• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Terrorismi (virallinen ketju)

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 276
Tosiaan hienosti poliitikot taas ajavat tiedustelulakia tämän kurkunleikkaajan takia, joka vie yksityisyydensuojan ja sen takia pitäisi muuttaa perustuslakia. Kuitenkaan eivät halua perustuslakia muuttaa sen oikean syyn takia, että rajat hyvin pitkälti kiinni. Itä-Euroopan maissa ei ole tapahtunut yhtäkään ISIS terrori-iskua, kun siellä ei vaan hillu paperittomat.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 000
Vice kirjoittanut suomalaisista ISIS-sotureista. Yksi näistä on "Abdullah al-Finlandi", joka on lähtöisin normaalista suomalaisesta perheestä ja oli ateisti 17-vuotiaaksi asti. Sitten radikalisoitui ja jo puolen vuoden kuluttua oli matkustamassa Syyriaan osallistuakseen muslimien pyhään jihadiin.

Olen tosiaan muistaakseni lukenut tästä kaverista ennenkin. Jos tässä artikkelissa ei nyt sekoiteta henkilöitä tai minä en itse sekoita niitä, niin muistelisin myös että hän onnistuikin lopulta matkustamaan sinne Syyrian sotatantereille asti. Täytyy tarkastaa omasta "tietokannasta" kun pääsen kotiin oliko tosiaan sama kaveri ja mitä tietoja minulla on kyseisestä henkilöstä tallessa. Tämän minun tiedossa olevan henkilön viestit sieltä Syyriasta loppuivat jossain vaiheessa täysin yllättäen, sitä ennen vastaili ihmisille mm. ask.fm -palvelussa ja pisti kuviakin todisteeksi. Vastausten loppuessa netissä spekuloitiin että mahtaako olla kuollut vai vetäytynyt maan alle. Sen koommin en hänestä sitten enää mitään kuullutkaan ennen tätä Vicen artikkelia, jos nyt tosiaan kyseessä on tosiaan se yksi ja sama al-Finlandi.

No joka tapauksessa, nyt tuntuu elelevän taas varsin mukavaa elämää. ISIS on kuulemma jätetty taakse ja on löytänyt islamin puhtaimman muodon eli salafismin. On töissä kaupan kassalla ja artikkeli antaa ymmärtää, että elelee jokseenkin normaalia nuoren työssäkäyvän miehen elämää. Poimintoja;

Abdullah Al-Finlandi converted to Islam from being a "100 percent Finnish staunch atheist" when he was 17, becoming an al-Qaeda supporter "within about six months" and first attempting to travel to Syria in 2013. "I was working for ISIS before it became mainstream, before the Caliphate," he told me, chuckling.
"We don't really have any laws against terrorism in Finland, so I just called it free speech. I guess you could say I was smart," he boasts. "It's funny. I was in this process of planning for ISIS and helping others, but I wasn't breaking any laws, so I couldn't be prosecuted."
Al-Finlandi, now in his early twenties and working in a supermarket, is philosophical about his time with ISIS. After converting, he found himself seeking the "purest form of Islam; it's called Salafism", he claims, "but I made the mistake of going down the jihadi route". He believes he was misguided by al-Qaeda's online propaganda efforts – including Inspire magazine – but admitted there was "always an offline element" to the friendships he formed and the networks he was part of.
Tästä pääsee lukemaan koko artikkelin: How the World's Safest Country Produced So Many ISIS Fighters
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 006
Onko suomessa koskaan tuomittu ketään terrorismista?

edit: onko näiden terroristien tai helposti radikalisoituvien älykkyyttä testattu? Ei voi olla kovin älykästä porukkaa.
 

Aihio Sekasorto

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 264
Olisi hyvä pysähtyä miettimään onko suomessa vallitseva ilmapiiri juuri sitä mitä yritetään saada aikaiseksi.

Kyllä joku hyötyy sekasorrosta.
On jo monta kertaa järkeilty, että tietyt tahot hyötyvät sekä matuvyörystä, terrorismista että niiden tuomasta epävakaudesta. Vai mitä lie tarkoitat tuolla "vallitsevalla ilmapiirillä"?
 

Aihio Sekasorto

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 264
Parikymppinen Abdullah al-Finlandi työskentelee nykyisin supermarketissa. Vice kuvailee miehen suhtautumista ISIS-aikaansa "filosofiseksi". Hän kertoo etsineensä "puhtainta islamia", jota hän luonnehtii salafismiksi.

