. Itselle tuntuu riittävän 1g / paino kg. Hirmuinen ylipaino on jo itsessään niin luonnoton olotila että lisäproteiinin luonnottomuudesta nupiseminen vaikuttaisi hiukan hassulta tässä kohtaa.

Juu juu, sitten kannattaa jatkaa sillä linjalla. Minä jatkan tällä omallani ja minulla on siihen hyvät syyt. Ei tässä voi enää oikein 170/120 verenpaineiden tasolle itteänsä niilä hiilareilla ja hedelmillä vetää. Käy terveyden päälle sellaiset paineet.
Tuosta en tiedä koska sentään jotain tuuria geenilotossa, pumppu on nimittäin mallia väkevä. Verenpaineet olleet aina luokkaa 115/75 - 120/80 vaikka en aikoinaan harrastanut mitään liikuntaa, ryyppäsin, poltin ja joskus painoindeksikin lähestyi neljääkymmentä :dead: Nykyään leposyke (nukkuessa) jotain 50 luokkaa, pari kertaa painunut 38-39. Oli muuten syvää unta noina öinä ja olo erityisen levännyt. Hetken jos istuskelee jossain saattaa mennä siihen 60, vaihtelee toki sen mukaan kuinka paljon on syönyt. Ison aterian jälkeen huitelee ehkä jossain 80. En toki tiedä onko nämä arvot edes hyviä, kunhan kerron havaintojani.

Oma mielipide on kyllä että mitä ihmisen metaboliaan tulee niin liikunta&syöminen kulkee niin käsi kädessä ettei niistä kannata keskustella erikseen.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
En haluaisi olla gorilla (gorillan aivoilla). Tyhmiä ne meihin verrattuna ovat. Eivät kykene edes puhumaan.

Aivot ja suolisto - kaksi merkittävää biologista dokumenttia siitä, millaisella ruualla meidät tähän maailmana luotiin.

Aivomme ovat käsittämättömän suuri ja kallis investointia biologiallemme energiamielessä. Jokaista kiloa kohti aivomme kuluttavat 5x enemmän energiaa kuin muiden kädellisten aivot keskimäärin. Käsite tunnetaan tieteessä nimellä Expensive Tissue Hypothesis (ETH) ja tässä on yksi keskeisiä sen määritteleviä dokumentteja, jos kiinnostaa. Suosittelen lukaisemaan, kohtuullisen helppolukuinen tieteelliseksi julkaisuksi.

Brains and guts in human evolution: The Expensive Tissue Hypothesis
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Sulamatonta kuitua tarvitaan jotta se suoli tyhjenee kunnolla, myös siihen että niillä suolistobakteereilla on tilaa menestyä. Tuo sulamaton kuitu myös hidastaa niiden hiilareiden ja proteiinien imeytymistä ohutsuolessa, juurikin ettei se verensokeri ammu taivaisiin ja ettei tuu järkyttävää mälliä proteiinia kerralla joka taas täytyisi munuaisten lykätä pihalle.
Nuo on ihan höpöpuheita nuo "hiilareiden imeytymisen hidastumiset". Jokainen diabeetikko, joka omistaa verensokerimittarin, pitäisi tietää sen. Esim. paljon markkinoidun täysjyväleivän (=jossa on sitä kuitua mukamas) vs. vehnäpullan verensokeria skyrokkaavan vaikutuksen ero on täysin minimaalinen ja lähestyy mittauksen mittausepätarkkuusvirheen suuruutta.

Mutta hyvin on markkinointipaske uponnut jengiin. Propsit siitä markkinamiehille.

Karppaaja muuten nimenomaan saa paljon sulamatonta kuitua. Eihän heillä kasvislistalla juuri muuta ole kuin nimenomaan sellaisia elintarvikkeita, jotka ovat korkealla sulamattoman kuidun määrissä. En ymmärrä tuota jatkuvaa kitinää karppaajan ruokavaliosta, kuinka se olisi muka sitä ja tätä. Selvistäkään et ole osannut toteuttaa karppi-dieettiä oikein, jos kerran kuidusta on ollut pula.