Selittäkää mulle miten on mahdollista, että tämä pikku paskasäkki päästettiin takaisin Suomeen.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 000
Selittäkää mulle miten on mahdollista, että tämä pikku paskasäkki päästettiin takaisin Suomeen.
No jos laitetaan vastaamaan teoistaan esimerkiksi siellä Syyriassa, niin siitä voi tulla jopa kuolemantuomio. Se ei ole millään tavoin humanitääristä ja suvaitsevaisuus, avoimuus sekä toisten kulttuurien ymmärtäminen on tärkein asia johon Suomen on keskityttävä. Tällä kaverilla on siis itse asiassa rahkeita jopa turvapaikkaan Suomessa, onneksi ei sentään sellaista tarvitse kun on töitä saanut ja elämä muutenkin taas kunnossa. Mitä nyt pienestä ISIS-hairahduksesta, pojat on poikia ja kuuluu kulttuuriin kokeilla rajoja.

Tuomiotahan et voi edes saada pelkästään siitä, jos vaikka omaat ISIS-kavereita ja käyt heidän luonaan kyläilemässä Syyriassa. Se on ihan okei. Ne yhdetkin veljekset vapautettiin kaikista syytteistä (Irakilaiskaksosten syytteet joukkomurhasta nurin), vaikka löytyvätkin videomateriaalilta missä suoritetaan suurta joukkoteloitusta Irakissa. Ja aivan varmasti ovat palvelleet ISIS-sotureina. Näyttöä ei vain löydy tarpeeksi, niin mitä sitä syyttömiä tuomitsemaan. Suomessahan on syytön ennen kuin toisin todistetaan. Nämä veljeksetkin jäivät muuten Suomeen, koska edelleen, Irakissahan sitä voisi vaikka oikeasti joutua vastaamaan teoistaan.
 
Liittynyt
29.03.2017
Viestejä
940
Vice kirjoittanut suomalaisista ISIS-sotureista. Yksi näistä on "Abdullah al-Finlandi", joka on lähtöisin normaalista suomalaisesta perheestä ja oli ateisti 17-vuotiaaksi asti. Sitten radikalisoitui ja jo puolen vuoden kuluttua oli matkustamassa Syyriaan osallistuakseen muslimien pyhään jihadiin.

Tästä pääsee lukemaan koko artikkelin: How the World's Safest Country Produced So Many ISIS Fighters
Tattis hyvästä linkistä.


Many of his former associates, he says, purposefully waited until they finished Finland's compulsory military training as a means to prepare.

"Finnish fighters in ISIS do a lot better than fighters from other European countries because of the military service, which everyone has to do, unless they have a valid reason [...] Some of those who had the training did it deliberately before they went, definitely. "
Kukapa olisi arvannut..
 

Aihio Sekasorto

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 264
Kukapa olisi arvannut..
Muutama siviili, poliisi ja hoitohenkilökunta toimivat vastuuttoman pakolaispolitiikan myötä sattuneessa terroristitilanteessa niin hyvin kuin pystyivät --> "Suomi oli valmistautunut"

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut leikkaa siviililtä kurkun auki --> aletaan peukaloida perustuslakia, jotta voidaan valvoa kantasuomalaisten somekirjoittelua

Suomalaisen asepalveluksen opit uppoavat (myös) ISIS-taistelijoihin --> lakkautetaan suomalainen asepalvelus
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 799
Mikähän ihmeen mielikuvituksen köyhyys vai pakkomielle keksiä terroristi nimeksi aina joku Abdullah? Minulle tuo nimi tuo vääjäämättä mieleen banaanin maun. Olihan Abu se Alladinin apinakin...
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 422
Arabian kielessä tuntuu olevan paha pula etunimistä. >50% miehistä tuntuu olevan joko Ahmed, Muhammed/Muhammad tai Abdullah.
Koraanissa vissiin vähemmän merkittäviä henkilöitä kuin Raamatussa, kristittyjen nimet voisi olla paljon tylsempiä jossei lähdemateriaalina olisi 12 apostolia.
 

Aihio Sekasorto

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 264
Marko Kilven kolumni: Se mitä Turussa tapahtui, alkoi jo ajat sitten, ja suomalainen yhteiskunta oli valmiina

Turussa tapahtui se, mitä moni on osannut pelätä. Mutta kuinka moni ennustaja osasi odottaa mitä muuta terrori-iskun yhteydessä tapahtui?

Sivulliset ihmiset, nuoret, jopa turvapaikkapäätöstä odottava pakolainen, yrittivät pysäyttää iskun tekijän käytännössä paljain käsin.

Poliisi oli paikalla hämmästyttävän nopeasti ja pysäytti iskun tekijän yhdellä laukauksella.

Ensihoito, kuten myös jälkihoito kriisiapuineen, toimi moitteetta. Tiedonvälitys viranomaisilta kansalaisille oli nopeaa ja oikeanlaista. Väärä tieto ja huhut eivät päässeet synnyttämään lisää sekasortoa ja pelkoa.

Vaikka meillä on tapana ajatella, ettei meillä mitään kuitenkaan tapahdu, toimi suomalainen yhteiskunta tässä äärimmäisen yllättävässä ja nopeassa tilanteessa kuin vastaavanlaisessa olisi oltu lukemattomia kertoja.

Olen jo pitkään ajanut poliisiautoa konepistooli jatkuvasti käden ulottuvilla. Ajatus on aina liikkeelle lähtiessä selvä: Se voi tapahtua minä hetkenä hyvänsä.

Ulkomailla samanlaisissa tilanteissa käy pääsääntöisesti niin, että poliisin jäljiltä iskujen tekijät poistuvat ruumissäkeissä.

Kuinka tämä on mahdollista?

Poliisi ja muut viranomaiset ovat harjoitelleet vastaavanlaisia tilanteita varten jo pitkään. Toimintamalleja on muutettu. Kouluammuskelutapauksista on otettu oppia tämänkaltaisten tilanteiden hoitamiseen monella tasolla.

Ajatusmallejakin on muutettu. Ennen ajateltiin, että vaarallinen tilanne pyritään jäädyttämään ja saamaan neuvottelemalla aikaiseksi rauhallinen lopputulos. Tällaisissa tilanteissa se ei ole mahdollista. On toimittava mahdollisimman nopeasti, sillä jokainen viivästys, jokainen empiminen tuottaa lisää uhreja.

Itse olen jo pitkään ajanut poliisiautoa normaalipartioinnissa konepistooli jatkuvasti käden ulottuvilla. Ajatus on aina liikkeelle lähtiessä selvä: Se voi tapahtua minä hetkenä hyvänsä. Missä tahansa. On pidettävä itsensä jatkuvasti toimintavalmiina, valppaana, ettei viiveitä tule.

Miten terrori-iskujen kaltaista raukkamaisuutta ja pelkurimaisuutta vastaan voi taistella? Ei ainakaan vanhoilla eväillä. Terroristien yhtenä tavoitteena on saada iskuillaan aikaan vihaa, raivoa.

Jos me annamme vihalle valtaa, se pelaa suoraan terroristien pussiin. Silloin ollaan heidän asiallaan. Se on hyvä ymmärtää ja muistaa. Viha synnyttää vain vihaa, väkivalta väkivaltaa.

Viha on odotetusti ryöpsähtänyt rajusti

. Osansa ovat saaneet hekin, jotka ovat yrittäneet sitä hillitä. Tappouhkauksia on julistettu riippumatta siitä, kuka uhkailtava on.

Terroristia ja someuhkailijaa yhdistää viha.

Miten tällainen käytös eroaa terroristien ajatusmaailmasta? Kenen asialla silloin ollaan, kun uhataan ihmisten henkeä – sellaisten ihmisten, jotka yrittävät rauhoitella ja tuoda selityksiä kaaoksen keskelle? Yrittävät muistuttaa oikeista asioita, arvoista, joihin meidän pitäisi uskoa?

Ero on loppujen lopuksi huomattavan pieni. Terroristia ja someuhkailijaa yhdistää viha.

Monissa some-viesteissä on julistettu sen alkaneen. Mikä nyt on alkanut? Ei mikään.

Se, mitä tapahtui Turussa, alkoi jo ajat sitten. Suomalainen yhteiskunta ja sen mekanismit ovat ennättäneet valmistautua sen tuloon moneen kertaan. Me kestämme tämänkin ja se on osa ongelman hoitamista.

Turun tragediasta opimme jälleen valtavasti ja se tuo eväitä vastaavien tilanteiden ennakointiin ja niiden hoitamiseen. Tässäkin asiassa me voimme aivan hyvin olla kansainvälistä kärkeä. Turun tapauksen hoitaminen käy siinä mielessä oikein oivallisesta työnäytteestä.

Marko Kilpi

Kirjoittaja on poliisi ja kirjailija, palkittu dekkaristi. Hän tutkiskelee elämää ja sen ilmiöitä suoraan silmästä silmään niin poliisin kuin myös nelilapsisen perheenisän näkökulmasta. Kilpi vuorottelee tällä kolumnipaikalla Janne Riiheläisen, Sinikukka Saaren ja Juho Saaren kanssa.
> Ole poliisi, joka kirjoittaa YLE:een
> Siteeraa YLE:ä kirjoituksessasi
> Ylistä kuinka hyvin on valmistauduttu kun yksi (vai onko niitä nyt sittenkin useampia) uhreista makaa ruumishuoneella, puhumattakaan haavoitettujen vammoista ja pilatuista elämistä

En siis osoita tässä närkästystäni suinkaan poliisin toimintaan, vaan tämän yksittäisen kirjoittajan harjoittamaan PR-vahinkokontrolliin tästä verestä vastuussa olevien tahojen puolesta. Jos tarkoitus olisi ollut ihan vain muistuttaa, että kyllä tästä selvitään ja sivullinenkin voi välittää sinun hengestäsi ja apu toimii, se olisi ollut hyväkin teksti. Mutta sitten tullaan siihen varsinaiseen lihaan, liirumlaarumiin, jossa olennaista on, onko äkäinen somessa - ei suinkaan, että vastuuttomuuden seurauksena sinäkin saatat joskus vuotaa kuiviin kadulla.