Ihan niistä muista kasveista?
Kasvikset ovat saatanan kalliita ja niitä on heikosti saatavilla Suomessa luonnosta. Perustele nyt vihdoinkin miksi ihmeessä vaivautuisin tuollaiseen kasvispelleilyyn ja tukisin Lidlin pakastekasvismyyntiä sen sijaan että syöpäsen proteiinit vaikka itse pyydetystä kalasta järvestä?

Kai tiesit että höpötykset "puutteellisista aminohappoprofiileista" on myyttejä? (Rohkeimmat väittäisi että maksettua liha&maito-teollisuuden propagandaa) Paljonko proteiinia luulet tarvitsevasi? Toki jos täytyy tiputtaa painoa ja vedät rajuilla miinuskaloreilla niin kannattanee turvata vaikka riisiproteiini-jauheella se saanti. Itselle tuntuu riittävän 1g / paino kg. Hirmuinen ylipaino on jo itsessään niin luonnoton olotila että lisäproteiinin luonnottomuudesta nupiseminen vaikuttaisi hiukan hassulta tässä kohtaa.
En ole nupissut yhtään mistään? Siksi purkauksesi ovat merkillisiä. Miksi en saisi hankkia osaa proteiineista animaalisista lähteistä? En käsitä.

Lisäys: Jottei tämä aivan erimieltä olemiselta vaikuttaisi, niin lisätään vielä yksi asia: Tuosta olen ihan samaa mieltä, että kohtuullinen proteiinin määrä on turvattava. Asiastahan mainitsinkin diabetesketjussa, kertoen muistaakseni määräksi 0,8-1 g per ihannepainokilo. Ihannepainomassa on siis kaikki BMI 25 yli menevä "laardi" mitä kropassa saattaa olla, sitä ei huomioida proteiinintarpeessa koska se on läskiä.

Ainakaan kakkostyypin diabeetikon ei kannata liikaakaan sitä protskua vetää, koska se metaboloituu maksan toimesta sokeriksi ja nostattaa verensokeria. Db2:ssa pitää tähdätä kaikin keinoin verensokerin alentamiseen, koska ongelmana on liian korkea verensokeri veressä.
 
Viimeksi muokattu:

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Aivojemme kutistumisesta löytää tietoa lisää helposti googlella. Esim. Wikipedia (EN) artikkeli Cro Magnonin ihmisestä sisältää tiedon siitä, että 30000 vuotta sitten meillä oli isommat aivot. Miksi meillä on nykyään pienemmät, on toki jossittelun aihe, mutta yksi hyvä syy olisi maanviljelyksen aloittaminen ca. 10000-15000 vuotta sitten. Se ainakin olisi ETH:n (expensive tissue hypothesis) mukainen syy aivojemme pienentymiselle.


Lisäksi varsin mielenkiintoinen kannanotto aiheeseen. Huomatkaa kirjoitusvuosi eli paljon ennen näitä paleo vs veganismi väittelyitä.

The Worst Mistake in the History of the Human Race
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
233
OT:

Ei älykkyys ole välttämättä laskenut ruokavalion takia. Tämä tutkija väittää että luonnonvalinta on johtanut älykkyyden laskuun. Ihmisten muuttaessa kaupunkeihin, ei enää tarvitse niin suuria älyllisiä ponnistuksia ja helppoa ruokaa on riittänyt. Ennen "tyhmät" ihmiset kuoli, kaupungissa pärjää vaikka raajarikkoinenkin.

Human intelligence 'peaked thousands of years ago and we've been on an
/OT
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 122
OT:

Ei älykkyys ole välttämättä laskenut ruokavalion takia. Tämä tutkija väittää että luonnonvalinta on johtanut älykkyyden laskuun. Ihmisten muuttaessa kaupunkeihin, ei enää tarvitse niin suuria älyllisiä ponnistuksia ja helppoa ruokaa on riittänyt. Ennen "tyhmät" ihmiset kuoli, kaupungissa pärjää vaikka raajarikkoinenkin.

Human intelligence 'peaked thousands of years ago and we've been on an
/OT
[offtopic]

Oleellisempana pitäisin sitä, että nykyään keskimäärin tyhmemmät ihmiset hankkivat enemmän lapsia kuin keskimäärin fiksummat ihmiset.

[/offtopic]
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
240 326
Viestejä
4 198 100
Jäsenet
70 891
Uusin jäsen
Rupsu

Hinta.fi

Ylös Bottom