Jos me annamme vihalle valtaa, se pelaa suoraan terroristien pussiin. Silloin ollaan heidän asiallaan. Se on hyvä ymmärtää ja muistaa. Viha synnyttää vain vihaa, väkivalta väkivaltaa.
Ei, Marko. Turvattomuus synnyttää pelkoa. Pelko on tila, jonka evoluutio on meihin rakentanut, jotta säilyisimme hengissä. Pelko johtaa vihaan, joka sekin on elimistön sanansaattaja ja se on luotu itsesäilytysvaiston mekanismiksi. On totta, että ihminen, monimutkaiset aivot kun omaa, voi tulla riippuvaiseksi vihasta, koska se voi antaa voimaa tai illuusion siitä. Mutta itseruokittu viha onkin sitten jo aivan eri asia kuin kokea vihaa ja pelkoa tilanteessa, jossa heidän turvallisuuttaan uhataan samalla kun korvaan kuiskutellaan sekoittavaa liirumlaarumia, jossa käsketään olemaan huomioimatta oma järki ja itsesuojeluvaisto.

Viha ei ole läheskään niin yksinkertainen asia kuin miksi se tässä kuvataan. Jos jotakuta rakastaa, häntä on helppo vihata. Tai jos jotakuta vihaa juuri sillä hetkellä, se ei tarkoita, että järki katoaa päästä lopullisesti. Jokainen normaali ihminen voinee muistaa tapauksen elämässään, jossa vihan kohde vaihtui myötätuntoon tai jopa rakkauteen. Mutta se mitä Marko tässä kauppaa, on, että viha on huume, johon ei saa sekaantua. Viha saastuttaa sielusi ja tekee sinustakin terroristin.

Ehkä Marko vain haluaa toisen Markon tilalle Poliisileijonaksi havaittuaan, että paska on iskenyt tuulettimeen ja virassahan voi tulla luodistakin. Mikäs siinä; Faboa selaillen, terrorismia vastustaen kantaväestön vihapuhetta editoillen kerrallaan.

Marko voisi kertoa miten käytännössä terrorismi voitetaan eväämällä heiltä tämä kuviteltu voitto ihmisistä, jotka reagoivat luonnollisesti uhkaan ja haluavat toimia sen estääkseen. Vaikka tilastoa ja korrelaatiota somen kivapuheesta, jotka ovat likvidoineet terroristisoluja tai pitäneet terroristit hyväksikäyttämästä aukkoista kulunvalvontaa Euroopassa. Olen vain yksinkertainen maalaispoika, joten en välttämättä keksi mitä on voitettu, vaikka ruumiskasoja on syntynyt, mutta elossaolevat lällättelevät terroristeille että hähhähhää, mepäs emme pelkää tai vihaakaan teitä. Olemme kuin hindulehmät, vaikka suolestaisitte meitä ja lapsiamme ja musertaisitte valtiomme määrätietoisesti.

Kerro, Marko. Selitä se minulle. Auta minua ymmärtämään.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 422
Taikka sitten vain kuvastaa eri kansan ryhmien suhtautumista niin sanoittuihin pyhiin kirjoituksiin kun lapsi pitää nimetä satujen mukaan jotka loppujen lopuksi pettää ihmisen vain lupauksillaan

Ainakin tälläinen mielikuva on itselle syntynyt kyseisistä kulttuurista
No uskonto tuppaa olemaan aika yleinen lähde nimille. Jos katsotaan perinteisiä suomalaisia nimiä niin valtaosahan niistä tulee Raamatusta, etenkin apostolien nimistä.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 422
Se on kieltämättä totta mutta onneksi tuo on harvinaisempaa tällä vuosituhannella ainakin länsimaissa.
No niin no:
Valittu vuodet 2010-17

MIEHET
Juhani 13241
Johannes 11953
Mikael 11084
Olavi 10349
Onni 8470
Matias 7926
Oliver 7620
Elias 7594
Ilmari 7252
Antero 5786

Boldatut nimet sellaisia jotka on Raamatusta peräisin.
 

atobee

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.11.2016
Viestejä
1 725
Suomi on siinä aivan euroopan kärjessä että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut.
- Päivi Nerg, Sisäministeriön kansliapäällikkö
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
3 257
No niin no:
Valittu vuodet 2010-17

MIEHET
Juhani 13241
Johannes 11953
Mikael 11084
Olavi 10349
Onni 8470
Matias 7926
Oliver 7620
Elias 7594
Ilmari 7252
Antero 5786

Boldatut nimet sellaisia jotka on Raamatusta peräisin.
Tosin VRK:n listaus sisältää myös toiset yms. nimet. Jostain syystä tuolla listalla vahvasti edustetut nimet on kovassa huudossa toisina ja/tai kolmasina niminä.
Nykyään elossaolevista miehistä ekoina niminä yleisimpiä ovat:

Timo 45 777
Juha 45 542
Matti 45 473
Kari 41 643
Mikko 39 239
Antti 38 797
Jari 38 463
Jukka 34 887
Markku 34 160
Mika 33 851
Pekka 33 810

Kun taas muina kuin ekana nimenä:

Juhani 281 975
Olavi 139 968
Antero 139 629
Tapani 133 208
Johannes 132 916
Tapio 107 191
Kalevi 94 395
Mikael 92 496
Petteri 70 779
Ilmari 69 220
Sakari 61 734

Huomattavaa on sekä määrien kasvu, että myös raamatullisempi valikoima.
/OT
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 765
Siinä on kuitenkin sellainen ero mielestäni, että Suomessa harva antaa raamatusta peräisin olevia nimiä, tai niiden nimien muunnoksia lapsilleen siitä syystä, että ne olivat raamatussa. Enemmin siitä huolimatta.

Muslimit taas antavat noita nimiä nimenomaan uskonnon takia. Oon vissiin huono googlettamaan, kun en löytänyt, mutta eikö näillä oo sellainenkin käytäntö, että perheen ensimmäinen poika on aina Mohammed?​
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 673
Tosin hyvin rullaa taas keskustelu ketjun aiheessa. Olisko seuraava aihe vaikka suosituimmat naistenvaatemerkit pohjoismaissa tms? :D
 

Backstage

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.08.2017
Viestejä
489
Liberaalivasemmiston tarkoituksena on häiritä keskustelua yhteiskunnallisesti tärkeistä aiheista.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 422
Muslimit taas antavat noita nimiä nimenomaan uskonnon takia. Oon vissiin huono googlettamaan, kun en löytänyt, mutta eikö näillä oo sellainenkin käytäntö, että perheen ensimmäinen poika on aina Mohammed?
Ehkä arabeilla mutta nyt kun mietin niin niissä reilussa 20 iranilaisessa ja turkkilaisessa jotka on tulleet tutuiksi töiden kautta ei taida olla yhtään jonka (kutsuma)nimi olisi Mohammed.
 
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
137
Mitä oikeita tietoja maahanmuuttoviranomaisilla oli tästä tekijästä? Kaveri käyttänyt monta eri nimeä, synnyinmaa ollut Marokko sitten Algeria, ikää tarkistetaan, tehnyt rikoksia Saksassa ja saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen sieltä, annettu supolle vihje äijästä, annettu jäädä maahan pyörimään.. Voiko tässä vielä mennä joku enemmän pieleen? Onko täällä nyt kuinka paljon samnlaisia tapauksia vaeltelemassa ja arpomassa mitä tekisi seuraavaksi? Lähtiskö ISISksee kattelee vai puukoteelee vai vuokraa pakettiautoa.

Ja nyt sitten jotkut poliitikot alkaa miettimään, että ei tänne nyt sittenkään ihan kaikkia voi suoraan päästää sisää ja maasta pitäisi ehkä saada jossain vaiheessa laittomat ulos jne, hmm vaikea asia kyllä. Asiahan on täysin ollut tiedossa, eli ei kiinnosta Suomi ja suomalaisten turvallisuus pätkääkään. Vain nyt lähes pakon edessä aletaan hieman kiristämään kantoja. Vittu mitä pellejä. Mitä tässä tiedustelulaki sitten pelastaisi kun tuntuu ettei viranomaisilla ole edes perustietoja.
 
Liittynyt
19.02.2017
Viestejä
915
Voitko hieman tarkentaa, mitä heikennyksiä kantasuomalaisille halutaan?
Sähköisen viestinnän seurantaa ei voi kohdistaa yksilöllisesti. Tai "voi", mutta se mekanismi jolla seuranta toteutetaan mahdollistaa samalla kyllä aivan kaiken liikenteen seurannan. Myös kirjesalaisuutta aiotaan lieventää. Lähinnä tässä on arveluttavaa se, että jollekin taholle annetaan mahdollisuus seurata Suomen nettiliikennettä.

Ongelmallista tässä on myös se, että oikeat terroristit varmasti nykyäänkin kommunikoivat salattujen yhteyksien yli. Eli käytännössä tuo uusi rakennettava mekanismi mahdollistaa ainoastaan tavallisen kansan liikenteen seuraamisen helposti.
 

Sothis

★★★
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
611
Turun puukkomiehen ISIS-ylistyspuheethan oli tutkittu ilmiannon perusteella, mutta se ei johtanut toimenpiteisiin koska "terroristijärjestön ihannointi ei ole rikos". Minkälaisia tiedustelutietoja nuo sitten odottavat jotta voidaan puuttua, kirjallista tunnustusta etukäteen kolmena kappaleena vai? Eli tiedustelu kyllä toimi tässä tapauksessa, mutta lainsäädäntö ei mahdollista muuta puuttumista. Tiukempi tiedustelu ei olisi muuttanut tapahtumien kulkua mitenkään.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 422
Korjatakaa jos olen väärässä mutta apostolien nimet käännettiin englanniksi ja suomen kielelle jo olemassa oleviksi nimiksi. Eli siis niiden alkuperä ei ole alunperin välttämättä raamatusta?
Kyllä ne on Raamatusta, suht selkeä kehitys nähdään heprea -> kreikka -> latina -> nykyaikainen kieli.

Tai oikeastaan selkeä ketju kreikka -> (latina) -> nykyaikainen kieli. Se että miten heprealaiset nimet on kirjoitettu alunperin kreikaksi vähän vaihtelee.

Esim. Peter / Pietari tulee kreikan nimestä Petros
Johannes / John tulee kreikan nimestä Ioannes joka taaskin tulee heprean Yochananista.
Matthew / Matias / Matti tulee kreikan nimestä Matthaios joka tulee heprean nimestä Mattityahu

Ja niin edelleen.

Oikeasti, perustakaa oma ketju tuolle offtopic-jorinalle apostoleiden ja muiden satuhahmojen nimistä, ei sellainen tänne kuulu!
Ei nyt pieni offtopic ketään tapa. Tulee aika turhaa topiccispammia jos jokaisesta muutaman viestin offtopicista tehtäisiin uusi ketju.
 

ATE

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
11 923
Kyllä ne on Raamatusta, suht selkeä kehitys nähdään heprea -> kreikka -> latina -> nykyaikainen kieli.

Tai oikeastaan selkeä ketju kreikka -> (latina) -> nykyaikainen kieli. Se että miten heprealaiset nimet on kirjoitettu alunperin kreikaksi vähän vaihtelee.

Esim. Peter / Pietari tulee kreikan nimestä Petros
Johannes / John tulee kreikan nimestä Ioannes joka taaskin tulee heprean Yochananista.
Matthew / Matias / Matti tulee kreikan nimestä Matthaios joka tulee heprean nimestä Mattityahu

Ja niin edelleen.



Ei nyt pieni offtopic ketään tapa. Tulee aika turhaa topiccispammia jos jokaisesta muutaman viestin offtopicista tehtäisiin uusi ketju.
Vänkään vielä sen verran että wikipedian mukaan ei ole varmuutta mistä nää kaikki tulee. Onko tullut muuten vain latinan kielestä vai sitten raamatusta. Vaikka kuinka on suomalaisia nimiä tullut latinasta ja muualta jotka ei ole raamatullista alkuperää.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
2 150
Marko Kilven kolumni: Se mitä Turussa tapahtui, alkoi jo ajat sitten, ja suomalainen yhteiskunta oli valmiina



> Ole poliisi, joka kirjoittaa YLE:een
> Siteeraa YLE:ä kirjoituksessasi
> Ylistä kuinka hyvin on valmistauduttu kun yksi (vai onko niitä nyt sittenkin useampia) uhreista makaa ruumishuoneella, puhumattakaan haavoitettujen vammoista ja pilatuista elämistä

En siis osoita tässä närkästystäni suinkaan poliisin toimintaan, vaan tämän yksittäisen kirjoittajan harjoittamaan PR-vahinkokontrolliin tästä verestä vastuussa olevien tahojen puolesta. Jos tarkoitus olisi ollut ihan vain muistuttaa, että kyllä tästä selvitään ja sivullinenkin voi välittää sinun hengestäsi ja apu toimii, se olisi ollut hyväkin teksti. Mutta sitten tullaan siihen varsinaiseen lihaan, liirumlaarumiin, jossa olennaista on, onko äkäinen somessa - ei suinkaan, että vastuuttomuuden seurauksena sinäkin saatat joskus vuotaa kuiviin kadulla.



Ei, Marko. Turvattomuus synnyttää pelkoa. Pelko on tila, jonka evoluutio on meihin rakentanut, jotta säilyisimme hengissä. Pelko johtaa vihaan, joka sekin on elimistön sanansaattaja ja se on luotu itsesäilytysvaiston mekanismiksi. On totta, että ihminen, monimutkaiset aivot kun omaa, voi tulla riippuvaiseksi vihasta, koska se voi antaa voimaa tai illuusion siitä. Mutta itseruokittu viha onkin sitten jo aivan eri asia kuin kokea vihaa ja pelkoa tilanteessa, jossa heidän turvallisuuttaan uhataan samalla kun korvaan kuiskutellaan sekoittavaa liirumlaarumia, jossa käsketään olemaan huomioimatta oma järki ja itsesuojeluvaisto.

Viha ei ole läheskään niin yksinkertainen asia kuin miksi se tässä kuvataan. Jos jotakuta rakastaa, häntä on helppo vihata. Tai jos jotakuta vihaa juuri sillä hetkellä, se ei tarkoita, että järki katoaa päästä lopullisesti. Jokainen normaali ihminen voinee muistaa tapauksen elämässään, jossa vihan kohde vaihtui myötätuntoon tai jopa rakkauteen. Mutta se mitä Marko tässä kauppaa, on, että viha on huume, johon ei saa sekaantua. Viha saastuttaa sielusi ja tekee sinustakin terroristin.

Ehkä Marko vain haluaa toisen Markon tilalle Poliisileijonaksi havaittuaan, että paska on iskenyt tuulettimeen ja virassahan voi tulla luodistakin. Mikäs siinä; Faboa selaillen, terrorismia vastustaen kantaväestön vihapuhetta editoillen kerrallaan.

Marko voisi kertoa miten käytännössä terrorismi voitetaan eväämällä heiltä tämä kuviteltu voitto ihmisistä, jotka reagoivat luonnollisesti uhkaan ja haluavat toimia sen estääkseen. Vaikka tilastoa ja korrelaatiota somen kivapuheesta, jotka ovat likvidoineet terroristisoluja tai pitäneet terroristit hyväksikäyttämästä aukkoista kulunvalvontaa Euroopassa. Olen vain yksinkertainen maalaispoika, joten en välttämättä keksi mitä on voitettu, vaikka ruumiskasoja on syntynyt, mutta elossaolevat lällättelevät terroristeille että hähhähhää, mepäs emme pelkää tai vihaakaan teitä. Olemme kuin hindulehmät, vaikka suolestaisitte meitä ja lapsiamme ja musertaisitte valtiomme määrätietoisesti.

Kerro, Marko. Selitä se minulle. Auta minua ymmärtämään.
Yhteiskunnalisen tilan pysyminen vakiona hyödyttää eniten pyramidin huippua. Vasemmistoaktiivit ja intelligentsia voivat kuvitella siitä hyötyvänsä, mutta todelliset voittajat pysyvät pimennossa. Ne keillä on suhteita ja kytköksiä. Valta pysyy samoissa käsissä mutta kansaa "kehitetään", ja...

Olisi hyvä pysähtyä miettimään onko suomessa vallitseva ilmapiiri juuri sitä mitä yritetään saada aikaiseksi.

Kyllä joku hyötyy sekasorrosta.
..tiukat tiedustelulait tuodaan hallitsemattoman maahanmuuton luonnollisena seurauksena kaikkiin EU- maihin. Kyllä niiden todellinen käyttötarkoitus vielä meille paljastuu. :think:
 
Viimeksi muokattu:

Aihio Sekasorto

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 264
Yhteiskunnalisen tilan pysyminen vakiona hyödyttää eniten pyramidin huippua. Vasemmistoaktiivit ja intelligentsia voivat kuvitella siitä hyötyvänsä, mutta todelliset voittajat pysyvät pimennossa. Ne keillä on suhteita ja kytköksiä.
Minusta tuntuu, että ainakin joillekin heistä riittää, että saadaan olla uskollisia punikkikatkeruudelle. Pääasia on, että vastapuoli kärsii (ei haittaa, vaikka koko maa). Samankaltainen mentaliteetti kuin kuolemanlahkolaisilla. Ei nyt sillä, etteikö heitä motivoisi omakohtainen etu ensi sijassa.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
233
Siivottu ketjusta trollialtteri [1] / Echo Tango nollapostaukset.

Älkää vastailko näille ilmiselville trolleille ja käyttäkää raportointilinkkiä kun havaitsette ketjussa häiriköitä. Pidetään tunteita kuumentavasta aiheesta huolimatta keskustelu asiallisena. :tup:
 
Liittynyt
06.03.2017
Viestejä
1 079
Minusta tuntuu, että ainakin joillekin heistä riittää, että saadaan olla uskollisia punikkikatkeruudelle. Pääasia on, että vastapuoli kärsii (ei haittaa, vaikka koko maa). Samankaltainen mentaliteetti kuin kuolemanlahkolaisilla. Ei nyt sillä, etteikö heitä motivoisi omakohtainen etu ensi sijassa.

Mille nuo nyt näyttävät keskisormeansa?
 
Liittynyt
13.03.2017
Viestejä
320
Mille nuo nyt näyttävät keskisormeansa?
Suomelle ja meille kunnon kansalaisille jotka emme kannata anarkistivasemmistoa ja maan täyteen rahtausta lähi-idän ja afrikan moniosaajilla. Kerrassaan iljettävää väkeä tuossa kuvassa, jos ois tarpeen laihduttaa niin vois aina ennen ruokailua katsella tuota kuvaa ; ruokahalu taatusti nollissa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
233
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
177
Turun puukkomiehen ISIS-ylistyspuheethan oli tutkittu ilmiannon perusteella, mutta se ei johtanut toimenpiteisiin koska "terroristijärjestön ihannointi ei ole rikos".
Samaan aikaan uhkaillaan että "vihapuheiden" jakaminen somessa saattaa olla rikos.
Eli kirjoitat faktan someen rikostilastoista yms. niin se on niin saatanan kamala rikos että RASMUKSEN kanat ovat kuorossa huutamassa rasismista ja poliisi tutkii....
 

Aihio Sekasorto

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 264
Mitenkähän pukurotat ylipäätään käsittävät terrorismin? Jos tämä otanta edustaa sitä, heille se määritetällään omalle uralle otollisimman suudeltavan takapuolen näkemyksen mukaisesti, vaikka sitten maanpetturuuden kanssa flirttaillen.

Kesällä 2004, jolloin Bobrikovin murhasta oli kulunut sata vuotta, pääministeri Matti "Anteeksi" Vanhanen tuomitsi teon nimittäen Schaumania terroristiksi. Hänen mukaansa Bobrikovin murhan kaltaisia tapahtumia ei ole soveliasta juhlia terrorismin vastaisen sodan aikakautena.
Schauman oli isänmaansankari, joka eliminoi tyrannin ja uhrasi vain itsensä. Hän ei nauttinut teosta millään tasolla (pikemminkin piti sitä valitettavana taakkana omalle omalletunnolleen) eikä hänen tarkoituksensa ollut levittää pelkoa suomalaisten tai venäläissiviilien keskuudessa. Mutta Uuniperunan mielestä hänen teollaan ei ollut eroa nuoren siviiliäidin kurkun leikkaamisen välillä, jolla ei ollut mitään tekemistä tuon paskasäkin kurjan elämän kanssa.

Schaumanin, jos jokun, tekoa on syytä juhlia sadankin vuoden päästä.
 
Liittynyt
14.01.2017
Viestejä
3
nyt kun mietin niin niissä reilussa 20 iranilaisessa ja turkkilaisessa jotka on tulleet tutuiksi töiden kautta ei taida olla yhtään jonka (kutsuma)nimi olisi Mohammed.
Turkissa Mohammed väännetään toki muotoon Mehmet, joka on varsin yleinen nimi. Sori OT.
 
Liittynyt
20.07.2017
Viestejä
686
En tiedä onko jo linkitetty mutta aika mielenkiintoista että amerikkalainen VICE NEWS raportoi suomesta aika totuudenmukaisesti:

How the World's Safest Country Produced So Many ISIS Fighters

"
"If I'm completely honest, an attack, I think, is only a matter of when. It's not if. Finnish authorities are very lax and very relaxed. The authorities believe there is no real threat, and I do think they are very mistaken about this as they underestimate lone wolf attacks. It's something authorities should be very very worried about, because it's so easy really. It doesn't take a wide network of people.

"Authorities should be very, very, very mindful, because it doesn't take much. It takes a small snap, you know, and you can make a suicide vest. I hope it doesn't happen and it would be very unfortunate, but you know, we'll see."

Al-finlandi vähän puhelee. :smoke:

Puolestaan suomen roskamedia ei taas ole suoltanut muuta kuin paskaa. Miksei suomessa ole yhtäkään laadukasta uutislähdettä? Toisaalta Vice tuntuu olevan ainuita englanninkielisiäkin...
 
Viimeksi muokattu:

Aihio Sekasorto

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 264
Puolestaan suomen roskamedia ei taas ole suoltanut muuta kuin paskaa. Miksei suomessa ole yhtäkään laadukasta uutislähdettä? Toisaalta Vice tuntuu olevan ainuita englanninkielisiäkin...
Verkkouutisethan tuota siteerasi.

Hän on suomalainen entinen ISIS-jihadisti – nyt työssä ruokakaupassa

Mutta se on arvatenkin ehditty julistaa valemediaksi? Ainakin mitä omaa somekuplaa olen seurannut, niin "ei pelolle valtaa" -kivapuhetta on sisätövirtaan valunut, mutta ei yhtäkään linkitystä tähän.
 

JormaVeitikka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.12.2016
Viestejä
1 453
It takes a small snap, you know, and you can make a suicide vest. I hope it doesn't happen and it would be very unfortunate, but you know, we'll see."

Al-finlandi vähän puhelee. :smoke:
Miksi edes vaivautua käyttämään itsemurhaliiviä Suomessa, miksei vaan räjäytä pommia välimatkan päästä. Pahimmillaan joutuu viranomaisten käsiin, saa päänsilitystä ja pienen ~14 vuoden kakun suht kivassa vankilassa täydellä ylläpidolla. Kai sen kanssa pystyy elämään, ehtii sinne paratiisiin myöhemminkin.

Huvittavaahan tossa on se, että sillä jihadistilla olisi hyvin mahdollisesti paremmat elinolot siellä Suomen vankilassa kuin kotimaassaan kuunaan. Voi jopa päästä vaaleaa neitoa nussimaan perhetapaamisissa, jos pelaa korttinsa oikein.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 134
Viestejä
4 196 737
Jäsenet
70 854
Uusin jäsen
rata-mestari

Hinta.fi

Ylös Bottom